Viglesdalen

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  58 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Viglesdalen - splitter ny hovedhytte mellom mektige og ville fjellsider!

Den nye hovedhytta i Viglesdalen er nå ferdig og og klar til å ta i mot akkurat deg! Den nye hovedhytta går inn i en lang tradisjon av STF-hytter i Viglesdalen. Turistforeningen har merket løype gjennom dalen i over ett århundre, og det nærmer seg faktisk 100 år siden den første turisthytta sto ferdig. I dag kan vandrere oppleve fire generasjoner turisthytter i dalen, den eldste er riktig nok ikke i bruk av STF, men av det lokale beitelaget. De tre første hyttene ble bygget i 1922, 1931 og 1991. Mang en heiatraver har altså overnattet i Viglesdalen så langt, og vi håper det blir mange flere som kommer til dalen for å oppleve roen, naturen og kulturhistorien når vi nå har åpnet den splitter nye hytta.

Den nye hytta har sengeplass til 36, og byr på en ny soveromsløsning på hemsen. Fremfor den tradisjonelle "sovesalhemsen" har denne hytta små, adskilte dobbeltrom som gir mer privatliv. Nede i stua gir den uavbrutte rekken av store vinduer en helt spesiell panoramafølelse. Det er nesten som å sitte ute, midt i dalen når man nyter morgenkaffen ved spisebordet eller i sofakroken.

Stien fra Nes i Årdal følger en gammel drifteveg som ble bygget av svenske rallare i begynnelsen av 1900-tallet. Stien følger elva, som med sine mange kulper egner seg for bading og rast. Viglesdalen egner seg godt for skoleklasser og området er familievennlig med mange gode bade- og fiskemuligheter. Fiske i Viglesdalsvatnet er kun tillatt på nordsiden langs stien. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort.

UTSTYR:

Viglesdalen er ubetjent, og du må ta med all maten du trenger selv. De tre hyttene står alle ulåst.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sovepose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren.

På våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- per kilo ved).

BOOKING:

Hvis du ønsker å forhåndsbestille rom i Viglesdalen kan du trykke her.

BETALING:

Du betaler for oppholdet direkte i bookingen, eller ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta. Du kan også laste ned DNT sin hyttebetalingsapp før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Gratis overnatting ved 3 netter på samme ubetjente og selvbetjente hytte.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Det er ikke matlager på denne hytta.

Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post: tursenter@stf.no, eller telefon 51 84 02 00.

TURMULIGHETER:

Ta deg en tur til Risen og Klinkehorten. Det er flere tufter etter gardsanlegg. Les ellers mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2019: "Turhåndbok Ryfylkeheiene", eller "Turistforeningens 125 utvalgte turer".

HUND:

Hund er tillatt i uthuset. Her er det et hundebur tilgjengelig. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Dusj
 • Bade
 • Teltplass

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Følg Rv. 13 til Årdal. Ta av ved Tveit og skiltet til Nes. Fortsett til Nes. Fra Nes er det 2-3 timers gange inn til Viglesdalen. Beregn lenger tid for barn.


NB! Begynnelsen av stien er merket feil på kartet Lyngsvatnet III. Du skal gå over broen ved P-plassen og følge T-merket løype på HØYRE side av elva.

denne nettsiden finner du båt- og bussruter fra Stavanger og Sandnes til Ryfylkeheiene og fjordene.

Papirkart

Kartblad: 018 Ryfylke (Statens kartverk)