Songedalen fjellgard

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  19 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Hytta må nå forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak må hytta bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta.
English infomation

Songedal Fjellgard - et overnattingstilbud med særpreg og atmosfære!

Stavanger Turistforening inngikk i 2005 en langsiktig leieavtale av Songedal Fjellgard, og har rustet opp den gamle fjellgården til å bli et overnattingstilbud med særpreg og atmosfære. Ta med deg terrengsykkelen og sykle inn til den unike plassen, omgitt av utmark og hei med bjørkeskog.

Songedal Fjellgard ble regnet som en stor gård i gamle dager. Songesanden ble regnet som en heiagård på grunn av at den lå 330 meter over havet og langt fra folk. Sjøveien var lang og tung, så det var ikke rart at det var vanskelig å få brukerne til å bli værende. Garden ble lagt ned allerede i 1902 og solgt som beite for sau og storfe fra andre bygder.

Ved elven Songa lå det i gammel tid to hovedgårder, sjøgården Songesand nede ved fjorden, og heiagården Dalen eller Songedalen syv kilometer inne i dalen. Songedalen var den tid navn på Songa sitt dalføre helt fra Håhellerstølen til fjorden. I dag heter den øverste delen av dalen Daladalen. I dag er Daladalen preget av hovedkraftlinjetraseen fra Lysebotn til Stavangerregionen. I forbindelse med byggingen av denne ble det laget en traktorvei inn til Songedalen gard.

NB! Fra våren 2020 bygger Statnett og Lyse ny kraftledning mellom Lysebotn og Fagrafjell på grensen mellom Time og Sandnes. Dette kan gi ulemper for turgåere i perioder, selv om entreprenør har lovet å tilrettelegge best mulig for turgåere.

UTSTYR:

Songedal Fjellgard er ubetjent, og du må ta med all maten du trenger selv, da hytta ikke har matlager. Hytta står ulåst.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sovepose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren.

Det er 6 senger i 1. etasje og 12 madrasser på gulvet i den store sovesalen i 2. etasje. Det er en bratt trapp opp til 2. etasje.

På våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- per kilo ved).

Hvis du har bil nede ved veien, håper vi at du kan ta med deg søppelet og kaste dette i søppeldunken som står utenfor et gammelt skolehus, litt nedenfor P-plass på vei mot Songesand.

BOOKING:

Hytta må nå forhåndsbestilles. For å bestille overnatting på Songedalen Fjellgard kan du trykke her.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Det er ikke matlager på denne hytta,

TURMULIGHETER:

Songedalen ligger på rutenettet Lysefjorden Rundt. Les ellers mer om turmulighetene i Stavanger Turistforenings årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene, eller Turistforeningens 125 utvalgte turer.

HUND:

Denne hytta er ikke tilrettelagt for hund. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • Booking
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Med bil på Rv 13 fra Tau mot Årdal. Ta av mot Nes og videre mot Songedalen. Ved Helmikstøl på anleggsvei til Songedalen fjellgard er det ca. 3 km. å gå. Du kan også ta bilferje inn Lysefjorden til Songesand, kjøre inn dalen og gå stien.

Stien starter på nordsiden av broen ved Dalaånå. Det er viktig at du parkerer nede ved veien, på nordsiden av broen der stien starter. Det er ikke mulig å parkere i gårdstunet til grunneier.

NB! På grunn av anleggsarbeider kan stien til tider være dårligere merket enn vanlig. Entreprenør har lovet å tilrettelegge best mulig for turgåere, men man må altså være obs på at det ikke alltid er like godt merket inn til Songedalen.

Skal du sykle er det helt ok å bruke veien gjennom gårstunet.

Med sykkel: Du kan ta båten inn Lysefjorden og gå av på Songesand kai. Fra kaien kan du bruke terrengsykkel de 5 kilometerne innover dalen, og deretter sti/traktorvei 3 km. inn til hytta.

Hytta ligger på Lysefjorden rundt-løypa og har merking videre til Bakken gard og Lysebotn Turisthytte.

TA BÅTEN TIL FJELLS: En oversikt over kollektive buss- og båtruter fra Sandnes og Stavanger til Ryfylkeheiene og fjordene finner du her.

Varsel

Værvarsel for Songedalen fjellgard. Vis på YR.no
Ons (22.09)Skyet8º0 mm
Svak vind (2.3m/s) Nord-nordøst
Tor (23.09)Regn13º3 mm
Lett bris (4.0m/s) Nordvest
Fre (24.09)Regn10º2 mm
Frisk bris (8.2m/s) Vest
Lør (25.09)Regnbyger9º3 mm
Laber bris (7.9m/s) Sør-sørøst
Søn (26.09)Delvis skyet11º0 mm
Svak vind (3.2m/s) Vest-nordvest
Man (27.09)Skyet11º0 mm
Svak vind (3.1m/s) Sør
Tir (28.09)Skyet12º0 mm
Svak vind (3.2m/s) Sør-sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 018 Ryfylke

Annonse
Værvarsel for Songedalen fjellgard. Vis på YR.no
Ons (22.09)Skyet8º0 mm
Svak vind (2.3m/s) Nord-nordøst
Tor (23.09)Regn13º3 mm
Lett bris (4.0m/s) Nordvest
Fre (24.09)Regn10º2 mm
Frisk bris (8.2m/s) Vest
Lør (25.09)Regnbyger9º3 mm
Laber bris (7.9m/s) Sør-sørøst
Søn (26.09)Delvis skyet11º0 mm
Svak vind (3.2m/s) Vest-nordvest
Man (27.09)Skyet11º0 mm
Svak vind (3.1m/s) Sør
Tir (28.09)Skyet12º0 mm
Svak vind (3.2m/s) Sør-sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt