Taumevatn

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  36 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Taumevatn - en hytte som har alt!

Taumevatn er trivelig hytte som er blitt manges favoritthytte av flere årsaker. Den er trivelig og passe stor, med mange koselige soverom med egne små hemser. Den er også glimrende for barnefamilier, da turen inn er lettgått og i et nydelig landskap.

Det er badekulp rett nedenfor hytta som er perfekt til en vask, samt en strand ved vannet hvor det er langgrundt og gode badeforhold. Det finnes en robåt som kan lånes, samt redningsvester i alle størrelser. Taumevatn er også en god plass for fiske, og alle medlemmer i Stavanger Turistforening har automatisk fiskekort i medlemskapet sitt.

Taumevatn ligger ved utløpsosen av Taumevatn med fin utsikt over vannet. Taumevassdraget er varig vernet og er det eneste vassdraget i Sirdalsheiane som ikke er regulert. Hytta har fast tilsyn i skolens sommerferie, og det er anledning til å bestille rom.

UTSTYR:

Taumevatn er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Her finner du proviantlisten vår. Utvalget kan variere utover sesongen.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte.

Det er montert helårsbroer.

BOOKING:

Det er 36 sengeplasser, men det er også tilgjengelig en del løse madrasserer, samt overnattingsmuligheter på sofa dersom hytta skulle være full.

Hvis du ønsker å forhåndsbestille rom på Taumevatn kan du trykke her.

BETALING:

Du betaler for oppholdet direkte i bookingen, eller ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta. Du kan også laste ned DNT sin hyttebetalingsapp før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Gratis overnatting ved 3 netter på samme ubetjente og selvbetjente hytte.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Dette er et lett og fint turterreng rundt Taumevatn. Det er også gode fiskemuligheter i området. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort i Statskogs eiendom Njardarheim. Andre må løse fiskekort. Det er også bra med multer og blåbær i området. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene.

HUND:

Hund er tillatt i yttergang og i uthuset. To hundebur tilgjengelig. Les mer om hund på STF hyttene her.


Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening , eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Veien i Flatstølsdalen er normalt stengt med bom. Her er det fint å kombinere sykkeltur og fottur.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Lettest adkomst sommerstid er på anleggsvei fra Ådneram (ca. 7 km). Veien er stengt med bom, men egner seg ypperlig for sykling. Etter ca. 7 km. på anleggsveien går turen oppover i stien i nydelig landskap. Her får du både utsikt og flott skue under hele turen. Fotturen på stien inn til hytta tar ca. 2 timer.

Det er merkede løyper til Håheller og to alternative ruter til Heiberghytta Storevatn.

Det er tilsyn på hytta fra uke 28 til 32.

denne lenken vil du finne all info om kollektive buss- og båtruter fra Stavanger og Sandnes til Ryfylkeheiane og fjordene.

Adkomst vinter

1. februar kvistes løype fra Ådneram, videre til Heiberghytta Storevatn og Grautheller.

Papirkart

Kartblad: 019 Blåsjø (Statens Kartverk)

Annonse