Støle

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  19 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Hytta må nå forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak må hytta bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta.
English infomation

Støle - en hytte med utsikt øverst i Kvitadalen

Hytta på Støle ligger flott til på en høyde øverst i Kvitadalen. Fra hytta er det nydelig utsikt til vassdraget og den frodige dalen.

Her gikk tidligere ferdsels- og driftevegen mellom Skreå i Sirdal og Jæren. Omkring 1825 ble det skilt ut et eget bruk på Støle. Bosetningen varte bare i 50 år. Grunnmurene etter husene og rester av en kvernkall står enda igjen. Det er fint å bade i Støletjørna som ligger like ved hytta.

Det er montert ny helårsbro ved Nedre Grundetjørn, øverst i Skreådalen. Følg ny sti som nå er på nordsiden av elv i Skreådalen.

UTSTYR:

Støle er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Her finner du proviantlisten vår. Utvalget kan variere utover sesongen.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Det er plass til 11 personer i 1. etasje (herav 6 stk. senger som kan bookes) og 8 ferdig oppredde senger på hemsen. Det er også 11 ekstra-madrasser i hytta. Totalt er det derfor plass til 30 personer.

Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

BOOKING:

Hytta må nå forhåndsbestilles. For å bestille overnatting på Støle kan du trykke her.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Ta deg en tur til Siriknuten (865 moh.), eller se murer etter kvern ved fossen. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforenings årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene.

Det ble åpnet en ny turisthytte på Kvitlen i 2015. Dermed har du nå enda flere turmuligheter og rundturer i dette området.

HUND:

Hund er tillatt i uthuset, men det er ikke tilgjengelig hundebur. Les mer om hund på STF hyttene her.


Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt informasjonssenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • Booking
 • Fiske
 • Bade
 • Vann
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Letteste adkomst er fra Skredå i Sirdal. Herfra er det ca. 4 timers fottur inn til hytta. Videre er det merket ruter til Tomannsbu, en direkte til vegen ved Stavtjørn og to ruter via Kvitlen til Eikebrekka i Ørsdalen og til Bjordal, innerst i Ørsdalen.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Letteste adkomst er fra Skredå.

Varsel

Værvarsel for Støle. Vis på YR.no
Man (12.07)Skyet7º0 mm
Laber bris (6.4m/s) Vest
Tir (13.07)Skyet11º0 mm
Lett bris (3.4m/s) Sør-sørvest
Ons (14.07)Regn12º3 mm
Svak vind (2.7m/s) Vest
Tor (15.07)Regnbyger14º2 mm
Svak vind (2.3m/s) Sør-sørvest
Fre (16.07)Delvis skyet16º0 mm
Svak vind (2.5m/s) Vest
Lør (17.07)Delvis skyet17º0 mm
Svak vind (2.6m/s) Vest-nordvest
Søn (18.07)Delvis skyet17º0 mm
Lett bris (3.4m/s) Vest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 008 Sirdalen (Statens kartverk)

Annonse
Værvarsel for Støle. Vis på YR.no
Man (12.07)Skyet7º0 mm
Laber bris (6.4m/s) Vest
Tir (13.07)Skyet11º0 mm
Lett bris (3.4m/s) Sør-sørvest
Ons (14.07)Regn12º3 mm
Svak vind (2.7m/s) Vest
Tor (15.07)Regnbyger14º2 mm
Svak vind (2.3m/s) Sør-sørvest
Fre (16.07)Delvis skyet16º0 mm
Svak vind (2.5m/s) Vest
Lør (17.07)Delvis skyet17º0 mm
Svak vind (2.6m/s) Vest-nordvest
Søn (18.07)Delvis skyet17º0 mm
Lett bris (3.4m/s) Vest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt