Sandvatn

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  46 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Sandvatn - populære hytter i et av de mest snørike områdene i Frafjordheiene!

På Sandvatn finner du to lett tilgjengelige hytter, bare tre timer å gå fra bilvei. Den ene hytta er nesten ny, og ble bygget i 2017. Sandvatn ligger i et av de mest snørike områdene i Frafjordheiene, og i snøfattige vintrer er hytta et yndet turmål. Det er nemlig ikke uvanlig at skiføret varer til langt uti april på Sandvatn.

Hyttene ligger i karrig og åpent høyfjellsterreng, ved utløpet av Sandvatnet. Korteste adkomst er de syv kilometerne fra Lortabu ved Valevatn. Hytta er flittig brukt sommer, høst og vinter. TIl vinterferien kvistes det flere løyper til Sandvatn. Du kan også gå vider til flere andre bynære turistforeningshytter.

UTSTYR:

Sandvatn er ubetjent, og du må ta med all maten du trenger selv, da hytta ikke ikke har matlager. Hytta står ulåst og tilgjengelig hele året. Helårsbroer er montert.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sovepose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

På våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- per kilo ved).

Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker, eller for å unngå redningsaksjoner, dersom du må ligge værfast på en hytte.

BOOKING:

Hvis du ønsker å forhåndsbestille rom på Sandvatn kan du trykke her.

BETALING:

Du betaler for oppholdet direkte i bookingen, eller ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta. Du kan også laste ned DNT sin hyttebetalingsapp før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Gratis overnatting ved 3 netter på samme ubetjente og selvbetjente hytte.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Det er ikke proviantlager på denne hytta.

TURMULIGHETER:

Hytta ligger bare 3 timer fra Lortabu, øverst i Hunnedalen. Bortsett fra en del stigning i starten, er turen lettgått. Mye av turen går på grunnfjell og morene. En spennende avstikker fra løypa er å besøke Mohidler. Mohidler har merke til Sjumilstøvelen. Denne hidleren har en smal åpning, men vel innenfor åpner det seg en stor hule. Avstikkeren starter ved nordenden av Motjørn.

Du kan også gå toppturer til Sandvassnuten (1061 moh) og Stutahei (1078 moh). Les ellers mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene, eller Turistforeningens 125 utvalgte turer.

HUND:

Hund er tillatt i uthuset og det er et hunderom på Litle Sandvatn med plass til 2, som er tilrettelagt for hund og hundeeier. Det er ikke oppvarming på dette rommet, men hundebur tilgjengelig. Hvis du ønsker å overnatte i hunderommet, så må dette bookes på forhånd. Les mer om hund på STF hyttene her.


Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Med egen transport eller buss: Rv. 45 gjennom Hunnedalen til Lortabu ved Valevatnet. Her er det tilrettelagt parkeringsplass.

Det er merkede løyper til Lortabu, Høgaleite (Hunnedalen), Blåfjellenden, Langavatn og vardet (ikke malt) til Børsteinen.

En oversikt over kollektive buss- og båtruter fra Sandnes og Stavanger til Ryfylkeheiene og fjordene finner du her.

Adkomst vinter

Med bil/buss til Hunnedalen/Lortabu P-plass.

Til skolevinterferien kvistes det løyper til Høgaleitet, Lortabu, Langavatn og Blåfjellenden. Det er vanlig at skiføret varer til langt ut i april

Papirkart

Kartblad: 008 Sirdalen (Statens kartverk)

Annonse