Flekkerhytta

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Fra 9. desember 2021 er det innført nye korona-tiltak.

1-meters regelen er tilbake, noe som betyr at vi må redusere antall gjester på hyttene våre. For DNT Telemarks ubetjente hytter betyr det at vi forlenger bestilling av hel hytte (enhetsbooking).

All overnatting må forhåndsbestilles.

Informasjon om smittevernstiltak sendes før ankomst. Renholdsprodukter finnes på hytta, men ta med hånddesinfeksjon til eget bruk. Ta gjerne også med egne kjøkkenkluter.

Ved bruk av lakenpose, skal også putevar benyttes.

Utedo kan benyttes av alle, men dagsbesøk på hytta er ikke tillatt.

Flekkerhytta ligger idyllisk til ved vannet Flekkeren på Svanstul i Sauheradfjellene. Det er bilvei helt fram (kun sommerhalvåret) som gjør hytta spesielt godt egnet for barnefamilier og personer med nedsatt bevegelse. Flekkerhytta består av to etasjer. 1. etasje er et aktivitetssenter som passer fint til skoleklasser, speidergrupper, lag og andre større grupper. I 2. etasje er det soverom (totalt 5 sengeplasser + 1 madrass), stue og kjøkken. Vi anbefaler å booke begge etasjene om du vil ha hytta for deg selv, da 1. etasje kan bli utleid til grupper selv om 2. etasje er opptatt.  

Flekkerhytta må fortsatt bookes på forhånd, og man booker fremdeles 1.etasje og/eller 2.etasje i sin helhet (ikke per seng). Ta kontakt med DNT Telemark på telemark@dnt.no eller telefon 35532555 for å få kode til nøkkelboksen på hytta dagen før eller den dagen du reiser opp. OBS husk å sjekke åpningstiden til tursenteret. Det vil IKKE være mulig å komme seg inn i hytta med standard DNT-nøkkel per nå.

Beliggenhet og turmuligheter:

Om sommeren kan man gå tur med barnevogn på flere skogsbilveier i området, eller man kan ta sykkelen fatt. Hva med en treningstur på sykkel hjemmefra til hytta? Fra Grenland er det bare snakk om 3-4 mil, avhengig av startsted. Hytta ligger bare et steinkast unna vannet, hvor det er både bade- padle- og fiskemuligheter (husk fiskekort).

Vinterstid ligger hytta midt i smørøyet for varierte turer i oppkjørte skiløyper. Lysløypa går rett utenfor hyttedøra og hele løypenettet innover Sauheradfjella starter ved P-plassen like ovenfor hytta. Barnefamiliene kan legge kursen mot Huldreløypa og Fugleleiken, hvor det er vaffelservering i helgene og vinterferien. Og milslukerne kan ta en rundtur i Steinbruløypa eller ta inn på DNT-hytta Sommerseter og overnatte der.

Det er mulig å bruke hytta som utgangspunkt for små dagsturer, eller du kan gå videre herifra og til for eksempel Fugleleiken eller Sommerseter før du går videre til neste turisthytte eller tilbake.

I helgene vinterstid er det vaffelsalg på Fugleleiken like ved og om sommeren kan barnevogn benyttes på veien innover. Det er også fint å sykle i området, eller hjemmefra til hytta.

Med kun 3,3 mil i bil til Grenland er dette en perfekt hytte å ta turen til en vanlig hverdag om du bor i området.

Leie av Flekkerhytta: Leietaker disponerer hytta fra kl. 12:00 ankomstdag til kl. 12:00 avreisedag. Hytta skiller seg ut fra de typiske turisthyttene fordi den må bestilles på forhånd og har egen spesialnøkkel (ikke DNT-nøkkel). Da får man hele 2. etasje i hytta til disposisjon, og kan velge om man i tilegg vil booke aktivitetssenteret i 1. etasje for å få hytta for seg selv. Les mer om 1. etasje under. 2. etg. kan bookes på nett ved å klikke på "Bestill overnatting"-knappen på denne sida. 1. etg. må bookes via vårt tursenter i Torggata 15 i Skien (telemark@dnt.no / 35 53 25 55)

I 2. etasje er det 2 soverom med totalt 5 senger (+ én ekstra madrass), stue og kjøkkenkrok med hybelkomfyr (2 plater + stekeovn), kjøleskap og elektriske ovner for oppvarming av hytta. Det er servise til seks personer. Reiseseng for små barn er også tilgjengelig (madrass må medbringes). Litt ovenfor hytta, ca. 200 meter oppi lia, finner du en liten, ulåst grillhytte som er tilgjengelig for alle, enten du leier hytta eller ikke. Det er også to bålpanner og åpen grillplass tilgjengelig.

Vi oppfordrer til å ikke bruke sovepose da dette er viktig for å begrense faren for veggdyr på DNT hytter. Samtidig vil vi meddele at vi har vært heldig og aldri hatt dette på noen av DNT Telemark sine hytter.

Klikk her for leiebetingelser.

Kurs- og aktivitetssenter (1. etasje) - Tilrettelagt for grupper og skoleklasser: 1. etasje på Flekkerhytta disponeres av DNT Telemark som et tur- og aktivitetssenter. Her er det et stort rom hvor man kan ha undervisning, lunsj, eller rett og slett varme seg litt. DNT Telemark gir et tilbud til grupper, skoleklasser eller bedrifter som vil på tur. Takket være Sparebankstiftelsen har DNT Telemark kunnet utstyre hytta med blant annet 6 kanoer, redningsvester, primuser, opplæringkart, kompass, lavvoer (som må forhåndsbookes og hentes på tursenteret i Skien) og mer. Ta kontakt med DNT Telemark for full oversikt. På hytteveggen er det en liten buldrevegg for barn, og i skogen rett ved er det et stort klatrefelt, som er boltet av Grenland Klatreklubb.

Det er mulig å bestille aktivitetsledere som legger opp program med f. eks. klatring, kano, kart og kompass, osv. Ta kontakt med DNT Telemark på tlf. 35 53 25 55 eller telemark@dnt.no

Grillhytte, bålplass og bålpanner står klare til å benyttes.

Kurs- og aktivitetssenteret er delvis tilrettelagt for rullestol slik at man kan komme seg inn i første etasje og på utedoen. Det forutsetter noe førlighet, eller at man kan få litt hjelp.

Vann:

Vann kan hentes i Flekkeren. Det er også bilvei helt til hyttedøra (kun sommerhalvåret), så noen velger å ta med seg vann på flasker hjemmefra for å slippe det lille ekstra arbeidet å hente det i Flekkeren.

Ved:

Det er noe ved tilgjengelig for fyring inne i andre etasje, men ved til utebruk må medbringes.

Kano

Ønsker du å få tilgang til kano og aktivitetesenteret i 1-etasje bookes det via tursenteret i Skien på tlf. 35 53 25 55 eller telemark@dnt.no 

Leietager disponerer hytta fra 12:00 ankomstdag til 12:00 avreisedag.

Klatring:

På veggen på hytta er det en liten buldrevegg for barn, og i skogen rett ved er det et stort klatrefelt som er boltet av Grenland Klatreklubb!

Hund på hytta:

Det er tillatt med hund i hundebur inne i første etasje. Bur finnes på stedet.

Tilrettelagt for rullestol:

Inngang til 1. etasje og utedo er tilrettelagt for rullestol i den forstand at det er mulig å komme seg inn og ut av 1. etasje i bygget og inn og ut av utedoen - men det krever nok at man har med seg en ekstra person.

Fiske:

Det er fine fiskemuligheter i Flekkeren rett utenfor hytta. For å fiske her trenger du fiskekort. Det kan kjøpes på inatur.no. Det er mye fisk i Flekkeren og dermed mye smått. Det er ønskelig å redusere antall fisk for å øke størrelsen.

Vilkår for bruk av DNTs selv- og ubetjente hytter i marka og på fjellet: 

 • Avbestilling frem til 5 døgn før oppmøtedag gir rett til full refusjon. (Eksempel: Et opphold fredag-søndag må da avbestilles senest kl 23:59 på lørdag.) 
 • Avbestilling som gjøres senere enn 5 døgn før oppmøtedag gir ingen rett til refusjon
 •  Avbestilling som gjøres senere enn 5 dager før oppmøtedag gir ingen rett til refusjon.  
 •  Betalt opphold gir rett til å bruke en annen hytte enn opprinnelig booket hytte 5 dager før og etter booket dato. Retten til seng eller madrass i et slikt tilfellet, vil gjelde for frie senger og for senger i bookbare rom etter oppmøtefristen kl. 19.00.  
 •  Avbestilling gjøres ved å ta kontakt med din lokalforening, hvis du ikke vet hvem du skal kontakte kan vi hjelpe deg med å finne rett foreningen. Send kopi av din ordre til: medlem@dnt.no.   

God tur! 

Kart Grenland Turkart, blad 4- Skien Nord 1:25000 Dette kan kjøpes på tursenteret i Torggata 15 i Skien

Fasiliteter

 • Booking
 • Kano
 • Peis
 • Steikeovn
 • Utleie
 • Bade
 • Vann
 • Wc
 • Vedovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Kollektivtransport
 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Fra Skien er det ca 30km. Kjør Fylkesvei 44, Valebøveien til du ser skiltet mot Svanstul. Dette er en bomvei som kun tar kort. Etter cirka 30 minutter finner du en stor parkeringsplass, hytta ligger i enden av bakken fra parkeringsplassen. I sommerhalvåret kan man kjøre helt ned og frem til hytta. Om man velger å parkere på parkeringen og gå til hytta så er det kun ca. 200m å gå. Tast eventuell "Svanstulvegen 1120, 3721 Skien" inn på GPSen.

Det er mulig å ta tog til Nordagutu som ligger kun 1 mil fra Flekkerhytta. Dette miljøvennlig måte å komme seg til hytta på. Følg den gamle seterveien til Svanstul og Flekkeren ca. 10km

Adkomst vinter

Fra Skien er det ca 30km. Kjør Fylkesvei 44, Valebøveien til du ser skiltet mot Svanstul. Dette er en bomvei som kun tar kort. Etter cirka 30 minutter finner du en stor parkeringsplass, hytta ligger i enden av bakken fra parkeringsplassen. Om vinteren må man gå ned til hytten da vegen ikke alltid brøytet. det er ca 200m å gå

Det er mulig å ta tog til Nordagutu som ligger kun 1 mil fra Flekkerhytta. Dette er en miljøvennlig måte å komme seg til hytta på. Følg den gamle seterveien til Svanstulog Flekkeren Ca 10 km,

Annonse

SjekkUT | Flekkerhytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
3

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Flekkerhytta ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT