Legg til huskeliste
  37
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Krossvatn - omkranset av fiskerike vann, mektige fjelltopper og i hjertet av Dyraheio landskapsverneområde.

  Beliggenhet

  Hytta ved Krossvatnet ligger midt i hjertet av Dyraheio landskapsvernområde - et klassisk jaktområde for suldølen. Hytta er omkranset av fiskerike vann og mektige fjelltopper ligger i dagsturavstand. Vi kan nevne Grønafjell, Leirnuten og Såta. 

  Om hytta

  Antall soveplasser totalt: 30

  Antall senger tilgjengelig for bestilling: 16 i hovedhytta og 2 i annekset. 

  Det er 16 faste senger med dyner og puter og 12 ekstra løse madrasser på hemsen. I annekset er det 2 senger og 2 hundebur.

  Krossvatn er er selvbetjent som betyr at her finnes det proviantlager/matlager. Dette finner du i hovedhytta. Oversikt og priser over proviant finner du her

  Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. 

  Som gjest ordner du selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding av hytta. Takk for at du bidrar med å holde hytta strøken til neste gjest ankommer!

  Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel.

  Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Haugesund sykehus. Disse skal bare brukes ved ulykker, eller for å unngå redningsaksjoner, dersom du må ligge værfast på en hytte.

  Det er ikke bro over Prøylånå, så du må være forberedt på å vade ved ekstreme nedbørsmengder.

  Aktiviteter

  Ved Nøvletjørn er det rester av en gammel fangstgrav, og rundt Nøvlenuten er det en rik fjellflora. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse fiskekort. Du kan også gå toppturer til Nøvlenuten (1235 moh.) og Grønafjell (1414 moh.). 

  Hund

  Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. Hund tillatt i sikringshytte. Her er det også to senger for hundeeiere. Vedovn og hundebur på rommet. Grunnet plass skal hundebur lagres i gang på vedrommet. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her .

  Bestilling og betaling

  Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet (om du ikke har bestilt og betalt på forhånd), proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken. 

  For at forhåndsbestillingen av sengeplassen din skal være gyldig må du komme fram til hytta før kl. 19. Har du ikke kommet fram innen dette tidspunktet vil sengene bli frigjort til disposisjon til dem som ikke har bestilt på forhånd. Det kan være lurt å ta med bestillingsbekreftelsen for oppholdet.

  Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik i Stavanger. 

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting og forsikring. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

  - Alle medlemmer får minimum 20 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene

  - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

  - Ungdom overnatter til halv pris.

  - Rabatt på proviantmat til turen din.

  - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt.

  - Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

  Se flere fordeler og se priser for medlemskap her .

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Fiske
  • Bade
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  RyfylkeDyraheio landskapsvernområde med biotopvern

  Adkomst sommer

  Krossvatn nås på en dagsmarsj enten fra Jonstølen, Stranddalen eller fra Vassdalstjørn. Det går også vardet rute (ikke rødmalt) fra Krossvasskilane via Breiavahytta til Skreivassdammen i nordenden av Blåsjø. Herfra enkel anleggsvei til Øvre Moen. Denne anleggsveien kan du kjøre på om du har bil med litt høy bakkeklaring evt. kjør så langt som du synes er forsvarlig. Veien er ofte stengt av snøfenner til langt ut i august. Unngå å kjøre inn dersom det er fare for snø når du skal hjem.

  Blåsjø rundt: Anleggsveien langs Blåsjø er låst med bom oppe ved Oddatjørndammen. Anleggsveien er asfaltert og perfekt å sykle på for store og små. Garantert ingen trafikk. Har du tenkt å sykle f.eks tidlig i juni må du være forberedt på at det kan være noen snøfenner på veien som du må leie sykkelen over. Ved litt logistikk-planlegging kan du sette ein bil ved Skreivasskleivane og sykle til Beinvasskilen eller omvendt.

  Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

  Adkomst vinter

  Krossvatn knyttes til kvistingen til påske med løyper til Stranddalen, Jonstølen, Bleskestadmoen og Vassdalstjørn

  SjekkUT | Krossvatn

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  37

  SjekkUT-besøk