Gaustatoppen Turisthytte

  Legg til huskeliste
  2251
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Gaustatoppen Turisthytte åpner for sesongen lørdag 10. februar 2024, akkurat i tide for vinterferien!

  Fra 10. februar er hytta åpen for overnatting for grupper med minst 6 personer. Overnatting bestilles på e-post til gaustatoppen@dnt.no 

  For mindre grupper/enkeltpersoner er det mulig å bestille overnatting fra 08. mai, dette gjøres på hyttebestilling.dnt.no 

  Turisthytta oppunder himmelbrynet er stedet der fjellfolk møtes! 

  Gaustatoppen Turisthytte ligger nesten helt oppe på Gaustatoppen (1883 moh.). Hytta ble bygget allerede i 1893, og er bygget av naturstein fra toppen. Turisthytta er utvidet og fornyet innvendig de siste årene, blant annet med en ny kafé, ny stue og nye toaletter. Fra turisthytta og Gaustatoppen har du et utrolig utsyn over store deler av Sør-Norge.

  Turisthytta er betjent og har servering av mat og drikke hver dag i vinter- og sommersesongen, som varer fram til og med høstferien. Det er mulig å overnatte, men dette må forhåndsbestilles. 

  Hytta har alle rettigheter, det er derfor ikke tillatt med medbrakt alkohol i og utenfor turisthytta.

  Gaustatoppen Turisthytte er sertifisert som Miljøfyrtårn. Se rapporten her. 

  Det er mulig å bestille lunsj/middag for større grupper.

  Vi tar kort og Vipps.

  Åpningstider kafe:

  10.02.2024 - 12.05.2024
  Åpent kl. 10 - 15.30

  13.05.2024 - 30.06.2024
  Åpent kl. 10 - 16.30

  01.07.2024 - 18.08.2024
  Åpent kl. 10 - 18.30

  19.08.2024 - 13.10.2024
  Åpent kl. 10 - 16.30

  Overnatting

  Det er 11 sengeplasser på Gaustatoppen Turisthytte.
  8. mai - 30. juni og 18. august -29. september: Kun overnatting i helger. Grupper med minst 6 personer kan også booke i midtuke, bestilles direkte på e-post til hytta. 

  01.juli - 18.august: Overnatting mulig fra mandag-søndag. Bestilles via hyttebestilling.dnt.no 

  Det er ikke mulig å komme uanmeldt, da det av sikkerhetsmessige årsaker ikke er ekstra madrasser tilgjengelige. Gangen/vindfanget til hytta kan benyttes som nødbu om uhellet skulle være ute, men det er ikke ekstra madrasser der. 

  Hvis banen benyttes for å komme opp, må man være der en halvtime før banen stenger. Se åpningstider på gaustabanen.no

  Avbestillingsregler

  Avbestilling av oppholdet kan skje uten ekstra kostnad fram til 5 dager før ankomst. 

  Hund på hytta

  Det er desverre ikke anledning til å ha med hund inn på Gaustatoppen Turisthytte, men man kan ved dags- og overnattingsbesøk benytte hyttas vindfang som hunderom. Vindfanget er ikke isolert, og det finnes ikke hundebur der. Hunder som skal overnatte må kunne sove alene og tåle selskap av andre hunder. 

  Villrein på vidda

  Villreinen får stadig mindre leveområder å bevege seg på i fjellet. Hyttebygging, veier og energiutbygging legger beslag på viktige beiteområder og trekkveier, og ferdsel kan påvirke arealbruken til dyrene.

  Både turfolk og villreinen er glad i å vandre, og vi bruker ofte de samme områdene. Det er viktig at vi tar hensyn til villreinen når vi er på tur i villreinens rike. Les mer om vern av villrein her.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  For spørsmål utenom sesong, kontakt DNT Telemarks tursenter på 35 52 25 55/ telemark@dnt.no.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Kortbetaling
  • Servering
  • Strømovn
  • local food
  • Mobildekning
  • Telefon
  • Wc
  Annonse
  TelemarkØst-Telemark

  Adkomst sommer

  Til Svineroi eller Stavsro

  Følg E134 vestover fra Notodden. Etter drøyt 4 mil er det skiltet mot Rjukan og Tuddal til høyre. Følg veien frem til skiltet parkering ved Stavsro eller Svineroi.

  Følg E134 østover fra Seljord. Etter drøyt 6 mil er det skiltet mot Rjukan og Tuddal til venstre. Følg veien frem til skiltet parkering ved Stavsro eller Svineroi.

  Fra Åmot, Vinje, følg vei 37 i cirka 7 mil, sving til høyre mot Gaustablikk/Tuddal og følg veien frem Svineroi eller til skiltet parkering ved Stavsro. SE HER for parkering Stavsro eller tast "Stavsro, 3697 Tuddal" inn på GPSen.

  Til Selstali

  Følg E134 vestover fra Notodden, Etter drøyt to mil, sving til høyre mot Rjukan og Gransherad, vei 37. Etter Rjukan sentrum og Krokan Turisthytte er det skiltet til venstre mot Selstali.

  Følg E134 fra Seljord østover mot Flatdal i drøyt 1 mil. Sving til venstre ved skilt mot Rauland, Øyfjell, Åmotsdal. Sving til høyre inn på vei 37 etter drøyt 4 mil. Etter Rjukan Fjellstue er det skiltet mot Selstali til høyre. Tast eventuell "Gjøystdalveien 265, 3656 Atrå " inn på GPSen.

  Fra Åmot, Vinje, følg vei 37 i cirka 5 1/2 mil, sving til høyre mot Selstali etter Rjukan Fjellstue.

  Adkomst vinter

  Vinterstid blir veien fra Tuddal til Svineroi ikke brøytet. Vanligvis gjelder dette fra november til mai. Kontakt Statens Vegvesen på telefon 175 for oppdatert informasjon.

  SjekkUT | Gaustatoppen Turisthytte

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  2251

  SjekkUT-besøk