Songedalen fjellgard

  Legg til huskeliste
  13
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Songedalen fjellgard er ei hytte med særpreg og atmosfære! Den ligger på ruta, Lysefjorden rundt og har en utedo som er verdt å få med seg!

  I forbindelse med anleggsarbeid i perioden 2020-2022 bes turgåere utvise ekstra stor forsiktighet, holde seg til merket sti, følge skilter og være obs på mulig rasfare ve...

  Fasiliteter

  • Booking
  • Fiske
  • Bade
  • Vedovn

  Passer for

  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  Annonse
  RyfylkeStavanger Turistforening

  Adkomst mulig med

  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Med bil på Rv 13 fra Tau mot Årdal. Ta av mot Nes og videre mot Songedalen. Ved Helmikstøl på anleggsvei til Songedalen fjellgard er det ca. 3 km. å gå. Du kan også ta bilferje inn Lysefjorden til Songesand, kjøre inn dalen og gå stien.

  Stien starter på nordsiden av broen ved Dalaånå. Det er viktig at du parkerer nede ved veien, på nordsiden av broen der stien starter. Det er ikke mulig å parkere i gårdstunet til grunneier.

  Oppdatering 18.6.21: Vestfor Songedalen ligger det usikret stein ovenfor veien og utgjør mulig rasfare. Turgåere bes om å utvise forsiktighet og holde seg til veien. Grunneier tillater bruk av tunet på gården for trygg passasje (se foto). Arbeidet med å anlegge vei og sikre veien pågår i 2021 og kan også fortsette i 2022.

  Skal du sykle er det helt ok å bruke veien gjennom gårstunet.

  Med sykkel: Du kan ta båten inn Lysefjorden og gå av på Songesand kai. Fra kaien kan du bruke terrengsykkel de 5 kilometerne innover dalen, og deretter sti/traktorvei 3 km. inn til hytta.

  Hytta ligger på Lysefjorden rundt-løypa og har merking videre til Bakken gard og Lysefjorden Turisthytte.

  TA BÅTEN TIL FJELLS: En oversikt over kollektive buss- og båtruter fra Sandnes og Stavanger til Ryfylkeheiene og fjordene finner du her.

  SjekkUT | Songedalen fjellgard

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  13

  SjekkUT-besøk