Goliaten

Annonse

Om hytta

Goliaten ligger idyllisk til som eneste hytte ved et Goliatvannet, midt i sti og løypenettet Drammensmarka. Med sin unike arkitektur og fine plassering er hytta et yndet overnattingssted og et populært turmål til alle årstider. Drammensmarkas åpne myrer, tjern og næringsfattige berggrunn med glissen furuskog og Tverråsens stup og kløfter, oppleves som fjellterreng,en god times gange fra byen.

Viktig Informasjon:

Hytta er nå tilgjengelig for utleie. Det er kun mulig å leie hytta i sin helhet til kr 1100,- per døgn.

Vi oppfordrer alle gjester til å følge de anbefalte smittevernregler fra Folkehelseinstituttet. Dette innbærer blant annet å være nøye med vask og hygiene av både hytte og gjester. Viktig med god håndvask og bruk av Antibac jevnlig. Det skal være minimum 1 meters avstand mellom gjester som ikke er fra samme husstand. Av denne årsak har vi begrenset kapasiteten på Goliaten til kun 5 sengeplasser i en periode.

Hytta skal vaskes med klorvann, som du finner på hytta. (1,25 dl på 5 liter vann). Vær nøye med å vaske alle berøringspunkter. Oppvask skal etter vask skylles med kokende vann og lufttørke.

BELIGGENHET:
Hytta ligger litt inn i Finnemarka, men kan nås til fots fra Drammen eller du kan kjøre til Landfalltjern eller Eiksetra.

UTSTYR:
I første etasje er det kjøkken med vedovn og gassbluss for matlaging. Stua har vedovn og peis, et stort spisebord og en salong. i første er det også et lite soverom med 3 sengeplasser og hundebur.
På hemsen er det 5 sengeplasser. Hytta har totalt 8 sengeplasser. Goliaten er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy,dyner og puter.
Et par ekstra madrasser ligger i sengene, til bruk på gulvet dersom det kommer noen uten forhåndsbestilling. Det finnes ikke dyne/pute til disse.
Hytta har solcellestrøm (12V), med lys i alle rom og USB uttak for lading av mobiltelefon.
Hytta skal ryddes og rengjøres før avreise. Husk å ta med søppel, og matrester spesielt da dette tiltrekker mus.

VANN:
Vann finner du i vannet Goliaten like nedenfor hytta. Det er isbor i uthuset til bruk om vinteren.

AKTIVITETER:
Det er fisk (ørret) i vannet, men husk å kjøpe fiskekort (felles fiskekort for Finnemarka). Hytta har båthus med fin trepram som overnattingsgjester kan bruke. Redningsvest skal brukes, vester og årer finner du i uthuset. Både uthuset og prammen er låst med DNT-standardnøkkel. Det er ikke lov til å fiske fra prammen. Fiske er kun lov fra land.
Du kan gå opp på Tverråsen og nyte den flotte utsikten, både en veldig bratt Dronningslepet, og en litt mindre bratt vei. Du kan også gå tur til Måneskinnsheia, Vakkertjern og Skimten. Eller besøke helleren Trollbu litt lenger nordvest.
Vi anbefaler at du har med deg kart, for det er uendelig mange stier som tar deg både korte og lange turer rundt i fantastiske Finnemarka.

HUND:
Det er hundebur i soverommet i første etasje.
* i dette soverommet ved kjøkkenet er det en kjellerlem til en enkel liten kjeller som er kjlig og egner seg for å plassere mat og drikke.

HISTORIE:
Grunnen hvor hytta ligger ble opprinnelig bygslet i 1897. Den første hytta brant ned etter ett år, og den nåværende hytta ble bygget i 1899. De Otte kjøpte hytta i 1926, og bygde på i 1932. Hytta ble altså gjenoppbygget i en tid da nasjonalismen blomstret, og man ser tydelig spor av dragestilen som var svært populær på den tiden. Under siste krig var hytta base for noen av «gutta på skauen», og det ble gjemt våpen i Tverråsen. Hytta ble gitt som gave til Drammen kommune 31. oktober 1978. Da gikk leiekontrakten ut, etter nøyaktig 50 år.

Inspirasjonsvideo:
Villmarksbloggen" til Thomas Sagvik

Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Booking
  • Peis
  • Fiske
  • Mobildekning
  • Bade
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Goliaten ligger ca 5 km fra p-plass ved Landfalltjern i Drammen og ca 4 km fra p-plass ved Eiksetra/Solvang i Lier. Bomvei til begge utfarsstedene.
Blåmerkede stier til hytta.
Du kan komme med toget til Drammen stasjon og gå gjennom marka inn til Goliaten.

Adkomst vinter

Følg skiløype fra p-plass ved Landfalltjern i Drammen til Tverken, så Sportskapellet og dereetter videre mot Goliaten. Man må lage spor selv de siste ca 500 meterne inn til hytta.
Bomvei til p-plass på Landfalltjern.

Papirkart

Kartblad: 033 Drammen

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig