Holmavatn

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  21 sengeplasser
 • Åpningstider

Hytta må nå forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak må hytta bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta.
English infomation

Holmavatn - Stavanger Turistforening sin høyesteliggende hytte!

Hytta ved Holmavatn ligger flott til på de vide Fidjaflatene med praktfull utsikt over Holmavatnet. Den ligger 1130 meter over havet, og en dagsetappe sørover fra Haukeliseter. Her gikk den tidligere ferdselsveien mellom Roalkvam og Flothyl. De sprekeste kan legge turen om Vassdalseggi som er Rogalands høyeste fjell, på 1658 moh.

Du kan velge om du vil sove i hovehytta, eller i annekset like vel. Begge er i tradisjonell turisthytte-stil, med vedovn, som brukes til oppvarming av hytta og klestørk.

Medlemskort i STF gjelder som fiskekort på Rogalandsiden av Holmavatnet og nedover langs Bleskestadåna inkl. Sandvatnet og Litlavatnet. Andre må løse fiskekort. Det er ikke tillatt å fiske på Telemarksiden av Holmavatnet.

UTSTYR:

Holmavatn er en selvbetjent hytte med matlager (proviant) og er tilgjengelig hele året. Her finner du proviantlisten vår. Utvalget kan variere utover sesongen.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren. Oppslag finnes på hytta.

Denne hytta har utedoen innenfor hytteveggene på hovedhytta.

Hytta står ulåst, men i perioden 19/8-3/9 er hytta stengt, under første del av villreinjakta hvert år.

For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

Nødsender på Holmavatn er ute av drift (meldingen gjelder fra 1. mai 2020. Vi har fått beskjed om at den skal bli fikset ved første anledning men ikke eksakt dato)

Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte.

BOOKING

Hytta må nå forhåndsbestilles. For å bestille overnatting kan du trykk her

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

«Gamlemåten» med bruk av betalingsfullmakter utgår:

De gamle betalingsfullmaktene er på vei ut av hyttene, da disse krever mye ressurser å administrere. Det vil være mulig å betale med betalingsfullmakt ut 2020, men det vil tilkomme et administrasjonsgebyr på 100 kroner ved bruk av disse.

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Vi gjør oppmerksom på at Holmavatn er stengt fra 19.08. - 03-09. på grunn av reinsdyrjakt. Hytta er stengt de 2 første ukene av Reinsdyrjakta hvert år.

TURMULIGHETER:

Hvis du har tid til å ligge over en dag. anbefales et besøk til den lille hytta Bamsebu, som ble brukt som skjulested for noen av tungtvannssabotørene under krigen. Bamsebu ligger på østsiden av Holmavatnet. Du kan også ta en topptur til Fidjanuten (1504 moh). Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforenings årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene.

HUND:

Hund tillatt i sikringshytta, her er det seks senger for hundeeiere. Vedovn og hundebur er inne på rommet. Les mer om hund på STF hyttene her.

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene, annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. STF innfører dette som et prøveprosjekt for å imøtekomme og tilrettelegge for hundeeiere. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden, slik at dette kan bli en fast ordning.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt informasjonssenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Fiske
 • Bade
 • Teltplass
 • Wc
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Merket løype fra Haukeliseter til Holmavatnhytta (6 timer). Videre er det merket rute til Kvanndalen, Bleskestadmoen og delvis merket til Sloaros.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Det kvistes til/fra Haukeliseter i skolevinterferien. Til Sloaros blir det kvistet 1. mars og videre til Bleskestadmoen til påske.

Varsel

Værvarsel for Holmavatnhytta. Vis på YR.no
Tir (06.07)Skyet1º0 mm
Liten kuling (13.7m/s) Vest-nordvest
Ons (07.07)Delvis skyet1º0 mm
Laber bris (6.9m/s) Vest-nordvest
Tor (08.07)Skyet3º0 mm
Laber bris (6.3m/s) Vest-nordvest
Fre (09.07)Delvis skyet5º0 mm
Laber bris (6.9m/s) Vest-nordvest
Lør (10.07)Regnbyger5º3 mm
Laber bris (6.0m/s) Øst
Søn (11.07)Delvis skyet5º0 mm
Frisk bris (10.1m/s) Vest-nordvest
Man (12.07)Delvis skyet6º0 mm
Frisk bris (8.4m/s) Nordvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 029 Haukeliseter (Statens Kartverk)

Annonse
Værvarsel for Holmavatnhytta. Vis på YR.no
Tir (06.07)Skyet1º0 mm
Liten kuling (13.7m/s) Vest-nordvest
Ons (07.07)Delvis skyet1º0 mm
Laber bris (6.9m/s) Vest-nordvest
Tor (08.07)Skyet3º0 mm
Laber bris (6.3m/s) Vest-nordvest
Fre (09.07)Delvis skyet5º0 mm
Laber bris (6.9m/s) Vest-nordvest
Lør (10.07)Regnbyger5º3 mm
Laber bris (6.0m/s) Øst
Søn (11.07)Delvis skyet5º0 mm
Frisk bris (10.1m/s) Vest-nordvest
Man (12.07)Delvis skyet6º0 mm
Frisk bris (8.4m/s) Nordvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt