Tortenkøta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  Ingen sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

BELIGGENHET

Tortenkøta er et populært og lett tilgjengelig dagsturmål ved Flostrand, ikke langt fra Kystriksveien (RV17) langs fjorden Sjona i Rana kommune.

SMITTEVERN

For å ivareta sikkerheten til alle som benytter vårt tilbud er det påbudt å booke hytteovernatting på forhånd og følge nye regler for hyttebesøk. Dagsbesøk og drop-in er ikke tillatt, men teltere kan låne toalettet ved behov. Dugnad er vi gode på i DNT, takk for at du bidrar til den nasjonale dugnaden!

UTSTYR

Tortenkøta er utstyrt med ovn og ved. Hytta har ikke sengeplasser for overnatting, men det er mulig å overnatte på gulvet med sovepose og eget liggeunderlag.

AKTIVITETER

I området rundt Tortenkøta finnes mange små kulper som er ypperlige badeplasser om sommeren. Badetemperaturen i disse kulpene kan bli høy ettersom vannet raskt blir varmet opp av svabergene.

Tortenkøta er også et flott utgangspunkt for en topptur til Tortenviktinden (1027 moh.) hvor du har panoramautsikt utover Helgelandskysten. Andre fine topper i samme område er Smaltinden, Breitinden, Mjølkåtinden og Polltinden. Disse er også utmerket som skiturer.

HUND

Tillatt med hund.

BOOKING

Pga strenge restriksjoner under koronapandemien må overnatting bestilles på forhånd. Se oversikt over ledige hytter og bestillingsinformasjon her .

BETALING

Overnatting på hytta kan betales i forkant eller etterkant med bankoverføring eller vipps. Betaling kan også betales med kort eller kontant på turlagets kontor.

DNT MEDLEMSKAP

Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her.

HISTORIE

Ingen spesiell historie ved hytta.

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Mo i Rana følger du Rv12 utover Ranafjorden til Utskarpen. Her tar du av nordover på Rv17 og følger denne utover fjorden Sjona. Etter at du har passert Flostrand kommer du, etter omtrent 3 kilometer, til en stor parkeringsplass på høyre side av vegen, hvor du kan parkere bilen. Herfra er det T-merket rute opp til Tortenkøta. Avstanden er en drøy km eller 20 minutter. Kommer du nordfra langs Rv17 ser du etter parkeringsplassen på venstre side omtrent 5 kilometer etter at du har kommet ut av tunellen gjennom Brensla ytterst i fjorden Sjona.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 0 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: