Legg til huskeliste
  70
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Taumevatn er en hytte som har alt! Dette er en svært trivelig hytte som er blitt manges favoritthytte av flere årsaker. Den er passe stor og har mange koselige soverom med egne små hemser. Den er også glimrende for barnefamilier, da turen inn er lettgått og i et nydelig landskap.

  Beliggenhet

  Taumevatn ligger ved utløpsosen av Taumevatn med fin utsikt over vannet. Taumevassdraget er varig vernet og er det eneste vassdraget i Sirdalsheiane som ikke er regulert.

  Om hytta

  Antall soveplasser totalt: 40

  Antall senger tilgjengelig for bestilling: 28

  Taumevatn er en selvbetjent hytte, som betyr at her finnes det proviantlager/matlager. Oversikt og priser over proviant finner du her. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, dyner og puter. Egen lakenpose, sengesett eller sovepose skal brukes i sengene. Det er gass til matlaging, ved og stearinlys. På våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av ved. Hytta er ulåst.

  Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte.

  Aktiviteter

  Veien i Flatstølsdalen er normalt stengt med bom. Her er det fint å kombinere sykkeltur og fottur. Det er et lett og fint turterreng rundt Taumevatn. Det er også gode fiskemuligheter i området. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort i Statskogs eiendom Njardarheim. Andre må løse fiskekort. Det er også bra med multer og blåbær i området. Det er badekulp rett nedenfor hytta som er perfekt til en vask, samt en strand ved vannet hvor det er langgrunt og gode badeforhold. Det finnes en robåt som kan lånes, samt redningsvester i alle størrelser. Det er montert helårsbro inn til hytta.

  Hund

  Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. På Taumevatn er hund tillatt i yttergangen og i uthuset. Her er det to hundebur tilgjengelig. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her.

  Bestilling og betaling

  Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet (om du ikke har bestilt og betalt på forhånd), proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

  For at forhåndsbestillingen av sengeplassen din skal være gyldig må du komme fram til hytta før kl. 19. Har du ikke kommet fram innen dette tidspunktet vil sengene bli frigjort til disposisjon til dem som ikke har bestilt på forhånd. Det kan være lurt å ta med bestillingsbekreftelsen for oppholdet.

  Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik.

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 580 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting og forsikring. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

  - Alle medlemmer får minimum 20 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene.

  - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

  - Ungdom overnatter til halv pris.

  - Rabatt på proviantmat til turen din

  - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt

  - Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 150 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

  Se flere fordeler og se priser for medlemskap her.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Tørkerom
  • Fiske
  • Bade
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  Annonse
  SirdalSetesdal Vesthei Frafjordheiane landskapsvernområde

  Adkomst sommer

  Lettest adkomst sommerstid er på anleggsvei fra Ådneram (ca. 7 km). Veien er stengt med bom, men egner seg ypperlig for sykling. Etter ca. 7 km. på anleggsveien går turen oppover i stien i nydelig landskap. Her får du både utsikt og flott skue under hele turen. Fotturen på stien inn til hytta tar ca. 2 timer.

  Det er merkede løyper til Håheller og to alternative ruter til Heibergtunet Storevatn.

  denne lenken vil du finne all info om kollektive buss- og båtruter fra Stavanger og Sandnes til Ryfylkeheiane og fjordene.

  Adkomst vinter

  Før vinterferien kvistes løype fra Ådneram, videre til Heibergtunet Storevatn og Grautheller.

  SjekkUT | Taumevatn

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  70

  SjekkUT-besøk