Legg til huskeliste
  22
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 30 sengeplasser
  • Åpen hele året

  Velkommen til hytta på Støle som ligger flott til på en høyde øverst i Kvitadalen. Fra hytta er det nydelig utsikt til vassdraget og den frodige dalen.

  Beliggenhet

  Hytta på Støle ligger idyllisk til midt mellom søre Kvitadalen og Øyestøldalen. Til Støle kommer man fra Skreå eller fra Hunnedalen via Tomannsbu. Området rundt er idyllisk og fredfylt. Elva Loni renner forbi turisthytta og videre ned mot Kvitlen. Med start fra Skreå er terrenget varierende mellom skogkledde myrer til mer åpne dalfører. Det er montert ny helårsbro ved Nedre Grundetjørn, øverst i Skreådalen. Følg sti som nå er på nordsiden av elv i Skreådalen.

  Om hytta

  Antall soveplasser totalt: 30

  Antall senger tilgjengelig for bestilling: 21

  Støle er en selvbetjent hytte som betyr at her finnes det proviantlager/matlager. Oversikt og priser over proviant finner du her . Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, dyner og puter. Egen lakenpose, sengesett eller sovepose skal brukes i sengene. Det er gass til matlaging, ved og stearinlys. På våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av ved. Hytta er ulåst.

  Aktiviteter

  Ta deg en tur til Siriknuten (865 moh.), eller se murer etter kvern ved fossen. Den moderne turisthytta ved Kvitlen er et naturlig mål for mange. Dermed har du nå enda flere turmuligheter og rundturer i dette området. Det er fint å bade i Støletjørna som ligger like ved hytta.

  Hund

  Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. På Støle er det tillatt med hund i uthuset, men det er ikke tilgjengelig hundebur her. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her .

  Bestilling og betaling

  Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet (om du ikke har bestilt og betalt på forhånd), proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

  For at forhåndsbestillingen av sengeplassen din skal være gyldig må du komme fram til hytta før kl. 19. Har du ikke kommet fram innen dette tidspunktet vil sengene bli frigjort til disposisjon til dem som ikke har bestilt på forhånd. Det kan være lurt å ta med bestillingsbekreftelsen for oppholdet.

  Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik i Stavanger. 

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting og forsikring. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

  - Alle medlemmer får minimum 20 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene.

  - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

  - Ungdom overnatter til halv pris.

  - Rabatt på proviant/mat til turen din

  - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt

  Se flere fordeler og se priser for medlemskap her .

  Historie

  I tidligere tider gikk det ferdsels- og driftevei forbi Støle og videre til Skreå og Jæren. Spor etter denne ferdselsveien ses spesielt godt ved ytre Trongane, et juv som ved første øyekast ser ufremkommelig ut, men hvor man tar seg lett frem over en ypperlig steinlagt sti i den bratte fjellsiden. Omkring 1825 ble det skilt ut et eget bruk på Støle. Bosetningen varte bare i 50 år. Grunnmurene etter husene og rester av en kvernkall står enda igjen.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • Booking
  • Fiske
  • Bade
  • Vann
  • Vedovn

  Passer for

  • Skoleklasser
  Annonse
  Sirdal

  Adkomst sommer

  Letteste adkomst er fra Skredå i Sirdal. Herfra er det ca. 4 timers fottur inn til hytta. Videre er det merket ruter til Tomannsbu, en direkte til vegen ved Stavtjørn og to ruter via Kvitlen til Eikebrekka i Ørsdalen og til Bjordal, innerst i Ørsdalen.

  Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

  Adkomst vinter

  Letteste adkomst er fra Skredå. Det er ikke kvistet. 

  SjekkUT | Støle

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  22

  SjekkUT-besøk