Stakken

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  26 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Har du overnattet i Viglesdalen og vil gå videre fra hytte til hytte, så blir neste stopp på Stakken. En kortere vei til denne hytta går inn fra Nilsebudammen.

Du kan få bilskyss fra Lysebotn til Nilsebudammen i sommersesongen, ved å kontakte Lysefjorden Turisthytte. Videre er det to timer å gå.

Stakken har lang tradisjon som overnattingssted for fjellvandrere. Allerede i 1911 var det en meget enkel hytte her. I 1995 ble den nye turisthytta bygget på en haug like ved Stakkavatnet. Det er godt med fisk i alle vatnene omkring. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse kort.

Stakken er selvbetjent og tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst.

Hytta har proviantlager.

Utstyr: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Sengebooking: Dersom du ønsker å forhåndsbooke seng, trykk her!

Medlemsrabatt til barnehager og barneskoler:

Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Andre betaler 100 kr pr elev pr døgn i ukedager.

Viktig: Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.

HUND: Eget lite hunderom i uthuset. Det er ikke tilgjengelig hundebur, men egen dør inn til selve rommet. Les mer om hund på STF hyttene her.
NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Turmuligheter: Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforenings årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene.

Mer informasjon: Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig
 • Skoleklaser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Enkleste adkomst til Stakken er med båt eller bil til Lysebotn. Videre med skyss på bomveg til Nilsebudammen, kontakt Lysefjorden Turisthytte for å bestille. Herfra 2 timers lett fottur inn til hytta. Alternativt fra Nes i Årdal. Herfra 2 timers fottur til Viglesdalen turisthytte og videre 4 timers fottur inn til Stakken.

Det er også merkede ruter til Nilsebu og Grasdalen.

En oversikt over kollektive buss- og båtruter fra Sandnes og Stavanger til Ryfylkeheiene og fjordene finner du her.

Papirkart

Kartblad: 018 Ryfylke (Statens kartverk)