Krossvatn

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  28 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Hytta må nå forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak må hytta bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta.
English infomation

Krossvatn - omkranset av fiskerike vann, mektige fjelltopper og i hjertet av Dyraheio landskapsverneområde.

Hytta ved Krossvatnet ligger midt i hjertet av Dyraheio landskapsvernområde - et klassisk jaktområde for suldølen. Hytta er omkranset av fiskerike vann og mektige fjelltopper ligger i dagsturavstand. Vi kan nevne Grønafjell, Leirnuten og Såta. Ved Nøvletjørn er det rester av en gammel fangstgrav og rundt Nøvlenuten er det en rik fjellflora.

Medlemskort i STF gjelder som fiskekort. Andre må løse fiskekort.

UTSTYR:

Krossvatn er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Her finner du proviantlisten vår. Utvalget kan variere utover sesongen.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Hytta står ulåst. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

Det er 16 faste senger med dyner og puter og 12 ekstra løse madrasser på hemsen. Det ble bygget ny sikkringshytte høsten 2015.

Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker, eller for å unngå redningsaksjoner, dersom du må ligge værfast på en hytte.

BOOKING:

Hytta må nå forhåndsbestilles. For å bestille overnatting kan du trykke her

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Det er ikke bro over Prøylånå ,så du må være forberedt på å vade ved ekstreme nedbørsmengder.

TURMULIGHETER:

Opplev dyregrav ved Nøvletjern og Leirdalen. Du kan også gå toppturer til Nøvlenuten (1235 moh.) og Grønafjell (1414 moh.). Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene.

HUND:

Hund er tillatt i sikringshytta, der er det to senger for hundeeiere, vedovn og hundebur. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Krossvatn nås på en dagsmarsj enten fra Jonstølen, Stranddalen eller fra Vassdalstjørn. Det går også vardet rute (ikke rødmalt) fra Krossvasskilane via Breiavahytta til Skreivassdammen i nordenden av Blåsjø. Herfra enkel anleggsvei til Øvre Moen. Denne anleggsveien kan du kjøre på om du har bil med litt høy bakkeklaring evt. kjør så langt som du synes er forsvarlig. Veien er ofte stengt av snøfenner til langt ut i august. Unngå å kjøre inn dersom det er fare for snø når du skal hjem.

Blåsjø rundt: Anleggsveien langs Blåsjø er låst med bom oppe ved Oddatjørndammen. Anleggsveien er asfaltert og perfekt å sykle på for store og små. Garantert ingen trafikk. Har du tenkt å sykle f.eks tidlig i juni må du være forberedt på at det kan være noen snøfenner på veien som du må leie sykkelen over. Ved litt logistikk-planlegging kan du sette ein bil ved Skreivasskleivane og sykle til Beinvasskilen eller omvendt.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Krossvatn knyttes til kvistingen til påske med løyper til Stranddalen Jonstølen, Bleskestadmoen og Vassdalstjørn

Varsel

Værvarsel for Krossvatn. Vis på YR.no
Man (20.09)Tåke8º0 mm
Laber bris (6.4m/s) Vest-nordvest
Tir (21.09)Tåke5º0 mm
Frisk bris (9.8m/s) Vest-sørvest
Ons (22.09)Delvis skyet7º0 mm
Lett bris (5.2m/s) Sør-sørøst
Tor (23.09)Regn8º3 mm
Frisk bris (8.6m/s) Sør-sørøst
Fre (24.09)Regn5º3 mm
Frisk bris (10.1m/s) Sør-sørøst
Lør (25.09)Skyet2º0 mm
Laber bris (5.7m/s) Vest
Søn (26.09)Delvis skyet3º0 mm
Lett bris (5.0m/s) Nordøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 019 Blåsjø (Statens Kartverk)

Annonse
Værvarsel for Krossvatn. Vis på YR.no
Man (20.09)Tåke8º0 mm
Laber bris (6.4m/s) Vest-nordvest
Tir (21.09)Tåke5º0 mm
Frisk bris (9.8m/s) Vest-sørvest
Ons (22.09)Delvis skyet7º0 mm
Lett bris (5.2m/s) Sør-sørøst
Tor (23.09)Regn8º3 mm
Frisk bris (8.6m/s) Sør-sørøst
Fre (24.09)Regn5º3 mm
Frisk bris (10.1m/s) Sør-sørøst
Lør (25.09)Skyet2º0 mm
Laber bris (5.7m/s) Vest
Søn (26.09)Delvis skyet3º0 mm
Lett bris (5.0m/s) Nordøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt