Flekkerhytta

    Legg til huskeliste
    28
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Flekkerhytta ligger idyllisk til ved vannet Flekkeren på Svanstul i Sauheradfjellene. 

    Det er bilvei helt fram (kun sommerhalvåret) som gjør hytta spesielt godt egnet for barnefamilier og personer med nedsatt bevegelse. Flekkerhytta består av to etasjer. 1. etasje er et aktivitetssenter som passer fint til skoleklasser, speidergrupper, lag og andre større grupper. I 2. etasje er det soverom (totalt 5 sengeplasser + 1 madrass), stue og kjøkken. Vi anbefaler å booke begge etasjene om du vil ha hytta for deg selv, da 1. etasje kan bli utleid til grupper selv om 2. etasje er opptatt.  

    Opphold på Flekkerhytta må forhåndsbestilles, og man leier etasjene i sin helhet (ikke per seng). 

    Hytta er låst med nøkkelboks. Koden sendes på e-post før ankomst.

    Beliggenhet og turmuligheter:

    Om sommeren kan man gå tur med barnevogn på flere skogsbilveier i området, eller man kan ta sykkelen fatt. Hva med en treningstur på sykkel hjemmefra til hytta? Fra Grenland er det bare snakk om 3-4 mil, avhengig av startsted. Hytta ligger bare et steinkast unna vannet, hvor det er både bade- padle- og fiskemuligheter (husk fiskekort).

    Vinterstid ligger hytta midt i smørøyet for varierte turer i oppkjørte skiløyper. Lysløypa går rett utenfor hyttedøra og hele løypenettet innover Sauheradfjella starter ved P-plassen like ovenfor hytta. Barnefamiliene kan legge kursen mot Huldreløypa og Fugleleiken, hvor det er vaffelservering i helgene og vinterferien. Og milslukerne kan ta en rundtur i Steinbruløypa eller ta inn på DNT-hytta Sommerseter og overnatte der.

    Det er mulig å bruke hytta som utgangspunkt for små dagsturer, eller du kan gå videre herifra og til for eksempel Fugleleiken eller Sommerseter før du går videre til neste turisthytte eller tilbake.

    I helgene vinterstid er det vaffelsalg på Fugleleiken like ved og om sommeren kan barnevogn benyttes på veien innover. Det er også fint å sykle i området, eller hjemmefra til hytta.

    Med kun 3,3 mil i bil til Grenland er dette en perfekt hytte å ta turen til en vanlig hverdag om du bor i området.

    Ved bestilling får man hele 2. etasje i hytta til disposisjon, og kan velge om man i tilegg vil leie aktivitetssenteret i 1. etasje for å få hytta for seg selv. Les mer om 1. etasje under. 2. etg. kan bookes på denne sida. 1. etg. må bestilles via DNT Telemarks tursenter i Skien.

    I 2. etasje er det 2 soverom med totalt 5 senger (+ én ekstra madrass), stue og kjøkkenkrok med hybelkomfyr (2 plater + stekeovn), kjøleskap og elektriske ovner for oppvarming av hytta. Det er servise til seks personer. Reiseseng for små barn er også tilgjengelig (madrass må medbringes). Litt ovenfor hytta, ca. 200 meter oppi lia, finner du en liten, ulåst grillhytte som er tilgjengelig for alle, enten du leier hytta eller ikke. Det er også to bålpanner og åpen grillplass tilgjengelig.

    Vi oppfordrer til å ikke bruke sovepose da dette er viktig for å begrense faren for veggdyr på DNT hytter. Samtidig vil vi meddele at vi har vært heldig og aldri hatt dette på noen av DNT Telemark sine hytter.

    Klikk her for leiebetingelser. 

    Kurs- og aktivitetssenter (1. etasje) - Tilrettelagt for grupper og skoleklasser: 1. etasje på Flekkerhytta disponeres av DNT Telemark som et tur- og aktivitetssenter. Her er det et stort rom hvor man kan ha undervisning, lunsj, eller rett og slett varme seg litt. DNT Telemark gir et tilbud til grupper, skoleklasser eller bedrifter som vil på tur. Takket være Sparebankstiftelsen har DNT Telemark kunnet utstyre hytta med blant annet 6 kanoer, redningsvester, primuser, opplæringkart, kompass, lavvoer (som må forhåndsbookes og hentes på tursenteret i Skien) og mer. Ta kontakt med DNT Telemark for full oversikt. På hytteveggen er det en liten buldrevegg for barn, og i skogen rett ved er det et stort klatrefelt, som er boltet av Grenland Klatreklubb.

    Det er mulig å bestille aktivitetsledere som legger opp program med f. eks. klatring, kano, kart og kompass, osv. Ta kontakt med DNT Telemark.

    Grillhytte, bålplass og bålpanner står klare til å benyttes.

    Kurs- og aktivitetssenteret er delvis tilrettelagt for rullestol slik at man kan komme seg inn i første etasje og på utedoen. Det forutsetter noe førlighet, eller at man kan få litt hjelp.

    Vann:

    Vann kan hentes i Flekkeren. På vinterstid kan man benytte isbor som ligger på hytta til å borre hull i isen. Det er også bilvei helt til hyttedøra (kun sommerhalvåret), så noen velger å ta med seg vann på flasker hjemmefra for å slippe det lille ekstra arbeidet å hente det i Flekkeren.

    Ved:

    Det er noe ved tilgjengelig for fyring inne i andre etasje, men ved til utebruk må medbringes.

    Kano

    Ønsker du å få tilgang til kano og aktivitetesenteret i 1-etasje bestilles det DNT Telemarks tursenter i Skien.

    Leietager disponerer hytta fra 12:00 ankomstdag til 12:00 avreisedag.

    Klatring:

    På veggen på hytta er det en liten buldrevegg for barn, og i skogen rett ved er det et stort klatrefelt som er boltet av Grenland Klatreklubb!

    Hund på hytta:

    Det er tillatt med hund i hundebur inne i første etasje. Bur finnes på stedet.

    Tilrettelagt for rullestol:

    Inngang til 1. etasje og utedo er tilrettelagt for rullestol i den forstand at det er mulig å komme seg inn og ut av 1. etasje i bygget og inn og ut av utedoen - men det krever nok at man har med seg en ekstra person.

    Fiske:

    Det er fine fiskemuligheter i Flekkeren rett utenfor hytta. For å fiske her trenger du fiskekort. Det kan kjøpes hos Grenland Sportsfiskere . Det er mye fisk i Flekkeren og dermed mye smått. Det er ønskelig å redusere antall fisk for å øke størrelsen.

    God tur! 

    Kart Grenland Turkart, blad 4- Skien Nord 1:25000 Dette kan kjøpes på tursenteret i Torggata 15 i Skien

    Fasiliteter

    • Booking
    • Kano
    • Peis
    • Steikeovn
    • Utleie
    • Bade
    • Wc
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    • Barnevennlig
    • Skoleklasser
    • Barnevogn
    Annonse
    GrenlandNedre TelemarkSkien, Siljan

    Adkomst mulig med

    • Kollektivtransport
    • Bil om sommeren
    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Fra Skien er det ca 30km. Kjør Fylkesvei 44, Valebøveien til du ser skiltet mot Svanstul. Dette er en bomvei som kun tar kort. Etter cirka 30 minutter finner du en stor parkeringsplass, hytta ligger i enden av bakken fra parkeringsplassen. I sommerhalvåret kan man kjøre helt ned og frem til hytta. Om man velger å parkere på parkeringen og gå til hytta så er det kun ca. 200m å gå. Tast eventuell "Svanstulvegen 1120, 3721 Skien" inn på GPSen.

    Det er mulig å ta tog til Nordagutu som ligger kun 1 mil fra Flekkerhytta. Dette miljøvennlig måte å komme seg til hytta på. Følg den gamle seterveien til Svanstul og Flekkeren ca. 10km

    Adkomst vinter

    Fra Skien er det ca 30km. Kjør Fylkesvei 44, Valebøveien til du ser skiltet mot Svanstul. Dette er en bomvei som kun tar kort. Etter cirka 30 minutter finner du en stor parkeringsplass, hytta ligger i enden av bakken fra parkeringsplassen. Om vinteren må man gå ned til hytten da vegen ikke alltid brøytet. det er ca 200m å gå

    Det er mulig å ta tog til Nordagutu som ligger kun 1 mil fra Flekkerhytta. Dette er en miljøvennlig måte å komme seg til hytta på. Følg den gamle seterveien til Svanstulog Flekkeren Ca 10 km,

    SjekkUT | Flekkerhytta

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    28

    SjekkUT-besøk