Sandvatn

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  62 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Sandvatn - populære hytter i et av de mest snørike områdene i Frafjordheiene!

På Sandvatn finner du to hytter, bare tre timer å gå fra bilvei. Sandvatn ligger i et av de mest snørike områdene i Frafjordheiene, og i snøfattige vintrer er hytta et yndet turmål. Det er nemlig ikke uvanlig at skiføret varer til langt uti april på Sandvatn.

Hyttene ligger i karrig og åpent høyfjellsterreng, ved utløpet av Sandvatnet. Korteste adkomst er de syv kilometerne fra Lortabu ved Valevatn. Hytta er flittig brukt sommer, høst og vinter. TIl vinterferien kvistes det flere løyper til Sandvatn. Du kan også gå vider til flere andre bynære turistforeningshytter.

OM HYTTA:

Antall soveplasser totalt: 62

Antall senger tilgjengelig for bestilling : Sandvaten 12 og Litle Sandvaten 8.

Fra 25. september 2021 er det ikke lengre obligatorisk sengebooking på hyttene.

Sandvatn er ubetjent, og du må ta med all maten du trenger selv, da hytta ikke ikke har matlager. Hytta står ulåst og tilgjengelig hele året. Helårsbroer er montert. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sovepose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. 

På våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- per kilo ved).

Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker, eller for å unngå redningsaksjoner, dersom du må ligge værfast på en hytte.

BOOKING:

For å bestille overnatting på Sandvatn trykker du her.

HUND:

Hund er tillatt i uthuset og det er et hunderom på Litle Sandvatn med plass til 2, som er tilrettelagt for hund og hundeeier. Det er ikke oppvarming på dette rommet, men hundebur tilgjengelig. 

 Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. SHusk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Det er ikke proviantlager på denne hytta.

TURMULIGHETER:

Hytta ligger bare 3 timer fra Lortabu, øverst i Hunnedalen. Bortsett fra en del stigning i starten, er turen lettgått. Mye av turen går på grunnfjell og morene. En spennende avstikker fra løypa er å besøke Mohidler. Mohidler har merke til Sjumilstøvelen. Denne hidleren har en smal åpning, men vel innenfor åpner det seg en stor hule. Avstikkeren starter ved nordenden av Motjørn. Du kan også gå toppturer til Sandvassnuten (1061 moh) og Stutahei (1078 moh). Les ellers mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene, eller Turistforeningens 125 utvalgte turer.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Med egen transport eller buss: Rv. 45 gjennom Hunnedalen til Lortabu ved Valevatnet. Her er det tilrettelagt parkeringsplass.

Det er merkede løyper til Lortabu, Høgaleite (Hunnedalen), Blåfjellenden, Langavatn og vardet (ikke malt) til Børsteinen.

En oversikt over kollektive buss- og båtruter fra Sandnes og Stavanger til Ryfylkeheiene og fjordene finner du her.

Adkomst vinter

Med bil/buss til Hunnedalen/Lortabu P-plass.

Til skolevinterferien kvistes det løyper til Høgaleitet, Lortabu, Langavatn og Blåfjellenden. Det er vanlig at skiføret varer til langt ut i april

SjekkUT | Sandvatn

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
11

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Sandvatn ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT