Viglesdalen

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  58 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
Den nye hovedhytta i Viglesdalen er ferdig og klar til å ta i mot gjester.

Hyttene i Viglesdalen ligger på en stor elveslette mellom mektige og ville fjellsider. Området er familievennlig med gode bade- og fiskemuligheter.

Stien fra Nes i Årdal følger en gammel drifteveg som ble bygget av svenske rallare i begynnelsen av 1900-tallet. Stien følger elva, som med sine mange kulper egner seg for bading og rast. Viglesdalen egner seg godt for skoleklasser. Fiske i Viglesdalsvatnet er kun tillatt på nordsiden langs stien. Medlemskort i STF gjelder som fiskekort.

Viglesdalen er ubetjent og tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst. Dette er nok en av foreningens hytter med lengst sesong. Består av 3 hytter.

Booking:

I Viglesdalen kan du booke sengeplass på forhånd (men du kan også overnatte uten). Bestillingsinformasjon finner du i margen til høyre.

Utstyr: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

HYTTA HAR IKKE PROVIANTLAGER.

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Sengebooking: Dersom du ønsker å forhåndsbooke seng, trykk her!


HUND: Hund tillatt i uthuset. Ett hundebur tilgjengelig.. Les mer om hund på STF hyttene her.
NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Medlemsrabatt til barnehager og barneskoler

Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Andre betaler 100 kr pr elev pr døgn i ukedager.

Viktig: Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.

Turmuligheter: Tur til Risen og Klinkehorten. Flere tufter etter gardsanlegg. Les ellers mer om turmulighetene i Stavanger Turistforening sin årbok 2007: "Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene" eller "Turistforeningens 124 utvalgte turer".

Mer informasjon: Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Dusj
 • Bade
 • Teltplass

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Følg Rv 13 til Årdal. Ta av ved Tveit og skiltet til Nes. Fortsett til Nes. 2-3 timers gange. Beregn lenger tid for barn.
NB! Begynnelsen av stien er merket feil på kartet Lyngsvatnet III. Du skal gå over broen ved P-plassen og følge T-merket løype på HØYRE side av elva.

denne nettsiden finner du båt- og bussruter fra Stavanger og Sandnes til Ryfylkeheiene og fjordene.

Papirkart

Kartblad: 018 Ryfylke (Statens kartverk)