Støle

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  30 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

H. .Støle - en hytte med utsikt øverst i Kvitadalen

Hytta på Støle ligger flott til på en høyde øverst i Kvitadalen. Fra hytta er det nydelig utsikt til vassdraget og den frodige dalen.

Her gikk tidligere ferdsels- og driftevegen mellom Skreå i Sirdal og Jæren. Omkring 1825 ble det skilt ut et eget bruk på Støle. Bosetningen varte bare i 50 år. Grunnmurene etter husene og rester av en kvernkall står enda igjen. Det er fint å bade i Støletjørna som ligger like ved hytta.

Det er montert ny helårsbro ved Nedre Grundetjørn, øverst i Skreådalen. Følg sti som nå er på nordsiden av elv i Skreådalen.

OM HYTTA:

Antall soveplasser totalt: 30

Antall senger tilgjengelig for bestilling : 11

Fra 25. september 2021 er det ikke lengre obligatorisk sengebooking på hyttene.

Støle er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren

Det er plass til 11 personer i 1. etasje. Det er også 8 ferdig oppredde senger på hemsen. Det er også 11 ekstra-madrasser i hytta. Totalt er det derfor plass til 30 personer.

Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

BOOKING:

For å bestille overnatting på Støle kan du trykke her.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Ta deg en tur til Siriknuten (865 moh.), eller se murer etter kvern ved fossen. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforenings årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene.

Det ble åpnet en ny turisthytte på Kvitlen i 2015. Dermed har du nå enda flere turmuligheter og rundturer i dette området.

HUND:

Hund er tillatt i uthuset, men det er ikke tilgjengelig hundebur. Les mer om hund på STF hyttene her.

 Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt informasjonssenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Booking
 • Fiske
 • Bade
 • Vann
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Letteste adkomst er fra Skredå i Sirdal. Herfra er det ca. 4 timers fottur inn til hytta. Videre er det merket ruter til Tomannsbu, en direkte til vegen ved Stavtjørn og to ruter via Kvitlen til Eikebrekka i Ørsdalen og til Bjordal, innerst i Ørsdalen.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Letteste adkomst er fra Skredå.

SjekkUT | Støle

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
1

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Støle ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT