Goliaten

Annonse

Om hytta

Goliaten Turisthytte ligger midt i Drammensmarka nord/ i Finnemarka, 5 km gange fra Landfalltjern (P) og ca 3 km fra Eiksetra turisthytte (P). Hytta har historie tilbake til 1897, og er et klenodium av en hytte. Hytta er ubetjent og har DNT-standard lås og 8 sengeplasser. I første etasje er det stue, kjøkken og et lite soverom med tre sengeplasser og hundebur. På hemsen er det 5 sengeplasser. Med sin unike arkitektur og sentrale plassering i Finnemarka, er hytta et populært turmål, og overnatting må derfor forhåndsreserveres. Ekstra madrasser ligger i sengene, til bruk på gulvet dersom det ikke er tilstrekkelig med sengeplasser.

Overnatting

Det er 5 senger på hemsen og 3 senger på soverom nede. Det er også 3 ekstra madrasser i senger, uten tilhørende dyner og puter. På soverommet i første etasje er det et hundebur for de firbeinte. I infopermen finner du mye praktisk informasjon, også turforslag.

Overnatting på Goliaten må forhåndreserveres her

NB! Alle gjester må selv medbringe sengesett eller lakenpose til å ha utenpå det sengetøyet som er på dynene og putene. Man må også medbringe vaskekluter og håndklær til personlig vask.

Alle gjester må rengjøre hytta før avreise. Husk å ta med mat og søppel hjem. Ingen matrester må etterlates på hytta, dette tiltrekker mus.

Hytta har vedovn og peisovn i stua, men er det kaldt så kan det litt tid å få rommet varmt. I kjøkkenet er det vedovn, og rommet blir raskt oppvarmet. Hytta har to gassbluss for matlaging. Vann finner du i vannet like nedenfor hytta. I skjulet finner du isbor og ekstra gassflaske. Hytta har solcellestrøm (12V).

Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Peis
  • Fiske
  • Mobildekning
  • Bade
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Goliaten ligger ca 5 km fra Landfalltjern (P-plass, bompenger) i Drammen og ca 4 km fra Eiksetra/Solvang i Lier (P-plasser, bompenger). Blåmerkede stier til hytta.

Adkomst vinter

Goliaten ligger ca 5 km fra Landfalltjern (P-plass, bompenger) i Drammen. Skiløye fra Landfalltjern til Tverken og Sportskapellet og så videre mot Goliaten. Man må brøyte selv de siste ca 500 meterne inn til hytta.

Papirkart

Kartblad: 033 Drammen

Annonse