Gauksomhytta - Dagsturhytta i Lund kommune

    Legg til huskeliste
    37
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • Ingen sengeplasser
    • Åpen hele året

    Dagsturhytta i Lund ligger nydelig plassert ved Gauksom i Sætraområdet. Du kan velge å gå tur- retur til hytta eller rundløype via Ytre Sandstøl, Laugmannsdalen tilbake til Sætra.

    I tillegg til å være et turmål i seg selv, bidrar et bibliotek i hytta til å gi en turopplevelse utover det vanlige. Turbiblioteket er et samarbeid mellom Rogaland fylkesbibliotek og hver kommunes respektive folkebibliotek.

    Dagsturhytta Rogaland er et samarbeidsprosjekt mellom alle kommunene i Rogaland, Sparebankstiftelsen SR-Bank og Rogaland fylkeskommune.

    Fasiliteter

    • Vedovn
    Annonse
    Dalane

    Adkomst sommer

    Kjør av E39 rett nord for Moi Sentrum ved Råse bru mot Hovsherad.  Følg 4258 til Handeland, sving til høyre og kjør mot Sætra.  Man kjører til man kommer til en stor parkeringsplass på venstre av veien.  Parkeringsplassen vil bli merket med Dagsturhytteskiltet.

    Turen starter på grusveien ved Moi IL sin Sætrahytte. Følg så merking på grusveien, og videre merking i naturen til man kommer til dagsturhytta. På vinterstid vil det være preparerte skiløyper helt fram til hytta.

    Dette er en fin tur som passer for de fleste!  Stien har en del stigning i starten, og nokså flatt siste del mot hytten. Her er også andre muligheter i flott natur med umerkede turer i området.

    Det er mulighet for å gå videre til Sandstøl. Om sommeren passer det fint å gå merket løype om Kjedleknuden inn til Ytre Sandstøl. Turen er litt krevende med en del stigning. På vinterstid vil det være preparerte skiløyper over Einarvann til Ytre Sandstøl. Tilbake følger du skitraseen via Laugmannsdalen til Sætra.

    Turen er ikke egnet for rullestol eller barnevogn.

    Turen tar cirka 35-40 minutter hver vei. Med små turføtter i følget kan man gjerne beregne en time.

    SjekkUT | Gauksomhytta - Dagsturhytta i Lund kommune

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    37

    SjekkUT-besøk