Legg til huskeliste
  67
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Holmavatn - Stavanger Turistforening sin høyestliggende hytte!


  Beliggenhet

  Hytta ved Holmavatn ligger flott til på de vide Fidjaflatene med praktfull utsikt over Holmavatnet. Den ligger 1130 meter over havet, og en dagsetappe sørover fra Haukeliseter. Her gikk den tidligere ferdselsveien mellom Roalkvam og Flothyl. De sprekeste kan legge turen om Vassdalseggi som er Rogalands høyeste fjell, på 1658 moh.

  OM HYTTA:

  Antall soveplasser totalt: 21

  Antall senger tilgjengelig for bestilling: 12 i hovedhytta og 5 i annekset.

  Holmavatn er selvbetjent som betyr at her finnes det proviantlager/matlager. Dette finner du i hovedhytta. Oversikt og priser over proviant finner du her.

  Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Det er ikke strøm, men gass, vedfyring og stearinlys. Lakenpose, eller sommerpose, skal brukes i sengene om vinteren. Lakenpose skal benyttes om sommeren.

  Som gjest ordner du selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding av hytta. Takk for at du bidrar med å holde hytta strøken til neste gjest ankommer!

  Du kan velge om du vil sove i hovedhytta, eller i annekset like ved. Begge er i tradisjonell turisthytte-stil, med vedovn, som brukes til oppvarming av hytta og klestørk. Hovedhytta har utedoen innenfor hytteveggene.

  Hytta står ulåst, men i perioden 16/8-1/9 er hytta helt stengt. Hytta er altså helt stengt de to første ukene av villreinjakta hvert år. NB: Etter avtale med grunneier er det ikke tillatt å benytte Holmavatn i forbindelse med noen form for jakt i området

  For våre selv- og ubetjente hytter må du betale ekstra for bruk av brensel (kr 5,- pr kilo ved).

  Holmavatn er utstyrt med nødsender. Senderen har direkte linje til AMK-sentralen ved Vestfold og Telemark sykehus. Den skal bare brukes ved ulykker eller for å unngå redningsaksjoner dersom du må ligge værfast på en hytte.

  Aktiviteter

  Hvis du har tid til å ligge over en dag anbefales et besøk til den lille hytta Bamsebu, som ble brukt som skjulested for noen av tungtvannssabotørene under krigen. Bamsebu ligger på østsiden av Holmavatnet. Du kan også ta en topptur til Fidjanuten (1504 moh).

  Fiskekort fås ved å ta kontakt med Knut Haukelid: knut_haukelid@hotmail.com eller på tlf 916 76 496

  Hund

  Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. Hund tillatt i gangen i sikringshytta. To hundebur tilgjengelig. 6 sengeplasser for hundeeiere. Vedovn i hytta. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her.

  Bestilling og betaling

  Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet (om du ikke har bestilt og betalt på forhånd), proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på Stavanger Turistforening sine hytter. Last ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

  For at forhåndsbestillingen av sengeplassen din skal være gyldig må du komme fram til hytta før kl. 19. Har du ikke kommet fram innen dette tidspunktet vil sengene bli frigjort til disposisjon til dem som ikke har bestilt på forhånd. Det kan være lurt å ta med bestillingsbekreftelsen for oppholdet.

  Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik.

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 580 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

  - Alle medlemmer får minst 20% rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene.

  - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

  - Ungdom overnatter til halv pris.

  - Rabatt på proviantmat til turen din

  - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt

  - Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her.

  Se flere fordeler og se priser for medlemskap her.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Fiske
  • Bade
  • Teltplass
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Hardangervidda Sør

  Adkomst sommer

  Merket løype fra Haukeliseter til Holmavatnhytta (6 timer). Videre er det merket rute til Kvanndalen, Bleskestadmoen og delvis merket til Sloaros.

  Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

  Adkomst vinter

  Det kvistes til/fra Haukeliseter i skolevinterferien. Til Sloaros blir det kvistet 1. mars og videre til Bleskestadmoen til påske.

  SjekkUT | Holmavatn

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  67

  SjekkUT-besøk