Vassdalstjørn

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  30 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Vassdalstjørn - i villreinenes rike langt fra sivilisasjonen

Vassdalstjørn ble bygget som den siste av fire erstatningshytter øst for Blåsjø. Her i villreinens rike er du to dagsmarsjer fra sivilisasjonen, samme hvilken vei du vender deg.

Området omkring Vassdalstjørn står i sterk kontrast til de golde heiene omkring. Til tross for beliggenheten på ca 1100 moh. er det grønne og planterike grasbakker omkring. Området er et tradisjonsrikt villreinområde. En gammel ferdselsvei mellom Bykle og Kvilldal passerer like forbi der hytta ligger.

OM HYTTA:

Antall soveplasser totalt: 30

Antall senger tilgjengelig for bestilling : 10 i hovedhytta og 6 i annekset.

Fra 25. september 2021 er det ikke lengre obligatorisk sengebooking på hyttene.

Vassdalstjørn er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. 

Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte. Det har også vist seg at det er god mobildekning litt bak hytta, på høyden før Blåsjø, og på høyden mellom Vassdaltjørn og Hovatnbro.

BOOKING:

Det kan du gjøre ved å trykke her.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Ta deg en flott tur til Vassdalsnuten (1295 moh.) og Skreinuten (1215 moh.). Du kan også fiske i Blåsjø. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse kort. Les ellers mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene.

HUND:

Hund er tillatt i det ytre soverommet i sikringshytta. Her er det fire senger for hundeeiere, vedovn og hundebur. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund.Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden.

VIKTIG:

Du må være forberedt på å vade over Prøylånå ved store nedbørsmengder. Det er helårsbro ved Hovatn. Det kan lønne seg å ta kontakt med Stavanger Turistforenings Tursenter hvis du planlegger fjellturer utenom det vanlige sesongene.

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Booking
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Dette er den av STF sine hytter som ligger lengst inne på fjellet. En må gå flere dagsetapper for å nå fram; enten fra Stranddalen via Krossvatn, eller fra Storsteinen via Hovatn.

Adkomst via anleggsvei til Blåsjø: Anleggsveien langs Blåsjø er låst med bom oppe ved Oddatjørndammen. Bommen er åpen for allmenn ferdsel 15. august til 30. september, da du kan du kjøre inn til Beinvasskilen. Dette er ca. 8 km. før Storevassdammen. Anleggsveien er asfaltert og perfekt å sykle på for store og små. Garantert ingen trafikk. Har du tenkt å sykle f.eks tidlig i juni må du være forberedt på at det kan være noen snøfenner på veien som du må trille sykkelen over. Ved litt logistikk-planlegging kan du sette en bil ved Skreivasskleivane og sykle til Beinvasskilen.

For en oversikt over kollektive båt- og bussruter til Ryfylkeheiene og fjordene, gå inn på denne lenken .

Adkomst vinter

Til påske knyttes hytta til det kvistede rutenettet med løyper til Hovatn og til Stranddalen og Krossvatn.

SjekkUT | Vassdalstjørn

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
8

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Vassdalstjørn ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT