Tomannsbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  33 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Hytta må nå forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak må hytta bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta.
English infomation

Tomannsbu - få høyfjellsfølelsen i kort avstand fra byen!

Tomannsbu ligger flott til på det glattskurte grunnfjellet vest for Djupevatnet, ca. tre timers fottur sør for Hunnedalen, med start like ved fylkesgrensen mellom Rogaland og Vest-Agder. På turen inn passerer du trolig snøfenner og går over snaufjell. Her kan man få høyfjellsfølelsen, selv om du bare er vel en times kjøring unna byen.

Tomannsbu har med sine åtte soverom (33 senger) stor kapasitet og passer derfor godt til barnefamilier og større turgrupper. Halvparten av sengene på Tomannsbu kan bookes. Hytta er god tilrettelagt for skoleklasser og har blant annet pedagogisk materiell for skoleklasser, to robåter, akebrett og annet nyttig utstyr for en vellykket skoletur. Det er også flott å bade ved Tomannsbu om sommeren.

UTSTYR:

Tomannsbu er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Her finner du proviantlisten vår. Utvalget kan variere utover sesongen.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta. Det er tilrettelagt for hund i annekset. Her er det to hundebur, to senger til hundeeiere og vedovn. Dette hunderommet på bookes på forhånd.

Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

Det er installert nødsender på Tomannsbu i tilfelle man trenger å komme i kontakt med nødetatene.

BOOKING:

Hytta må nå forhåndsbestilles. For å bestille overnatting på Tomannsbu trykker du her.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Av dagsturmål er Dramreiskollane (1018 moh.) å anbefale. Dramreisnuten har merke til Sjumilstøvelen. I tillegg kan du gå toppturer til Søre Stigeshei (957 moh.) og Høgehei (933 moh.). Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene.

Det er bademuligheter i Djupevatnet. Her er det også anskaffet båter til bruk for hyttas gjester, men dessverre er det dårlig med fisk. Ønsker du å tenne bål og lage mat på bål kan dette gjøres i gruva utenfor hytta.

I de østlige heietraktene har de siste isbreene vært gjerrigere på å legge igjen stein og grus, enn lenger vest. De blankslipte sure grunnfjellsbergartene gir lite grubunn for plantelivet, og landskapet virker goldere og gråere. Men selv grå gneis har et vell av farger, bare vi fokuserer øynene på deltaljer.

TILRETTELEGGING FOR SKOLEKLASSER:

Hytta er tilrettelagt med følgende utstyr og pedagogisk materiell for skoleklasser:

- To Pioner robåter

- To utgaver av boka "Lek og lær"

- En aktivitetsperm

- En skilekperm

- Akebrett

- To utstyrssekker til utlån med blant annet liggeunderlag, stormkjøkken, kompass, kniver m.m.

HUND:

Det er tilrettelagt for hund i annekset. Her er det to hundebur, to senger til hundeeiere og vedovn. Dette hunderommet på bookes på forhånd.

Hund tillatt i sikringshytta. To senger for hundeeiere og to hundebur. Vedovn. Seng på hunderom må bookes på forhånd. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. . Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Booking
 • Tørkerom
 • Bade
 • Teltplass
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Egen transport eller buss i sommermånedene: Rv. 45 til parkeringsplassen like vest for Tverrånå i Hunnedalen. Herfra går du på merket sti til Tomannsbu, ca 3 timer. Videre er det merket løype til Støle.

All informasjon om kollektive buss- og båtruter til Ryfylkeheiene og fjordene fra Stavanger og Sandnes, finner du på denne lenken.

Adkomst vinter

Egen bil eller buss i helgene til Hunnedal: Rv. 45 til brøytet parkeringsplass. Fra skolevinterferien er det kvistet løype fra Hunnedal, og fra brøytet P-plass på Skreå, fram til hytta.

Varsel

Værvarsel for Tomannsbu. Vis på YR.no
Tir (06.07)Delvis skyet5º0 mm
Frisk bris (9.7m/s) Vest-nordvest
Ons (07.07)Regn6º2 mm
Laber bris (6.4m/s) Vest-nordvest
Tor (08.07)Skyet9º0 mm
Laber bris (6.1m/s) Nordvest
Fre (09.07)Delvis skyet9º0 mm
Lett bris (5.2m/s) Nordvest
Lør (10.07)Regn9º3 mm
Lett bris (5.4m/s) Vest-nordvest
Søn (11.07)Delvis skyet9º0 mm
Laber bris (7.5m/s) Nordvest
Man (12.07)Delvis skyet10º0 mm
Laber bris (6.1m/s) Nord-nordvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 008 Sirdalen (Statens kartverk)

Annonse
Værvarsel for Tomannsbu. Vis på YR.no
Tir (06.07)Delvis skyet5º0 mm
Frisk bris (9.7m/s) Vest-nordvest
Ons (07.07)Regn6º2 mm
Laber bris (6.4m/s) Vest-nordvest
Tor (08.07)Skyet9º0 mm
Laber bris (6.1m/s) Nordvest
Fre (09.07)Delvis skyet9º0 mm
Lett bris (5.2m/s) Nordvest
Lør (10.07)Regn9º3 mm
Lett bris (5.4m/s) Vest-nordvest
Søn (11.07)Delvis skyet9º0 mm
Laber bris (7.5m/s) Nordvest
Man (12.07)Delvis skyet10º0 mm
Laber bris (6.1m/s) Nord-nordvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt