Eigerøy fyrvokterbolig

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Spesialnøkkel
Bli DNT-medlem

Velkommen til Eigerøy fyrvokterbolig!

Fyrvokterboligen er nå åpen for booking fra og med 3. januar 2022.

Et par hundre meter fra fyret, blant glattskurte svaberg og vindskjeve trær, ligger fyrvokterboligen som huset vokterne som drev landets første støpejernsfyr. Her er det lett å trives! Fyrvokterboligen ligger langt nok inn i le til at man er skjermet for de verste stormkastene, men likevel langt nok ute i havgapet til at man kjenner det når vinden herjer utenfor. Og selv om det er værhardt når det står på, er området rundt Eigerøy fyr først og fremst et idyllisk landskap med store muligheter for kystnært friluftsliv. Her kan du bade, fiske, fange krabber og plukke skjell, padle, ro eller gå deg en tur i det flotte området. 

OM HYTTA

Selve fyret ble reist i 1854, da ferdige moduler ble fraktet fra Bærums Verk og montert på en fjellknaus i havgapet. På den tid var man usikker på om fyret, som rager 46 meter over havet, var for lett til å takle påkjenningen som fulgte av den værharde plasseringen. For å øke vekten ble det derfor kledd med 70.000 murstein innvendig, og fyret har nå stått fjellstøtt i snart 170 år. 

Det har også fyrvokterboligen, som er et trivelig hus med stor spisestue og soveplass til 12. Du kan enten leie ett eller flere soverom. Hvis du booker alle tre får du hytta for deg selv. 

Gjester må ta med sengetøy eller lakenpose/sovepose. Det er dyner og puter i sengene. 

Rominndeling: 

 • Rom 1 har 2 senger (køyeseng)
 • Rom 2 har 4 senger (fire enkelsenger)
 • Rom 3 har 6 senger (to dobbeltsenger og 2 enkeltsenger)

Hytta har innlagt vann og strøm. Det er gode kjøkkenfasiliteter og alt utstyret du trenger til å lage mat, med komfyr, kjøleskap og kaffetrakter. Det er ikke matlager. 

BESTILLING

Fyrvokterboligen er åpen for booking fra og med 3. januar 2022.

På Eigerøy fyrvokterbolig bestiller man hele rom. Dette må bookes og betales på forhånd. Hytta er også låst med egen nøkkel. Kode til nøkkelboks blir tilsendt ved bookingbekreftelse. 

Rommet leies fra kl. 13 på ankomstdag til kl. 13. på avreisedag.

HUND:

Det er ikke tillatt med hund på hytta. Se her hvilke hytter, som du kan ha med hunden din.

Det er ikke tillatt å ha med hund i området rundt fyret mellom 15. mars og 15. oktober. Les mer på Egersund kommune sine hjemmesider.  

VIKTIG:

Husk å ta med redningsvester dersom dere har behov for dette. Hytta ligger i umiddelbar nærhet til havet, og det kan være svært glatte svaberg.

Parkering på offentlig parkeringsplass ved Nautasundet. 

RABATTER:

Prisliste på overnatting finner du her. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting og proviant, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

Det svarer seg å bli medlem i Stavanger Turistforening:

- Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle hyttene våre.

- Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

- Ungdom overnatter til halv pris.

- Rabatt på proviantmat til turen din

- Alle barnehager og barneskoler som melder seg inn i Stavanger Turistforening kan overnatte GRATIS på alle våre selv og ubetjente hytter i ukedager hele året. Sjekk hvordan bli medlemsklasse her. Andre betaler 100 kr pr. elev pr. døgn i ukedager på alle våre selv- og ubetjente hytter. Ordinær pris i helger. To voksne i følget går gratis, voksne utover dette betaler ordinær pris.

TURMULIGHETER:

Eigerøy er et utmerket utgangspunkt for å utforske kysten og storhavet, enten med kajakk, båt, badeklær eller bare ved å rusle på land.

Veien inn til fyret ble åpnet i 1996 og er en kombinasjonsvei for landbruksdrift og friluftsliv. Den snor seg hensynsfullt mellom glattskurte småknauser i et særegent landskap. Den som er interessert i fugl, bør legge turen til trekkperiodene høst og vår. Fugletrekket over området er godt kjent og kan by på mange spennende observasjoner.

MER INFORMASJON:

Egersund kommune kjøpte fyrstasjonen, med unntak av fyret, fra Kystverket i 2005. Fra og med 2022 er det Dalane turlag og Stavanger Turistforening som drifter fyrvokterboligen som turisthytte. 

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Fiske
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Dusj
 • Teltplass

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra E39 kjører man Krossmoveien (426) mot Egersund. Følg veien mot Eigerøy på Eigerøyveien (426), og sving ettehvert inn på Ytstebrødveien (4286). Kjør så inn på Segleimsveien som følges til parkering ved Nautasundet. Fra parkeringen er det ca 2,2 km å gå inn til hytta. De første 1,7 km på grusvei, siste 500 meter på sti/fjell.

Adkomst vinter

Fra E39 kjører man Krossmoveien (426) mot Egersund. Følg veien mot Eigerøy på Eigerøyveien (426), og sving ettehvert inn på Ytstebrødveien (4286). Kjør så inn på Segleimsveien som følges til parkering ved Nautasundet. Fra parkeringen er det ca 2,2 km å gå inn til hytta. De første 1,7 km på grusvei, siste 500 meter på sti/fjell.

SjekkUT | Eigerøy fyrvokterbolig

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
2

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Eigerøy fyrvokterbolig ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT