Taumevatn

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  36 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Turen inn til Taumevatn er lett å gå og egner seg veldig bra for nybegynnere i fjellet, med eller uten barn.

Taumevatn ligger ved utløpsosen av Taumevatn med fin utsikt over vannet. Taumevassdraget er varig vernet og er det eneste vassdraget i Sirdalsheiane som ikke er regulert. Her er det lett og fint turterreng, ikke minst populært for helgeturer sommer som vinter. Hytta er glimrende egnet for barnefamilier. Den har mange trivilige soverom med egne små hemser. Bademulighetene og fiskemulighetene er gode. Hytta har fast tilsyn i skolens sommerferie, og det er anledning til å bestille rom.

Taumevatn er selvbetjent og tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst. Det er montert helårsbroer.

Veien i Flatstølsdalen er normalt stengt med bom. Her er det fint å kombinere sykkeltur og fottur.

HYTTA HAR PROVIANTLAGER.

Utstyr: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Sengebooking: På Taumevatn kan du booke sengeplass på forhånd (men du kan også overnatte uten). Bestillingsinformasjon finner du i margen til høyre. Det er 36 sengeplasser, men det er også tilgjengelig en del løse madrasserer, samt overnattingsmuligheter på sofa dersom hytta skulle være full.

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Nødsender: Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte.

Medlemsrabatt til barnehager og barneskoler

Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter gratis i ukedager hele året. Les mer her.

Andre skoleklasser betaler 100 kr pr elev pr døgn i ukedager. Les mer her .

Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Viktig

Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.

HUND: Hund tillatt i yttergang og i uthuset. To hundebur tilgjengelig. Les mer om hund på STF hyttene her.
NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Turmuligheter: Dette er et lett og fint turterreng rundt Taumevatn. Gode fiskemuligheter i området. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort i Statskogs eiendom Njardarheim. Andre må løse fiskekort. Det er også bra med multer og blåbær i området. Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene.

Mer informasjon: Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Lettest adkomst sommerstid er på anleggsvei fra Ådneram (ca. 7 km) og ca. 2 timers fottur på merket sti inn til hytta. Veien er stengt med bom, men egner seg ypperlig for sykling. Det er merkede løyper til Håheller og to alternative ruter til Heiberghytta Storevatn.

Det er tilsyn på hytta fra uke 28 til 32, med mulighet for å bestille fastplass ved opphold.

denne lenken vil du finne all info om kollektive buss- og båtruter fra Stavanger og Sandnes til Ryfylkeheiane og fjordene.

Adkomst vinter

1. februar kvistes løype fra Ådneram, videre til Heiberghytta Storevatn og Grautheller.

Papirkart

Kartblad: 019 Blåsjø (Statens Kartverk)