Legg til huskeliste
    189
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Goliaten ligger idyllisk til ved vannet Goliaten, midt i sti og løypenettet i Drammensmarka. Hytta er et populært turmål og overnattingssted, uansett årstid. Det er flott å gå hit, både til fots eller på ski. Hytta har en helt unik arkitektur og ligger nydelig til like under Tverråsen. 

    BELIGGENHET: Hytta ligger i sørlige del av Finnemarka, og kan nås til fots fra flere steder, også fra Drammen sentrum. 

    UTSTYR: 1. etg har et lite soverom med 3 sengeplasser og hundebur. På hemsen er det 5 sengeplasser. Alle gjester må selv medbringe sengetøy eller lakenpose, til å ha utenpå det sengetøyet som allerede er på dynene og putene. I 1. etasje er det kjøkken med vedovn og gassbluss for matlaging. . Goliaten er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold; kjøkkenutstyr og dekketøy. Det er vaskemidler, bøtter og kluter for oppvask og rengjøring etter bruk. Et par ekstra madrasser ligger i sengene, til bruk på gulvet. Det finnes ikke dyne/pute til disse. Stua har vedovn og peis, et stort spisebord og en salong. Hytta har solcellestrøm (12V), med lys i alle rom og USB uttak for lading av mobiltelefon. Hytta skal ryddes og rengjøres før avreise. Husk å ta med søppel og mat, da dette tiltrekker mus. I soverommet ved kjøkkenet er det en lem til en enkel liten kjeller som er kjølig og egner seg for å plassere mat og drikke. Ved ligger i separat uthus låst med DNT nøkkel, veden er kun til bruk inne på hytta. Skal du fyre opp ute må du selv ta med ved til dette.

    VANN: Vann finner du i vannet Goliaten like nedenfor hytta. Det er isbor i uthuset til bruk om vinteren.

    HUND: Det er et hundebur på soverommet i 1. etasje.

    BESTILLING:Hytta leies ut på sengebasis og sengeplass bør forhåndsbestilles.  Om man kommer uanmeldt, kan man risikere at hytta er full.

    AKTIVITETER: Det er fisk (ørret) i vannet, men husk å kjøpe fiskekort (felles fiskekort for Finnemarka). Hytta har båthus med fin trepram som overnattingsgjester kan bruke. Redningsvest skal brukes, vester og årer finner du i uthuset. Både uthuset og prammen er låst med DNT-standardnøkkel. Det er ikke lov til å fiske fra prammen. Fiske er kun lov fra land. Du kan gå opp på Tverråsen og nyte den flotte utsikten, både en veldig bratt Dronningslepet, og en litt mindre bratt vei rundt. Du kan også gå tur til Måneskinnsheia, Vakkertjern og Skimten. Eller besøke helleren Trollbu litt lenger nordvest. Vi anbefaler at du har med deg kart, for det er uendelig mange stier som tar deg både korte og lange turer rundt i fantastiske Finnemarka

    HISTORIE: Les hyttas spennende historie her.  

    ANNET: Inspirasjonsvideo: Villmarksbloggen" til Thomas Sagvik

    Fasiliteter

    • 12v
    • Båt
    • Fiske
    • Mobildekning
    • Bade
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund

    Lenker

    Annonse
    Drammensmarka og Finnemarka

    Adkomst mulig med

    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Goliaten ligger ca 5 km fra p-plass ved Landfalltjern i Drammen og ca 4 km fra p-plass ved Eiksetra/Solvang i Lier. Bomvei med vipps til begge utfarsstedene. Blåmerkede stier til hytta. Du kan komme med toget til Drammen stasjon og gå gjennom marka inn til Goliaten.

    Adkomst vinter

    Følg skiløype fra p-plass ved Landfalltjern i Drammen til Tverken, så Sportskapellet og dereetter videre mot Goliaten. Man må lage spor selv de siste ca 500 meterne inn til hytta. Bomvei med Vipps til p-plass på Landfalltjern.

    SjekkUT | Goliaten

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    189

    SjekkUT-besøk