Tomannsbu

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  32 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Tomannsbu har med sine åtte soverom (31 senger) stor kapasitet og passer derfor godt til barnefamilien og skoleklasser. Her er det fint å bade om sommeren.

Tomannsbu ligger flott til på det glattskurte grunnfjellet vest for Djupevatnet, ca. tre timers fottur sør for Hunnedalen med start like ved fylkesgrensen mellom Rogaland og Vest-Agder. På turen inn passerer du trolig snøfenner og går over snaufjell. Her kan man få høyfjellsfølelsen, selv om du bare er vel en times kjøring unna byen.

Utstyr: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta. Det er installert nødsender på Tomannsbu. Annekset er tilrettelagt for bruk for hund det er 2 køyer her. Halvparten av sengene er tilrettelagt for booking.

Hytta har proviantlager.

Tilrettelegging for skoleklasser: Hytta er tilrettelagt med følgende utstyr og pedagogisk materiell for skoleklasser: 2 Pioner robåter, 2 utgaver av boka Lek og lær, aktivitetsperm, skileikperm, akebrett.

Stavanger Turistforening har i tilleggg 2 utstyrssekker til utlån for skolegrupper med bla liggeunderlag, stormkjøkken, kompass, kniver m.m.

Utstyr: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Sengebooking: Dersom du ønsker å forhåndsbooke seng, trykk her!

Medlemsrabatt til barnehager og barneskoler

Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter gratis i ukedager hele året.

Andre skoleklasser betaler 100 kr pr elev pr døgn i ukedager. Les mer her .

Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Viktig

Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.

Tur- og aktivitetsmuligheter: Av dagsturmål er Dramreiskollane (1018 moh) å anbefale. Dramreisnuten har merke til Sjumilstøvelen . I tillegg kan du gå toppturer til Søre Stigeshei (957 moh) og Høgeheii (933 moh). Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene.

Det er bademuligheter i Djupevatnet. Her er det også anskaffet båter til bruk for hyttas gjester, men dessverre er det dårlig med fisk. Ønsker du å tenne bål og lage mat på bål kan dette gjøres i gruve utenfor hytta.

I de østlige heietraktene har de siste isbreene vært mye gjerrigere på å legge igjen stein og grus enn lenger vest. De blankslipte sure grunnfjellsbergartene gir lite grubunn for plantelivet, og landskapet virker goldere og gråere. Men selv grå gneis har et vell av farger, bare vi fokuserer øynene på deltaljer.

Tilgjengelighet/åpningstider: Tomannsbu er selvbetjent og tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst.

Hund: Hund tillatt i sikringshytta. To senger for hundeeiere og to hundebur. Vedovn. Seng på hunderom må bookes på forhånd. Les mer om hund på STF hyttene her. NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Mer informasjon: Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Tørkerom
 • Bade
 • Teltplass
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklaser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Egen transport eller buss i sommermånedene. Rv 45 til parkeringsplass like vest for Tverrånå i Hunnedalen. Herfra på merket sti til Tomannsbu, ca 3 timer. Videre er det merket løype til Støle.

All informasjon om kollektive buss- og båtruter til Ryfylkeheiene og fjordene fra Stavanger og Sandnes, finner du på denne lenken.

Adkomst vinter

Egen bil eller buss i helgene til Hunnedal Rv 45. Brøytet parkeringsplass. Fra skolevinterferien, kvistet løype fra Hunnedal og fra brøytet P-plass på Skreå fram til hytta

Papirkart

Kartblad: 008 Sirdalen (Statens kartverk)