Holmavatn

Holmavatn

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  20 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 1. jan. - 18. aug. ()

Holmavatnhytta er Stavanger Turistforenings høyestliggende hytte, på 1130 meter. Hytta ligger en dagsetappe sørover fra Haukeliseter. De sprekeste kan legge turen om Vassdalseggi som er Rogalands høyeste fjell, på 1658 moh.

Vi gjør oppmerksom på at Holmavatn er stengt fra 19.08.2019-03-09.2019 på grunn av reinsdyrjakt. Hytta er stengt de 2 første ukene av Reinsdyrjakta hvert år.

Hytta ved Holmavatn ligger flott til på de vide Fidjaflatene med praktfull utsikt over Holmavatnet. Her gikk den tidligere ferdselsveien mellom Roalkvam og Flothyl.

Du velger om du vil sove i hovedhytten eller annekset like ved. Begge er i tradisjonell turisthyttestil, med vedovn som brukes til oppvarming av hytta og klestørk. Denne hytta har utedoen innenfor hytteveggene på hovedhytta.

Medlemskort i STF gjelder som fiskekort på Rogalandsiden av Holmavatnet og nedover langs Bleskestadåna inkl. Sandvatnet og Litlavatnet. Andre må løse fiskekort. Det er ikke tillatt å fiske på Telemarksiden av Holmavatnet.

Holmavatnhytta er selvbetjent (med proviantlager) og tilgjengelig hele året. Hytta står ulåst, men i perioden 19/8-3/9 er hytta stengt, under første del av villreinjakta.

Utstyr: Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal benyttes. Oppslag finnes på hytta.

Nødsender: Hytta er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte.

Priser: Hytta er åpen for medlemmer og ikke medlemmer. Det svarer seg å være medlem da vi gir gode rabatter på losji og proviant til medlemmer. Det er mulig å tegne medlemskap på hytta. For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved)

Betaling: Betalingen skjer ved å fylle ut en betalingsfullmakt som ligger på hytta - eller ved å laste ned DNT-appen før avreise. Med appen kan du betale hele hytteoppholdet på smarttelefonen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning: Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Medlemsrabatt til barnehager og barneskoler
Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter gratis i ukedager hele året. Andre betaler 100 kr pr elev pr døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter.
Ordinær pris i helger. To voksne går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

Viktig
Grupper skal alltid meldes fra på forhånd til Stavanger Turistforening på e-post tursenter@stf.no eller telefon 51 84 02 00.

Hund
Hund tillatt i sikringshytte. Her er det også seks senger for hundeeiere. Vedovn og hundebur på rommet. Les mer om hund på STF hyttene her. NB! Husk at INGEN hunder skal tas med inn på noen av hyttene annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

Turmuligheter: Hvis du har tid til å ligge over en dag. anbefales et besøk til den lille hytta Bamsebu som ble brukt som skjulested for noen av tungtvannssabotørene under krigen. Bamsebu ligger på østsiden av Holmavatnet. Eller en kan ta en topptur til Fidjanuten (1504 moh). Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforenings årbok 2007: Fra hytte til hytte i Ryfylkeheiene.

Mer informasjon: Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt informasjonssenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Fiske
 • Bade
 • Teltplass
 • Wc
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Merket løype fra Haukeliseter til Holmavatnhytta (6 timer). Videre er det merket rute til Kvanndalen, Bleskestadmoen og delvis merket til Sloaros.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Det kvistes til/fra Haukeliseter i skolevinterferien, til Sloaros blir det kvistet 1. mars og videre til Bleskestadmoen til påske.

Papirkart

Kartblad: 029 Haukeliseter (Statens Kartverk)