Storsteinen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  34 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Storsteinen - et av de viktigste områdene for villreinen.

Hytta på Storsteinen ligger i et av de aller viktigste områdene for villreinen.Turgåere og skigåere må derfor ta særlig hensyn.

Storsteinen i Ryfylkeheiane består av to hytter som ligger fint til ved en bukt av Storsteinvatnet. Vatnet, dalen og heieområdene har fått navn etter kjempesteinen som ligger 500 meter vest/nord-vest for hyttene. Hidleren under steinen har vært brukt som herberge for farende folk mellom Setesdalen og bygdene i vest.

Hyttene ligger i en smal korridor mellom to av landets største vannkraftmagasiner, Blåsjø og Svartevatn/Ytre Storevatnet. Denne smale korridoren er kanskje det mest kristiske trekkområdet for villreinen i Setedals-Ryfylkeheiane. Deler av området er derfor vernet som Steinbuskaret biotopvernområde. Her er helårlig ferdselsforbud utenom merket løype. Villreinens kalvingstrekk går gjennom Steinbuskaret. Det er grunnen til at kvisterutene i området fjernes etter påske.

Medlemskort i STF gjelder som fiskekort i området. Andre må løse fiskekort.

OM HYTTA:

Antall soveplasser totalt: 34

Antall senger tilgjengelig for bestilling: 10 i hovedhytta og 6 i annekset

Fra 25. september 2021 er det ikke lengre obligatorisk sengebooking på hyttene.

Storsteinen er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. 

Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte.

BOOKING:

Det kan du gjøre ved å trykke her.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Det er ferdselsforbud i Steinbuskaret. Følg merket sti som går over Gyvassfjellet om du kommer fra, eller skal til, Hovatn.

TURMULIGHETER:

Det finnes flere turmuligheter fra Storsteinen, du kan for eksempel gå til Sjonaråsen, Storsteinhidleren og Storvassdammen. Les ellers mer om turmulighetene i Stavanger Turistforenings årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene.

HUND:

Hund er tillatt i det ytre soverommet i sikringshytta, som er den øverste hytta. Her er det to senger for hundeeiere, vedovn og hundebur. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Booking
 • Vedovn

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Storsteinen ligger midt i hjertet av Ryfylkeheiane og er gode dagsetapper unna flere turistforeningshytter. (Se rutebeskrivelser)

Adkomst via anleggsvei til Blåsjø: Anleggsveien langs Blåsjø er låst med bom oppe ved Oddatjørndammen. Bommen er åpen for allmenn ferdsel 15. august til 30. september, da du kan du kjøre inn til Beinvasskilen. Dette er ca 8 km før Storevassdammen. Anleggsveien er asfaltert og perfekt å sykle på for store og små. Garantert ingen trafikk. Har du tenkt å sykle f.eks tidlig i juni må du være forberedt på at det kan være noen snøfenner på veien som du må trille sykkelen over.

NB: Det er ferdselsforbud i Steinbuskaret. Følg merket sti som går over Gyvassfjellet om du kommer fra, eller skal til, Hovatn.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Følg se kvistekart og følg kvistet løype.

NB: Husk at det er ferdselsforbud i Steinbuskaret hele året.

Kvistet løype går via Storsteindalen, Beinleidokki, over Blåsjø. Følger vannene 1067,1120, 1133 og 1134 moh.

SjekkUT | Storsteinen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
10

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Storsteinen ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT