Taumevatn

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  40 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Taumevatn - en hytte som har alt!

Taumevatn er trivelig hytte som er blitt manges favoritthytte av flere årsaker. Den er passe stor og har mange koselige soverom med egne små hemser. Den er også glimrende for barnefamilier, da turen inn er lettgått og i et nydelig landskap.

Det er badekulp rett nedenfor hytta som er perfekt til en vask, samt en strand ved vannet hvor det er langgrundt og gode badeforhold. Det finnes en robåt som kan lånes, samt redningsvester i alle størrelser. Taumevatn er også en god plass for fiske, og alle medlemmer i Stavanger Turistforening har automatisk fiskekort i medlemskapet sitt.

Taumevatn ligger ved utløpsosen av Taumevatn med fin utsikt over vannet. Taumevassdraget er varig vernet og er det eneste vassdraget i Sirdalsheiane som ikke er regulert. 

OM HYTTA:

Antall soveplasser totalt: 40

Antall senger tilgjengelig for bestilling: 20

Fra 25. september 2021 er det ikke lengre obligatorisk sengebooking på hyttene.

Taumevatn er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Her finner du proviantlisten vår. Utvalget kan variere utover sesongen.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren.

Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte.

Det er montert helårsbro inn til hytta.

BOOKING:

For å bestille overnatting på Taumevatn trykker du her.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Veien i Flatstølsdalen er normalt stengt med bom. Her er det fint å kombinere sykkeltur og fottur. 

Dette er et lett og fint turterreng rundt Taumevatn. Det er også gode fiskemuligheter i området. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort i Statskogs eiendom Njardarheim. Andre må løse fiskekort. Det er også bra med multer og blåbær i området. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene.

HUND:

Hund er tillatt i yttergang og i uthuset. To hundebur tilgjengelig. Les mer om hund på STF hyttene her.

 Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. SHusk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening , eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Lettest adkomst sommerstid er på anleggsvei fra Ådneram (ca. 7 km). Veien er stengt med bom, men egner seg ypperlig for sykling. Etter ca. 7 km. på anleggsveien går turen oppover i stien i nydelig landskap. Her får du både utsikt og flott skue under hele turen. Fotturen på stien inn til hytta tar ca. 2 timer.

Det er merkede løyper til Håheller og to alternative ruter til Heiberghytta Storevatn.

Det er tilsyn på hytta fra uke 28 til 32.

denne lenken vil du finne all info om kollektive buss- og båtruter fra Stavanger og Sandnes til Ryfylkeheiane og fjordene.

Adkomst vinter

1. februar kvistes løype fra Ådneram, videre til Heiberghytta Storevatn og Grautheller.

SjekkUT | Taumevatn

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
19

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Taumevatn ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT