Krossvatn

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  28 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
Krossvatn-hytta er omkranset av fiskerike vatn. Mektige fjelltopper ligger i dagsturavstand, som Grønafjell, Leirnuten og Såta.

Hytta ved Krossvatnet ligger midt i hjertet av Dyraheio landskapsvernområde - et klassisk jaktområde for Suldølen.

Ved Nøvletjørn er det rester av en gammel fangstgrav. Rundt Nøvlenuten er det rik fjellflora. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse fiskekort..

Hytta har proviantlager.

Krossvatn er selvbetjent og tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst. Du må også være forberedt på at det kan være lite proviant og at bruer er tatt inn. Det er ikkje bro over prøylånå så vær forberett på å vade ved ekstreme nedbørsmengder. Det kan lønne seg å ta kontakt med Tursenteret hvis du planlegger fjellturer utenom sesongene. Det er lov å ha hund i uthuset.

Utstyr: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta. Det er 16 faste senger med dyner og puter og 12 ekstra løse madrasser på hemsen. Det ble bygget ny sikkringshytte høsten 2015 Hytta er tilrettelagt for å ha med hund. 1 stk Hundebur er tilgjengelig.

Nødsender: Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte.

Priser: Hytta er åpen for medlemmer og ikke medlemmer. Det svarer seg å være medlem da vi gir gode rabatter på losji og proviant til medlemmer. Det er mulig å tegne medlemskap på hytta.

Sengebooking: Dersom du ønsker å forhåndsbooke seng, trykk her!

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Blåsjø rundt: Anleggsveien langs Blåsjø er låst med bom oppe ved Oddatjørndammen. Bommen er åpen for allmenn ferdsel 15. august til 30. september, da du kan kjøre inn til Beinvasskilen. Dette er ca 8 km før Storevassdammen. Anleggsveien er asfaltert og perfekt å sykle på for store og små. Garantert ingen trafikk. Har du tenkt å sykle f.eks tidlig i juni må du være forberedt på at det kan være noen snøfenner på veien som du må leie sykkelen over. Ved litt logistikk-planlegging kan du sette ein bil ved Skreivasskleivane og sykle til Beinvasskilen eller omvendt.

Turmuligheter: Dyregrav ved Nøvletjern og Leirdalen. Toppturer til Nøvlenuten (1235 moh.) og Grønafjell (1414 moh.). Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene.

Medlemsrabatt til barnehager og barneskoler

Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Andre betaler 100 kr pr elev pr døgn i ukedager.

Viktig: Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.

Hund: Hund tillatt i sikringshytte. Her er det også to senger for hundeeiere. Vedovn og hundebur på rommet. Les mer om hund på STF hyttene her. NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Mer informasjon: Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Krossvatn nås på en dagsmarsj enten fra Jonstølen, Stranddalen eller fra Vassdalstjørn. Det går også vardet rute (ikke rødmalt) fra Krossvasskilane via Breiavahytta til Skreivassdammen i nordenden av Blåsjø. Herfra enkel anleggsvei til Øvre Moen. Denne anleggsveien kan du kjøre på om du har bil med litt høy bakkeklaring evt kjør så langt som du synes er forsvarlig. Unngå å kjøre inn dersom det er fare for snø når du skal hjem.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Krossvatn knyttes til kvistingen til påske med løyper til Stranddalen Jonstølen, Bleskestadmoen og Vassdalstjørn

Papirkart

Kartblad: 019 Blåsjø (Statens Kartverk)