Tomannsbu - stengt grunnet oppussing. Åpner den 6 juli. /Closed until 6 of July 

  Legg til huskeliste
  39
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 50 sengeplasser
  • Åpen hele året

  NB- fra 9 juni til 6 juli 2024 er Tomansbu helt steng grunnet oppussing ! Det er i denne perioden ikke mulig å overnatte !

  På Tomannsbu får du virkelig høyfjellsfølelsen i kort avstand fra byen!

  Beliggenhet

  Tomannsbu ligger flott til på det glattskurte grunnfjellet vest for Djupevatnet, ca. tre timers fottur sør for Hunnedalen, med start like ved fylkesgrensen mellom Rogaland og Vest-Agder. På turen inn passerer du trolig snøfenner og går over snaufjell. Her kan man få høyfjellsfølelsen, selv om du bare er vel en times kjøring unna byen.

  Om hytta

  Antall soveplasser totalt: 50

  Antall senger tilgjengelig for bestilling: 31 i hovedhytta og 2 i annekset.

  Tomannsbu er en selvbetjent hytte, som betyr at her finnes det proviantlager/matlager. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, dyner og puter. Egen lakenpose, sengesett eller sovepose skal brukes i sengene. Det er gass til matlaging, ved og stearinlys. På våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av ved. 

  Hytta har med sine åtte soverom og store hems god kapasitet og passer derfor godt til barnefamilier og større turgrupper. Det er installert nødsender på Tomannsbu i tilfelle man trenger å komme i kontakt med nødetatene.

  Hytta er ulåst. 

  Aktiviteter

  Det er flott å bade i Djupevatnet ved Tomannsbu om sommeren og det er en robåt som gjestene kan benytte seg av. Ønsker du å lage mat på bål kan dette gjøres i gruva utenfor hytta. Hytta er godt tilrettelagt for skoleklasser og har en del aktivitetsmateriell liggende til fri bruk.

  Av dagsturmål er Dramreiskollane (1018 moh.) å anbefale. Dramreisnuten har merke til Sjumilstøvelen . I tillegg kan du gå toppturer til Søre Stigeshei (957 moh.) og Høgehei (933 moh.).

  I de østlige heietraktene har de siste isbreene vært gjerrigere på å legge igjen stein og grus, enn lenger vest. De blankslipte sure grunnfjellsbergartene gir lite grobunn for plantelivet, og landskapet virker goldere og gråere. Men selv grå gneis har et vell av farger, bare vi fokuserer øynene på detaljer.

  Hund

  Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. På Tomannsbu er det tilrettelagt for hund i annekset. Her er det to hundebur, to senger til hundeeiere og vedovn. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her .

  Bestilling og betaling

  Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet (om du ikke har bestilt og betalt på forhånd), proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

  For at forhåndsbestillingen av sengeplassen din skal være gyldig må du komme fram til hytta før kl. 19. Har du ikke kommet fram innen dette tidspunktet vil sengene bli frigjort til disposisjon til dem som ikke har bestilt på forhånd. Det kan være lurt å ta med bestillingsbekreftelsen for oppholdet.

  Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik i Stavanger.

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting og forsikring. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

  - Alle medlemmer får minimum 20 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene.

  - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

  - Ungdom overnatter til halv pris.

  - Rabatt på proviantmat til turen din.

  - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt.

  - Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

  Se flere fordeler og se priser for medlemskap her .

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Booking
  • Tørkerom
  • Bade
  • Teltplass
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  Annonse
  Sirdal

  Adkomst sommer

  Egen transport eller buss i sommermånedene: Rv. 45 til parkeringsplassen like vest for Tverrånå i Hunnedalen. Herfra går du på merket sti til Tomannsbu, ca. 3 timer. Videre er det merket løype til Støle.

  All informasjon om kollektive buss- og båtruter til Ryfylkeheiene og fjordene fra Stavanger og Sandnes, finner du på denne lenken.  

  Adkomst vinter

  Egen bil eller buss i helgene til Hunnedal: Rv. 45 til brøytet parkeringsplass. Fra skolevinterferien er det kvistet løype fra Hunnedalen, og fra brøytet P-plass på Skreå, fram til hytta.

  SjekkUT | Tomannsbu - stengt grunnet oppussing. Åpner den 6 juli. /Closed until 6 of July

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  39

  SjekkUT-besøk