Besso Turisthytte

Annonse

Om hytta

  • Område
  • Sengeplasser
    40 sengeplasser
  • Åpningstider
    1. juli - 22. aug.

Besso Turisthytte ble bygget i 1934, og er en privateid turisthytte som ligger på Vestre Hardangervidda i Eidfjord kommune, i Hordaland fylke i Hardanger. Besso Turisthytte ligger nydelig til midt på Hardangervidda på sørsida av det store vannet Nordmannslågen.

Det gode fisket ved Besso Turisthytte har alltid vært sentralt i driften av hytta, siden den ble bygd i 1934. Nasjonalt vurdert ligger Besso i et av de beste fiske- og jaktområder i landet. Gjennomsnittsvekt på fangsten av ørret i Nordmannslågen er ca 800 gr. Bruken av ørret ved Besso Turisthytte er en tradisjon og kultur, som står sterkt og som er en del av merkevaren ved Besso Turisthytte.

Fra sommeren 2021 er driver av Besso Turisthytte Jan Tyssebotn.

Hytta gir rabatt til DNT-medlemmer.

For løpende oppdateringer om Besso, se vår Facebook-side.

Fasiliteter

  • 220v

Tilpasset for

  • Hund
  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste atkomst er fra Tinnhylen. Herfra går turen til fots i tilnærmet flatt og meget lett terreng mot Besso.

Underveis er det flere flotte plasser å raste, ønsker man å prøve noen kast med fiskestanga på veien, det er det god anledning til ved Hellehalsen. Hellehalsen ligger nydelig til med gammel seterbebyggelse etter ca en times gange.

To timers gange fra Hellehalsen ligger Nordmannslågen og Sandhaug Turisthytte, hvor man kan kjøpe forfriskninger og ta en rast. Herfra er det ca. 1 1/2 time til Besso. Turen tar ca 4,5 timer i normal gange + pauser.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 1 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: