Flekkerhytta

Flekkerhytta

Om hytta

Flekkerhytta ligger idyllisk til ved vannet Flekkeren på Svanstul i Sauheradfjella.
Hytta har vei helt frem (kun sommerhalvåret) og passer ypperlig for eksempelvis barnefamilier og eldre. Utleieenheten ligger i 2. etasje på bygget. Her kan du fiske om sommeren og gå rett ut i lysløypa vinterstid.

Denne hytta på Svanstul skiller seg ut fra de typiske turisthyttene, fordi den må bookes på forhånd. Da får leieren hele 2. etasje i hytten til disposisjon. Det innebefatter to soverom og totalt seks senger, stue og kjøkkenkrok med hybelkomfyr (to plater + stekeovn) og kjøleskap. Reiseseng for små barn er også tilgjengelig.

Bygningen var tidligere heishus for bakken ned Stjernehytta, som eies av Løvenskiold-Fossum.

Det finnes to bålpanner og grillplass på Flekkerhytta. Husk å ta med lakenpose eller sengetøy. Det er utedo på tunet.

Er det ønske om aktivitetsledere som legger opp program med for eksempel klatring, kano, mat, kart og kompass osv. - kontakt DNT Telemark.

Grillhytte

Ca. 200m fra hytta - oppi lia - finner du en liten grillhytte - denne er ulåst og tilgjengelig for alle enten du leier hytta eller ikke, f.eks. om du bare er forbi eller tar en dag bare i grillhytta.

Vann

Vann kan hentes i Flekkeren. Det er også bilvei helt til hyttedøra (kun sommerhalvåret), så noen velger å ta med seg vann på flasker hjemmefra for å slippe det lille ekstra arbeidet å hente det i Flekkeren.

Priser:

1 døgn kr. 400,-

Helg (fre-søn) kr. 750,-

Midtuke (man-fre) kr. 900,-

1 hel uke (man-søn) kr. 1200,-

Leie av hytta krever at du er medlem av DNT .

Leietager disponerer hytta fra 12.00 ankomstdag til 12.00 avreisedag.

Turmuligheter

Det er mulig å bruke hytta som utgangspunkt for små dagsturer, eller du kan gå videre herifra og til for eksempel Fugleleiken eller Sommerseter før du går videre til neste turisthytte eller tilbake.

I helgene vinterstid er det vaffelsalg på Fugleleiken like ved og om sommeren kan barnevogn benyttes på veien innover. Det er også fint å sykle i området, eller hjemmefra til hytta.

Hva med å bo på hytta i midtuka? - kun 3,3 mil med bil til Grenland.

Tilrettelagt for grupper og skoleklasser

Flekkerhytta er også tilrettelagt for grupper, for eksempel skoleklasser eller bedrifter, som vil på tur. Takket være Sparebankstiftelsen har DNT Telemark kunnet utstyre hytta med blant annet lavvoer, kanoer, primuser, opplæringkart, kompass og mer. Ta kontakt med DNT Telemark for full oversikt.

I 1. etasje er det et samlingsrom hvor en kan ha undervisning, lunsj, eller rett og slett varme seg litt. Ute er det bålplass med benker.

Klatring

På veggen på hytta er det en liten buldrevegg for barn, og i skogen rett ved er det et stort klatrefelt som er boltret av Grenland Klatreklubb!

Hund på hytta

Det er tillatt med hund i hundebur inne i første etasje. Bur finnes på stedet.

Tilrettelagt for rullestol

Inngang til 1. etasje og utedo er tilrettelagt for rullestol i den forstand at det er mulig å komme seg inn og ut av 1. etasje i bygget og inn og ut av utedoen - men det krever nok at man har med seg en ekstra person.

Fiske

Det er mye fisk i Flekkeren og dermed mye smått. Det er ønskelig å redusere antall fisk for å øke størrelsen.

Vilkår for bruk av DNTs selv- og ubetjente hytter i marka og på fjellet.
 • Full refusjon av betalt opphold hvis avbestillingen skjer før 10 dager oppmøtedag.

 • Avbestilling fra 9-5 dager før oppmøtedag gir rett til 50 % refusjon.

 • Avbestilling som gjøres senere enn 5 dager før oppmøtedag gir ingen rett til refusjon.

 • Betalt opphold gir rett til å bruke en annen hytte enn opprinnelig booket hytte 5 dager før og etter booket dato. Retten til seng eller madrass i et slikt tilfellet, vil gjelde for frie senger og for senger i bookbare rom etter oppmøtefristen kl. 19.00.
 • Avbestilling gjøres ved å ta kontakt med din lokalforening, hvis du ikke vet hvem du skal kontakte kan vi hjelpe deg med å finne rett foreningen. Send kopi av din ordre til: medlem@dnt.no.

God tur!

Sist oppdatert 19.02.2019

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Kano
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Steikeovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklaser
 • Barnevogn
 • Rullestol

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelighet

 • Sommerbil
 • Sykkel

Adkomst sommer

Fra Valebøveien nord for Skien er det skiltet mot Svanstul. Dette er en bomvei som kun tar kort. Etter cirka 30 minutter finner du en stor parkeringsplass, hytta ligger i enden av bakken fra parkeringsplassen. I sommerhalvåret kan man kjøre helt ned og frem til hytta. Om man velger å parkere på parkeringen og gå til hytta så er det kun ca. 200m å gå.

Det er mulig å ta tog til Nordagutu som ligger kun 1 mil fra Flekkerhytta. Dette er både en enkel og miljøvennlig måte å komme seg til hytta på.

Adkomst vinter

Fra Valebøveien nord for Skien er det skiltet mot Svanstul. Dette er en bomvei som kun tar kort. Etter cirka 30 minutter finner du en stor parkeringsplass. Hvis det er snø, eller meldt snø, anbefales det ikke å kjøre ned til hytta, men heller parkere på den store parkeringplassen. Det er kun ca. 200m å gå fra parkeringen til hytta.

Papirkart

Kartblad: 022 Norsjø