Legg til huskeliste
  32
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 30 sengeplasser
  • Åpen hele året

  Vassdalstjørn ligger i villreinenes rike langt fra sivilisasjonen. Her er du to dagsmarsjer fra sivilisasjonen, samme hvilken vei du vender deg.

  Beliggenhet

  Vassdalstjørn ble bygget som den siste av fire erstatningshytter øst for Blåsjø. Området omkring Vassdalstjørn står i sterk kontrast til de golde heiene omkring. Til tross for beliggenheten på ca. 1100 moh. er det grønne og planterike grasbakker omkring. Området er et tradisjonsrikt villreinområde. En gammel ferdselsvei mellom Bykle og Kvilldal passerer like forbi der hytta ligger.

  Om hytta

  Antall soveplasser totalt: 30

  Antall senger tilgjengelig for bestilling: 14 i hovedhytta og 8 i annekset.

  Vassdalstjørn er en selvbetjent hytte, som betyr at her finnes det proviantlager/matlager. Oversikt og priser over proviant finner du her. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, dyner og puter. Egen lakenpose, sengesett eller sovepose skal brukes i sengene. Det er gass til matlaging, ved og stearinlys. På våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av ved. Hytta er ulåst.

  Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Agder. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte. Det har også vist seg at det er god mobildekning litt bak hytta, på høyden før Blåsjø, og på høyden mellom Vassdaltjørn og Hovatnbro.

  Det er solcellestrøm med 12 volt på hytta. Lademulighet via USB-utgang.

  Aktiviteter

  Ta deg en flott tur til Vassdalsnuten (1295 moh.) og Skreinuten (1215 moh.). Du kan også fiske i Blåsjø. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort, andre må løse kort.

  Du må være forberedt på å vade over Prøylånå ved store nedbørsmengder. Det er helårsbro ved Hovatn. Det kan lønne seg å ta kontakt med Stavanger Turistforenings Tursenter hvis du planlegger fjelltur hit utenom de vanlige sesongene.

  Hund

  Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. På denne hytta er hund tillatt i det ytre soverommet i sikringshytta. Her er det fire senger for hundeeiere, vedovn og hundebur. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her.

  Bestilling og betaling

  Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet (om du ikke har bestilt og betalt på forhånd), proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

  For at forhåndsbestillingen av sengeplassen din skal være gyldig må du komme fram til hytta før kl. 19. Har du ikke kommet fram innen dette tidspunktet vil sengene bli frigjort til disposisjon til dem som ikke har bestilt på forhånd. Det kan være lurt å ta med bestillingsbekreftelsen for oppholdet.

  Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik.

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 580 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

  - Alle medlemmer får minst 20 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene.

  - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

  - Ungdom overnatter til halv pris.

  - Rabatt på proviantmat til turen din

  - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt

  Se flere fordeler og se priser for medlemskap her.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Tørkerom
  • Fiske
  • Bade
  • Wc
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Ryfylke

  Adkomst sommer

  Dette er den av STF sine hytter som ligger lengst inne på fjellet. En må gå flere dagsetapper for å nå fram; enten fra Stranddalen via Krossvatn, eller fra Storsteinen via Hovatn.

  Adkomst via anleggsvei til Blåsjø: Anleggsveien langs Blåsjø er låst med bom oppe ved Oddatjørndammen. Dette gjelder hele året og ble permanant fra 2021. Anleggsveien er asfaltert og perfekt å sykle på for store og små. Garantert ingen trafikk. Har du tenkt å sykle for eksempel tidlig i juni må du være forberedt på at det kan være noen snøfonner på veien som du må trille sykkelen over. Ved litt logistikk-planlegging kan du sette en bil ved Skreivasskleivane og sykle til Beinvasskilen.

  Her finner du en oversikt over kollektive båt- og bussruter til Ryfylkeheiene og fjordene.

  Adkomst vinter

  Til påske knyttes hytta til det kvistede rutenettet med løyper til Hovatn og til Stranddalen og Krossvatn.

  SjekkUT | Vassdalstjørn

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  32

  SjekkUT-besøk