Eigerøy fyrvokterbolig

    Legg til huskeliste
    133
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 12 sengeplasser
    • Åpen hele året

    Velkommen til Eigerøy fyrvokterbolig! Et par hundre meter fra fyret, blant glattskurte svaberg og vindskjeve trær, ligger fyrvokterboligen som huset vokterne som drev landets første støpejernsfyr. Her er det lett å trives!

    Beliggenhet

    Fyrvokterboligen ligger helt ytterst på Eigerøy, så langt vest som landet strekker seg her i sør, med storhavet som nærmeste nabo. Den ligger langt nok inn i le til at man er skjermet for de verste stormkastene, men likevel langt nok ute i havgapet til at man kjenner det når vinden herjer utenfor. Og selv om det er værhardt når det står på, er området rundt Eigerøy fyr først og fremst et idyllisk landskap med store muligheter for kystnært friluftsliv. Her kan du bade, fiske, fange krabber og plukke skjell, padle, ro eller gå deg en tur i det flotte området.

    Om hytta

    Antall soveplasser totalt:

    • Rom 1 har 2 senger (køyeseng)
    • Rom 2 har 4 senger (fire enkelsenger fordelt på to rom med dør mellom)
    • Rom 3 har 6 senger (to køyesenger og 2 enkeltsenger)

    Fyrvokterboligen er et trivelig hus med stor spisestue og soveplass til 12. Du kan enten leie ett eller flere soverom. Hvis du bestiller alle tre, får du hytta for deg selv.

    Hytta er låst med nøkkel, som du får tilgang til ved bestilling.

    Gjester må ta med sengetøy eller lakenpose/sovepose. Det er dyner og puter i sengene.

    Hytta har innlagt vann og strøm og det er både dusj og oppvaskmaskin. Det er gode kjøkkenfasiliteter og alt utstyret du trenger til å lage mat, med komfyr, kjøleskap og kaffetrakter. Det er også mikrobølgeovn og vaffeljern. Det er ikke matlager.

    Husk å ta med redningsvester dersom dere har behov for dette. Hytta ligger i umiddelbar nærhet til havet, og det kan være svært glatte svaberg.

    Aktiviteter

    Eigerøy er et utmerket utgangspunkt for å utforske kysten og storhavet, enten med kajakk, båt, badeklær eller bare ved å rusle på land. Ta gjerne med kikkert! Det yrende fuglelivet gjør Eigerøy til et sted du kan være heldig å se sjeldne arter i trekksesongen.

    Hund

    Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. På Eigerøy er det dessverre ikke tillatt å ta med hunden inn i hytta. Det er ikke tillatt å ha med hund i området rundt fyret mellom 15. mars og 15. oktober. Les mer på Egersund kommune sine hjemmesider.

    All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her.

    Bestilling og betaling

    Denne hytta er ei utleiehytte. Den bestilles og betales på forhånd og er låst med egen nøkkel. Kode til nøkkelboks blir tilsendt ved bookingbekreftelse. Hytta leies fra kl. 13 på ankomstdag til kl. 13. på avreisedag.

    Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik.

    DNT-medlemskap

    Som medlem får du medlemspris på DNTs 580 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting og forsikring. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

    - Alle medlemmer får minst 20 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene.

    - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

    - Ungdom overnatter til halv pris.

    - Rabatt på proviantmat til turen din

    - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt

    Se flere fordeler og se priser for medlemskap her.

    Historie

    Eigerøy fyr ble reist i 1854, da ferdige moduler ble fraktet fra Bærums Verk og montert på en fjellknaus i havgapet. På den tid var man usikker på om fyret, som rager 46 meter over havet, var for lett til å takle påkjenningen som fulgte av den værharde plasseringen. For å øke vekten ble det derfor kledd med 70.000 murstein innvendig, og fyret har nå stått fjellstøtt i snart 170 år.

    Egersund kommune kjøpte fyrstasjonen, med unntak av fyret, fra Kystverket i 2005. Fra og med 2022 er det Dalane turlag og Stavanger Turistforening som drifter fyrvokterboligen som turisthytte.

    Veien inn til fyret ble åpnet i 1996 og er en kombinasjonsvei for landbruksdrift og friluftsliv. Den snor seg hensynsfullt mellom glattskurte småknauser i et særegent landskap. Den som er interessert i fugl, bør legge turen til trekkperiodene høst og vår. Fugletrekket over området er godt kjent og kan by på mange spennende observasjoner.

    Fasiliteter

    • 220v
    • Booking
    • Fiske
    • Strømovn
    • Mobildekning
    • Steikeovn
    • Dusj
    • Teltplass

    Lenker

    Annonse
    Dalane

    Adkomst sommer

    Fra E39 kjører man Krossmoveien (426) mot Egersund. Følg veien mot Eigerøy på Eigerøyveien (426), og sving ettehvert inn på Ytstebrødveien (4286). Kjør så inn på Segleimsveien som følges til offentlig parkering ved Nautasundet. Fra parkeringen er det ca 2,2 km å gå inn til hytta. De første 1,7 km på grusvei, siste 500 meter på sti/fjell.

    Adkomst vinter

    Fra E39 kjører man Krossmoveien (426) mot Egersund. Følg veien mot Eigerøy på Eigerøyveien (426), og sving ettehvert inn på Ytstebrødveien (4286). Kjør så inn på Segleimsveien som følges til offentlig parkering ved Nautasundet. Fra parkeringen er det ca 2,2 km å gå inn til hytta. De første 1,7 km på grusvei, siste 500 meter på sti/fjell.

    SjekkUT | Eigerøy fyrvokterbolig

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    133

    SjekkUT-besøk