Jørgenhytta

    Legg til huskeliste
    97
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Jørgenhytta er en fin tømmerkoie som ligger midt på Krokskogen, ikke langt fra Sørsetra. Fin sti til Finneflaksetra og Tømmeråsen, 522 moh. Tur til Kongens utsikt kan også anbefales. Fra hytta er det flere muligheter for utsiktstopper bla. Skarpsnoåsen på 520 moh

    Bestilling

    Hytta må forhåndsbestilles, og den bestilles seng for seng.
    Fra 1. januar 2025 bestilles hytta som en enhet.

    Jørgenhytta er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille hele hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

    Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Det er tillatt med hund inne på hytta.

    Dagsbesøk

    Det er dessverre ikke anledning for dagsbesøk inne på denne hytta.

    Utstyr

    Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn (2 stk.) til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Ikke strøm. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. Alle de ubetjente markahyttene har dyner og puter, men lakenpose/eget sengetøy er påbudt. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra.

    Hver enkelt må selv sørge for rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

    Vann

    Vann hentes enten i bekken like nedenfor hytta (i retning brønnen) eller i brønnen (følg skilt). Vannet bør kokes før det drikkes.

    Drikkevann kan hentes hos nabohytta Sørsetra i åpningstiden fre-søn – se nettsiden:
    https://www.sorsetra.no/

    Hund

    Generell informasjon om hund på hyttene

    Beskrivelse av hytta

    Hytta er ca. 60 m2. Hytta har kjøkken og stue. I storstua er det langbord med plass til 8. Hytta har ett soverom med plass til 3 (køyeseng + en enkelseng), et annet med plass til 2 (køyeseng) og et siste soverom med en dobbeltseng (120 cm). Utedo og vedskjul.

    Annet

    DNT Oslo og Omegn anbefaler gode boller og annet godt på Sørsetra i vintersesongen. Setra ligger like øst for Jørgenhytta.

    Jørgenhytta er oppkalt etter Jørgen Bjelke som var sentral i gamle OOTs nysatsing på markahytter på 1990-tallet.

    Andre DNT-hytter i Oslomarka

    DNT Oslo og Omegn har 36 ubetjente hytter i Marka.

    Fasiliteter

    • Booking
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    • Barnevennlig
    Annonse
    OslomarkaKrokskogen

    Adkomst mulig med

    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Fra Kleivstua (parkering og bom) på blåsti 3,1 km til Sørsetra og blåsti 0,4 km videre til Jørgenhytta.

    Fra Sundvollen (buss) ca 0,5 km på vei og ca 1,5 km på sti opp Krokkleiva til Kleivstua og derfra 3,5 km på blåsti videre over Sørsetra til hytta.

    Fra Sollihøgda (buss og parkering) på blåmerket sti 8,5 km over Holmevann, Toresplassen og Kneikaseter til Sørsetra, og videre på blåsti 0,4 km til hytta.

    Fra Sollihøgda (buss og parkering) på blåsti 7,1 km over Damtjern til Sørsetra og videre på blåsti 0,4 km til hytta.

    Fra Høymyr (parkering) med sykkel på vei og trillesti til sør for Sørsetra og vestover på traktorvei til skilt mot hytta. Ca 6,5 km.Videre 0,2 km på blåsti til hytta.

    Fra Kleivstua (parkering) med sykkel på vei til veidele sør for Sørsetra og traktorvei videre vestover til skilt mot hytta. Ca 3,5 km. Videre 0,2 km på blåsti til hytta.

    Adkomst vinter

    Fra Sollihøgda til Sørsetra er det flere alternativer: - Linjeløypa (korteste): 7,5 km - Toresplassløypa (kupert): ca 8 km - Djupdalsløypa (snøsikker): 8,5 km - Over Finneflaksetra (scooterkjørt): 9,8 km km

    Fra Kleivstua til Sørsetra er det 2 alternativer: - Over Kongens Utsikt og Finneflaksetra (kupert, scooterkjørt): 6,5 km - Hovedløypa (kortest): 3,5 km

    Fra Sørsetra følg blåmerket rute (upreparert, men lett) 0,4 km til Jørgenhytta.

    Se mer på Skiforeningen

    SjekkUT | Jørgenhytta

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    97

    SjekkUT-besøk