Sandvatn

Sandvatn

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  46 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

To lett tilgjengelig hytter, tre timer å gå fra bilvei. Du kan ta bussen eller kjøre egen bil til Lortabu i Hunnedalen, der turen starter for mange.

Hyttene ligger i karrig og åpent høyfjellsterreng like ved utløpet av Sandvatnet. Hyttene er lett tilgjengelig og blir mye brukt både sommer, høst og vinter. Dette er et av de mest snørike områdene i Frafjordheiane og ikke minst i snøfattige vintrer er Sandvatn et yndet turmål.

Du kan også gå videre til flere andre bynære turistforeningshytter

Sandvatn er ubetjent og tilgjengelig hele året. Hyttene står ulåst. Du må også være forberedt på at bruer er tatt inn. Helårsbroer er montert. Det kan lønne seg å ta kontakt med Tursenteret til STF hvis du planlegger fjellturer utenom det vanligste tidspunktene.

Booking:

På Sandvatn og Litle Sandvatn kan du booke sengeplass på forhånd (men du kan også overnatte uten). Bestillingsinformasjon finner du i margen til høyre.

Utstyr: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

HYTTA HAR IKKE PROVIANTLAGER.

Nødsender: Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte.

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Medlemsrabatt til barnehager og barneskoler

Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Andre betaler 100 kr pr elev pr døgn i ukedager.

Viktig: Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.

HUND: Hund tillatt i uthuset og det er rom på Litle Sandvaten med plass til 2 som er tilrettelagt for hund og hundeeiger. Det er ikkje oppvarming på dette rommet. Viktig Du må booke når du planlegger å å overnatte med hund som ikkje kan ligge ute eller i uthus Det er tilgjengelig hundebur. Les mer om hund på STF hyttene her.
NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Turmuligheter: Hytta ligger bare 3 timer fra Lortabu øverst i Hunnedalen. Bortsett fra en del stigning i starten, er turen lettgått. Mye av turen går på grunnfjell og morene. En spennende avstikker fra løypa er å besøke Mohidler. ( Mohidler har merke til Sjumilstøvelen ). Denne hidleren har en smal åpning, men vel innenfor åpner det seg en stor hule. Avstikkeren starter ved nordenden av Motjørn.

Toppturer til Sandvassnuten (1061 moh) og Stutahei (1078 moh). Les ellers mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene eller Turistforeningens 125 utvalgte turer.

Mer informasjon: Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Egen transport eller buss. Rv. 45 gjennom Hunnedalen til Lortabu ved Valevatnet. Tilrettelagt parkeringsplass.

Det er merkede løyper til Lortabu, Høgaleite (Hunnedalen), Blåfjellenden, Langavatn og vardet (ikke malt) til Børsteinen.

TA BUSSEN: En oversikt over kollektive buss- og båtruter fra Sandnes og Stavanger til Ryfylkeheiene og fjordene finner du her.

Adkomst vinter

Med bil/buss til Hunnedalen/Lortabu P-plass.

Til skolevinterferien kvistes det løyper til Høgaleitet, Lortabu, Langavatn og Blåfjellenden. Det er vanlig at skiføret varer til langt ut i april

Papirkart

Kartblad: 008 Sirdalen (Statens kartverk)