Holmavatn

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  21 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
Bli DNT-medlem

Holmavatn - Stavanger Turistforening sin høyesteliggende hytte!

Hytta ved Holmavatn ligger flott til på de vide Fidjaflatene med praktfull utsikt over Holmavatnet. Den ligger 1130 meter over havet, og en dagsetappe sørover fra Haukeliseter. Her gikk den tidligere ferdselsveien mellom Roalkvam og Flothyl. De sprekeste kan legge turen om Vassdalseggi som er Rogalands høyeste fjell, på 1658 moh.

OM HYTTA:

Antall soveplasser totalt: 21

Antall senger tilgjengelig for bestilling: 14 i hovedhytta og 5 i annekset.

Fra 25. september 2021 er det ikke lengre obligatorisk sengebooking på hyttene

Holmavatn er en selvbetjent hytte med matlager (proviant). Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren.

Du kan velge om du vil sove i hovehytta, eller i annekset like ved. Begge er i tradisjonell turisthytte-stil, med vedovn, som brukes til oppvarming av hytta og klestørk. Hovedhytta har utedoen innenfor hytteveggene.

Hytta står ulåst, men i perioden 19/8-3/9 er hytta stengt, under første del av villreinjakta hvert år.

For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

Nødsender på Holmavatn : senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Universitetssykehuset i Stavanger. Disse skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte.

BOOKING

For å bestille overnatting kan du trykk her

HUND:

Hund er tillatt i sikringshytta. 

Husk at ingen hunder skal tas med inn på noen av hyttene, annet enn det rommet der det er tilrettelagt for hund. Dette av hensyn til både allergi, hygiene og andres redsel for hund. Husk å gjøre ordentlig rent etter deg og hunden.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. . Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

RABATTER:

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

VIKTIG:

Vi gjør oppmerksom på at Holmavatn er stengt fra 19.08. - 03-09. på grunn av reinsdyrjakt. Hytta er stengt de 2 første ukene av Reinsdyrjakta hvert år.

Medlemskort i STF gjelder som fiskekort på Rogalandsiden av Holmavatnet og nedover langs Bleskestadåna inkl. Sandvatnet og Litlavatnet. Andre må løse fiskekort. Det er ikke tillatt å fiske på Telemarksiden av Holmavatnet.

TURMULIGHETER:

Hvis du har tid til å ligge over en dag. anbefales et besøk til den lille hytta Bamsebu, som ble brukt som skjulested for noen av tungtvannssabotørene under krigen. Bamsebu ligger på østsiden av Holmavatnet. Du kan også ta en topptur til Fidjanuten (1504 moh). Les mer om turmulighetene i Stavanger Turistforenings årbok 2019: Turhåndbok Ryfylkeheiene.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt informasjonssenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Fiske
 • Bade
 • Teltplass
 • Wc
 • Vedovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Merket løype fra Haukeliseter til Holmavatnhytta (6 timer). Videre er det merket rute til Kvanndalen, Bleskestadmoen og delvis merket til Sloaros.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Det kvistes til/fra Haukeliseter i skolevinterferien. Til Sloaros blir det kvistet 1. mars og videre til Bleskestadmoen til påske.

SjekkUT | Holmavatn

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
25

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Holmavatn ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT