Flekkerhytta

Om hytta

Flekkerhytta

Beliggenhet og turmuligheter
Flekkerhytta ligger idyllisk til ved vannet Flekkeren på Svanstul i Sauheradfjellene. Det er bilvei helt fram (kun sommerhalvåret) og det gjør hytta spesielt godt egnet for barnefamilier og personer med nedsatt bevegelse. Hytta ligger bare et steinkast fra vannet, hvor det er både bade- padle- og fiskemuligheter (husk fiskekort). Om sommeren kan man gå tur med barnevogn på flere skogsbilveier i området, eller man kan ta sykkelen fatt. Hva med en treningstur på sykkel hjemmefra til hytta? Fra Grenland er det bare snakk om 3-4 mil, avhengig av startsted. Vinterstid ligger hytta midt i smørøyet for varierte turer i oppkjørte skiløyper. Lysløypa går rett utenfor hyttedøra og hele løypenettet innover Sauheradfjella starter ved P-plassen like ovenfor hytta. Barnefamiliene kan legge kursen mot Huldreløypa og Fugleleiken, hvor det er vaffelservering i helgene og vinterferien. Og milslukerne kan ta en rundtur i Steinbruløypa eller ta inn på DNT-hytta Sommerseter og overnatte der.

Det er mulig å bruke hytta som utgangspunkt for små dagsturer, eller du kan gå videre herifra og til for eksempel Fugleleiken eller Sommerseter før du går videre til neste turisthytte eller tilbake.

I helgene vinterstid er det vaffelsalg på Fugleleiken like ved og om sommeren kan barnevogn benyttes på veien innover. Det er også fint å sykle i området, eller hjemmefra til hytta.

Hva med å bo på hytta i midtuka? - kun 3,3 mil med bil til Grenland.

Kart
Grendland Turkart, blad 4- Skien Nord 1:25000

Opphold på Flekkeren
Leie av hytta krever at du er medlem av DNT. Leietaker disponerer hytta fra kl. 12.00 ankomstdag til kl. 12.00 avreisedag. Hytta skiller seg ut fra de typiske turisthyttene fordi den må bestilles på forhånd og har egen nøkkel (ikke DNT-nøkkel). Da får man hele 2. etasje i hytta til disposisjon. Her er det 2 soverom med totalt 6 senger, stue og kjøkkenkrok med hybelkomfyr (2 plater + stekeovn) og kjøleskap. Reiseseng for små barn er også tilgjengelig. Vann henter du i Flekkeren. Siden det er bilvei helt til døra er det også enkelt å ta med seg vann hjemmefra på sommeren.
Det er tillatt med hund i hundebur i første etasje. Bur finnes på stedet.
Grillhytte – litt ovenfor hytta finner du ei lita grillhytte. Den er ulåst og tilgjengelig for alle, enten du leier hytta eller ikke. Det er også to bålpanner og åpen grillplass tilgjengelig.

Kurs- og aktivitetssenter
1. etasje på Flekkerhytta disponeres av DNT Telemark som et tur- og aktivitetssenter. Her er det et stort rom hvor man kan ha undervisning, lunsj, eller rett og slett varme seg litt. DNT Telemark gir et tilbud til grupper, skoleklasser eller bedrifter som vil på tur. Takket være Sparebankstiftelsen har tur- og aktivitetssenteret kunnet utstyres med lavvoer, kanoer, primuser, opplæringskart og kompass, m.m. På hytteveggen er det en liten buldrevegg for barn, og i skogen rett ved er det et stort klatrefelt, som er boltet av Grenland Klatreklubb.

Det er mulig å bestille aktivitetsledere som legger opp program med f. eks. klatring, kano, kart og kompass, osv. Ta kontakt med DNT Telemark på tlf. 35 53 25 55 eller telemark@dnt.no

Kurs- og aktivitetssenteret er delvis tilrettelagt for rullestol slik at man kan komme seg inn i første etasje og på utedoen. Det forutsetter noe førlighet, eller at man kan få litt hjelp.

Ca. 200m fra hytta - oppi lia - finner du en liten grillhytte - denne er ulåst og tilgjengelig for alle enten du leier hytta eller ikke, f.eks. om du bare er forbi eller tar en dag bare i grillhytta.

Vann

Vann kan hentes i Flekkeren. Det er også bilvei helt til hyttedøra (kun sommerhalvåret), så noen velger å ta med seg vann på flasker hjemmefra for å slippe det lille ekstra arbeidet å hente det i Flekkeren.

Priser:

Pris er 400kr per døgn for medlem, for øvrige 1000kr per døgn

Leietager disponerer hytta fra 12.00 ankomstdag til 12.00 avreisedag.

Turmuligheter

Det er mulig å bruke hytta som utgangspunkt for små dagsturer, eller du kan gå videre herifra og til for eksempel Fugleleiken eller Sommerseter før du går videre til neste turisthytte eller tilbake.

I helgene vinterstid er det vaffelsalg på Fugleleiken like ved og om sommeren kan barnevogn benyttes på veien innover. Det er også fint å sykle i området, eller hjemmefra til hytta.

Hva med å bo på hytta i midtuka? - kun 3,3 mil med bil til Grenland.

Tilrettelagt for grupper og skoleklasser

Flekkerhytta er også tilrettelagt for grupper, for eksempel skoleklasser eller bedrifter, som vil på tur. Takket være Sparebankstiftelsen har DNT Telemark kunnet utstyre hytta med blant annet lavvoer, kanoer, primuser, opplæringkart, kompass og mer. Ta kontakt med DNT Telemark for full oversikt.

I 1. etasje er det et samlingsrom hvor en kan ha undervisning, lunsj, eller rett og slett varme seg litt. Ute er det bålplass med benker.

Klatring

På veggen på hytta er det en liten buldrevegg for barn, og i skogen rett ved er det et stort klatrefelt som er boltet av Grenland Klatreklubb!

Hund på hytta

Det er tillatt med hund i hundebur inne i første etasje. Bur finnes på stedet.

Tilrettelagt for rullestol

Inngang til 1. etasje og utedo er tilrettelagt for rullestol i den forstand at det er mulig å komme seg inn og ut av 1. etasje i bygget og inn og ut av utedoen - men det krever nok at man har med seg en ekstra person.

Fiske

Det er fine fiskemuligheter i Flekkeren rett utenfor hytta. For å fiske her trenger du fiskekort. Det kan kjøper på inatur.no. Det er mye fisk i Flekkeren og dermed mye smått. Det er ønskelig å redusere antall fisk for å øke størrelsen.

Vilkår for bruk av DNTs selv- og ubetjente hytter i marka og på fjellet.
 • Full refusjon av betalt opphold hvis avbestillingen skjer før 10 dager oppmøtedag.

 • Avbestilling fra 9-5 dager før oppmøtedag gir rett til 50 % refusjon.

 • Avbestilling som gjøres senere enn 5 dager før oppmøtedag gir ingen rett til refusjon.

 • Betalt opphold gir rett til å bruke en annen hytte enn opprinnelig booket hytte 5 dager før og etter booket dato. Retten til seng eller madrass i et slikt tilfellet, vil gjelde for frie senger og for senger i bookbare rom etter oppmøtefristen kl. 19.00.
 • Avbestilling gjøres ved å ta kontakt med din lokalforening, hvis du ikke vet hvem du skal kontakte kan vi hjelpe deg med å finne rett foreningen. Send kopi av din ordre til: medlem@dnt.no.

God tur!

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Kano
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Steikeovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklaser
 • Barnevogn
 • Rullestol

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelighet

 • Kollektiv
 • Sommerbil
 • Sykkel

Adkomst sommer

Fra Skien er det ca 30km. Kjør Fylkesvei 44, Valebøveien til du ser skiltet mot Svanstul. Dette er en bomvei som kun tar kort. Etter cirka 30 minutter finner du en stor parkeringsplass, hytta ligger i enden av bakken fra parkeringsplassen. I sommerhalvåret kan man kjøre helt ned og frem til hytta. Om man velger å parkere på parkeringen og gå til hytta så er det kun ca. 200m å gå.

Det er mulig å ta tog til Nordagutu som ligger kun 1 mil fra Flekkerhytta. Dette miljøvennlig måte å komme seg til hytta på.Følg den gamle seterveien til Svanstul og Flekkeren ca. 10km

Adkomst vinter

Fra Skien er det ca 30km. Kjør Fylkesvei 44, Valebøveien til du ser skiltet mot Svanstul. Dette er en bomvei som kun tar kort. Etter cirka 30 minutter finner du en stor parkeringsplass, hytta ligger i enden av bakken fra parkeringsplassen. Om vinteren må man gå ned til hytten da vegen ikke alltid brøytet. det er ca 200m å gå

Det er mulig å ta tog til Nordagutu som ligger kun 1 mil fra Flekkerhytta. Dette er en miljøvennlig måte å komme seg til hytta på. Følg den gamle seterveien til Svanstulog Flekkeren Ca 10 km,

Papirkart

Kartblad: 022 Norsjø