Krækkja

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  85 sengeplasser
 • Åpningstider
  Stengt i perioden 13. sep. - 3. mars
Bli DNT-medlem

Krækkja ligger vakkert til ved vannet Storkrækkja med utsyn mot Hallingskarvet. Her er det et åpent og lyst landskap med følelse av vidde. Bli noen dager for å bli kjent i dalene og på nutene i nordvest - eller nyt vidda mot sør.

Krækkja var DNTs første hytte på Hardangervidda og det første bygget er fra 1878. På 134 år har det kun vært 4 bestyrere på hytta og selvfisket ørret fra Storkrækkja har blitt servert sammenhengende i denne tiden. Det har bodd folk her i flere tusen år og rester etter boplasser ligger nesten rett utenfor hyttedøra.

Turmuligheter

Her kan du gå fra hytte til hytte eller bo fast i flere dager. Terrenget er lettgått og passer for folk i alle aldre. Krækkja har spennede kulturminner på alle kanter og vertskapet vil være behjelpelig med opplysning og veiledning for å finne frem til kulturminnene i hyttas nærhet. Her finnes det steinalderboplass, dyregrav fra villreinfangst, utkiksposter, skytestillinger for å nevne noe.

Rundt hytta er det gode fiske- og turmuligheter og et rikt dyre- og planteliv. Vi har kanoer og badestamp til utleie. Krækkja ligger lett tilgjengelig, midt i DNT sitt rutenett. Fra hytta går det merkede løyper i flere retninger, bl.a. til Finse, Kjeldebu, Tuva, Haugastøl.

Les mer om turer og aktiviteter på Krækkja og i området rundt.

Åpningstider

Krækkja er betjent fra begynnelsen av mars til over påske, litt ut i mai, samt i sommersesongen. Se tabell lenger opp på siden. Du kan også se åpningstidene på hjemmesiden til Krækkja.

Vinteren 2022 viderefører vi ordningen med forhåndsbooking av senger på de betjente hyttene. Her finner du DNTs smitteverninstruks for hytter.

Medlemskort: Husk å ta med gyldig medlemskort.

Kontaktinformasjon

Vertskap: Signe Søndrål og Per Martin Bjerke

For booking: https://kraekkja.dnt.no/booking  

I sesong: Adresse: 3595 Haugastøl Telefon: 478 13 660 

E-post: krekkja@dnt.no 

Utenom sesong: Adresse: Nyhusmovegen 4, 3579 Torpo Telefon: 478 13 660  

Fasiliteter Hytta har 85 senger, med 2-, 3-, og 4-mannsrom. Krækkja har også en fin sovesal. Hytta har tørkerom, innendørs ute-doer, dusjer og aggregatstrøm. Vi serverer frokost og tre retters middag/tallerkenrett. Alle rettigheter.

Villrein: Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Båt
 • Kano
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Peis
 • Fiske
 • Servering

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

På sommeren kan man ta buss/tog til Geilo/ Haugastøl og lokalbuss videre til Fagerheim.

Herfra er det 5 km å gå inn til hytta. Person- og bagasjetransport med båt etter avtale med vertskapet.

Adkomst vinter

Vinterstid tar du bil eller tog/buss til Haugastøl, herfra er det ca 12 km langs kvistet løype til Krækkja. Parkering på Haugastøl anbefales fordi veien over Hardangervidda kan bli stengt på kort varsel. Alternativt kan man parkere ved Fagerheim. Fagerheim til Krækkja har kvista løype, ca 4 km. Person- og bagasjetransport fra Haugastøl eller Fagerheim etter avtale med bestyrer.

Annonse

SjekkUT | Krækkja

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
458

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Krækkja ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT