Viglesdalen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  62 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Viglesdalen - flotte familehytter mellom mektige og ville fjellsider!

Turistforeningen har merket løype gjennom dalen i over ett århundre, og det nærmer seg faktisk 100 år siden den første turisthytta sto ferdig. I dag kan vandrere oppleve fire generasjoner turisthytter i dalen, den eldste er riktig nok ikke i bruk av STF, men av det lokale beitelaget. De tre første hyttene ble bygget i 1922, 1931 og 1991. Den nye hovedhytta i Viglesdalen var ferdig i 2019, og klar til å ta i mot akkurat deg! 

Stien fra Nes i Årdal følger en gammel drifteveg som ble bygget av svenske rallare på begynnelsen av 1900-tallet. Stien følger elva, som med sine mange kulper egner seg for bading og rast. Viglesdalen egner seg godt for skoleklasser, og området er familievennlig med mange gode bade- og fiskemuligheter. Fiske i Viglesdalsvatnet er kun tillatt på nordsiden av vannet langs stien. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort.

OM HYTTENE:

Antall soveplasser totalt: 62

Antall senger tilgjengelig for bestilling: Hovedhytta 18. 1991 hytta 11.

Fra 25. september 2021 er det ikke lengre obligatorisk sengebooking på hyttene.

Viglesdalen er ubetjent, og du må ta med all maten du trenger selv. Hyttene står ulåst.

Begge hyttene er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sovepose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren.

Den nye Hovedhyttahytta har sengeplass til 36, og byr på en ny soveromsløsning på hemsen. Fremfor den tradisjonelle "sovesalhemsen" har denne hytta små, adskilte dobbeltrom som gir mer privatliv. Nede i stua gir den uavbrutte rekken av store vinduer en helt spesiell panoramafølelse. Det er nesten som å sitte ute, midt i dalen når man nyter morgenkaffen ved spisebordet eller i sofakroken.

På våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- per kilo ved).

BOOKING:

For å bestille overnatting på Viglesdalen kan du trykke her

HUND:

Hund er tillatt i hytta fra 1991. 

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. . Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Det er ikke matlager på denne hytta.

TURMULIGHETER:

Ta deg en tur til Risen og Klinkehorten. Det er flere tufter etter gardsanlegg. Les ellers mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019: "Turhåndbok Ryfylkeheiene", eller "Turistforeningens 125 utvalgte turer".

Historisk vandrerute: https://ut.no/turforslag/118422176/driftavegen-gjennom-viglesdalen-historisk-vandrerute

HUND:

Hund er tillatt i hytta fra 1991. Det er den største hytta på "det gamle" tunet. Hund er også tillatt i 1931 hytta og i uthuset. Her er det et hundebur tilgjengelig. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Dusj
 • Teltplass
 • Vann
 • Vedovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Følg Rv. 13 til Årdal. Ta av ved Tveit og skiltet til Nes. Fortsett til Nes. Fra Nes er det 2-3 timers gange inn til Viglesdalen. Beregn lenger tid for barn.

denne nettsiden finner du båt- og bussruter fra Stavanger og Sandnes til Ryfylkeheiene og fjordene.

Området fra Nes og helt inn til Viglesdalen er et mye brukt sauebeite. Hvis du treffer på hele drifter med sauer på vei inn eller ut av dalen, er det viktig at du trekker deg godt unna stien, slik at sauene får passere. 

Annonse

SjekkUT | Viglesdalen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
12

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Viglesdalen ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT