Dusehesten

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Dusehesten er en solid håndlaftet hytte som ligger fint til i Smådøldalen, på kanten av Dagalifjell. Området rundt hytta har lav løvskog, og det er ikke mange meterne å gå før du er over tregrensen. Flott og lettgått terreng i hytteområdet. Uteområdet til hytta er en flott boltreplass for barn.  

BELIGGENHET: Dusehesten er det perfekte turmål for familier med både store og små barn. Den ligger bare 1 kilometers gange (30 min.) fra parkering på Frygnesætri. Utenfor hytta ligger en gapahuk med fantastisk utsikt. Hele hyttetunet er en flott tumleplass for barna. Vinterstid er det et stort løypenett i dette området, men det er ikke kjørt løyper inn til hytta. Er det mye snø kan truger eller fjellski være en fordel.

UTSTYR: Hytta har tre soverom med totalt 8 sengeplasser, fordelt på en køyeseng og to familiesenger. Det er stor stue med åpen kjøkkenløsning og vedovn. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold; kjøkkenutstyr, dekketøy, dyner og puter. Her er ikke strøm, men gassbluss til matlaging, vedfyring for oppvarming, og stearinlys. Det er dyner og puter i sengene. Husk å ta med lakenpose eller sengetøy å ha utenpå det som er der. Det er utedo i uthuset på tunet, her finner du også ved og ekstra gass. Det tar litt tid å få hytta varm vinterstid.

VANN: Det er skiltet til brønn. Skulle brønnen være tom må du gå tilbake den veien du kom og fylle i bekken som du gikk over. Om vinteren må du smelte snø.

HUND: Det er hundebur i soverommet fra gangen. Hunden skal ikke inn i resten av hytta.

BESTILLING: Hytta leies foreløpig ut i sin helhet og den må forhåndsbestilles. Man disponerer hytta fra kl. 14 ankomstdag til kl. 14 avreisedag.

AKTIVITETER: Følger du stien nordover bak hytta kan du gå til Dusehesten, en stor stein som hytta har navnet sitt fra. Den er spesielt spennende for barna. Fra Dusehesten kan du følge stien videre til Dusetind 1177 moh. 

Fauskodammen Kulturpark er en selvdreven park i Smådøldalen med fire benkeplasser, grill og gapahuk tilknyttet en tømmerkistedam fra 1600 -1950. I tilknytning ligger også et jernvinneanlegg, som betegnes som et av Norges største enkeltanlegg fra romertid (dateringer 400-600 e.Kr.), der ligger det også 300 kilos slaggblokker i dagen. Infotavle. Fint å ta en sykkeltur hit.

HISTORIE: Les hyttas fine historie her.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Booking
  • Vedovn

Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste adkomst fra bomvei (det koster 80 kr. Vipps mottaker Smådølvegen #119649) i Smådøldalen. Kommer du fra Drammen går veien inn til høyre like etter Rødberg sentrum. Ta deretter av til venstre mot Motorcrossbanen, og følg veien videre. Parkering ved Frygnesætri, der den T-merkete ruta krysser bilveien. Herfra er det ca 1 km på sti opp til hytta, først langs vei så nordøstover på sti .

Nærmeste bussrute er 420 Geilo-Rødberg-Kongsberg som følger riksvei 40.

Adkomst vinter

Raskeste adkomst fra bomvei (det koster 80 kr. Vipps mottaker Smådølvegen #119649) i Smådøldalen. Kommer du fra Drammen går veien inn til høyre like etter Rødberg sentrum. Ta deretter av til venstre mot Motorcrossbanen, og følg veien videre. Parkering ved Frygnesætri, der den T-merkete ruta krysser bilveien. Vintertraseen er merket med blå plastbrikker i trærne. Merkinga starter fra toppen av stikkveien. Det er ikke kjørt spor helt frem til hytta.

SjekkUT | Dusehesten

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
13

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Dusehesten ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT