Legg til huskeliste
    37
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Dusehesten er en solid håndlaftet hytte som ligger fint til i Smådøldalen, på kanten av Dagalifjell. Området rundt hytta har lav løvskog, og det er ikke mange meterne å gå før du er over tregrensen. Flott og lettgått terreng i hytteområdet. Uteområdet til hytta er en flott boltreplass for barn.

    BELIGGENHET: Dusehesten er det perfekte turmål for familier med både store og små barn. Den ligger bare 1 kilometers gange (30 min.) fra parkering på Frygnesætri. Utenfor hytta ligger en gapahuk med fantastisk utsikt. Hele hyttetunet er en flott tumleplass for barna. Vinterstid er det et stort løypenett i dette området, men det er ikke kjørt løyper inn til hytta. Er det mye snø kan truger eller fjellski være en fordel.

    UTSTYR: Hytta har tre soverom med totalt 8 sengeplasser, fordelt på en køyeseng og to familiesenger. Det er to åpne hemser i stua, hver med to madrasser. Det er dyner og puter i alle sengene. Husk å ta med lakenpose eller sengetøy å ha utenpå det som er der. Det er stor stue med åpen kjøkkenløsning og vedovn. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold; kjøkkenutstyr og dekketøy. Det er vaskemidler, bøtter og kluter for oppvask og rengjøring etter bruk. Her er ikke strøm, men gassbluss til matlaging, vedfyring for oppvarming, og stearinlys til belysning. Det er utedo i uthuset på tunet, her finner du også ved og ekstra gass. Veden skal ikke brukes til bål ute, det kan sankes i området. Det tar litt tid å få hytta varm vinterstid.

    VANN: Det er skiltet til brønn. Skulle brønnen være tom må du gå tilbake den veien du kom og fylle i bekken som du gikk over. Om vinteren må du smelte snø.

    HUND: Det er hundebur i soverommet fra gangen. Hunden skal ikke inn i resten av hytta.

    BESTILLING: Hytta leies ut på sengebasis og kan forhåndsbestilles. Ved uanmeldt besøk, gjør man opp for seg gjennom appen "DNT Hyttebetaling". Du disponerer hytta fra kl. 14 ankomstdag til kl. 13 avreisedagen.

    AKTIVITETER: Følger du stien nordover bak hytta kan du gå til Dusehesten, en stor stein som hytta har navnet sitt fra. Den er spesielt spennende for barna. Fra Dusehesten kan du følge stien videre til Dusetind 1177 moh.

    Fauskodammen Kulturpark er en selvdreven park i Smådøldalen med fire benkeplasser, grill og gapahuk tilknyttet en tømmerkistedam fra 1600 -1950. I tilknytning ligger også et jernvinneanlegg, som betegnes som et av Norges største enkeltanlegg fra romertid (dateringer 400-600 e.Kr.), der ligger det også 300 kilos slaggblokker i dagen. Infotavle. Fint å ta en sykkeltur hit.

    HISTORIE: Les hyttas fine historie her.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • Booking
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    • Barnevennlig
    Annonse
    Norefjell og Eggedalsfjella

    Adkomst sommer

    Raskeste adkomst fra bomvei (det koster kr 95,- betales med YouPark ) i Smådøldalen. Kommer du fra Drammen går veien inn til høyre like etter Rødberg sentrum. Ta deretter av til venstre mot Motorcrossbanen, og følg veien videre. Parkering ved Frygnesætri, der den T-merkete ruta krysser bilveien. Herfra er det ca 1 km på sti opp til hytta, først langs vei så nordøstover på sti .

    Nærmeste bussrute er 420 Geilo-Rødberg-Kongsberg som følger riksvei 40.

    Adkomst vinter

    Raskeste adkomst fra bomvei (det koster kr 95,- betales med YouPark ) i Smådøldalen. Kommer du fra Drammen går veien inn til høyre like etter Rødberg sentrum. Ta deretter av til venstre mot Motorcrossbanen, og følg veien videre. Parkering ved Frygnesætri, der den T-merkete ruta krysser bilveien. Vintertraseen er merket med blå plastbrikker i trærne. Merkinga starter fra toppen av stikkveien. Det er ikke kjørt spor helt frem til hytta.

    SjekkUT | Dusehesten

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    37

    SjekkUT-besøk