Jørgenhytta

Annonse

Om hytta

Bestilling av Markahyttene for 2020 åpner i slutten av oktober. Det er derfor ikke mulig å bestille lenger frem i tid enn til 31.12.2019.

Jørgenhytta - tømmerkoie ved Sørsetra på Krokskogen (7 sengeplasser). Kort vei til Tyrifjorden og Kongens utsikt. Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter, ta med egen lakenpose eller sovepose. Vannet hentes i bekken eller i brønnen. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Hytta er låst med DNT-nøkkel. Forhåndsbooking av sengeplass. Les mer om Jørgenhytta på UT.no ved å trykke på denne teksten.

Bestilling

Minst én av de besøkende må være medlem av Turistforeningen for å få tilgang til DNT-standardnøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Ingen kan likevel bortvises. Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Ingen kan likevel bortvises. Hytta disponeres fra kl. 1400 ankomstdagen til kl. 1400 avreisedagen.

Se oversikt over ledige plasser / Bestill plass på hytta

Utstyr

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn (2 stk.) til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Alle de ubetjente markahyttene har dyner og puter, men lakenpose/sengetøy eller sovepose er påbudt. Hver enkelt må selv sørge for rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra.

Vann

Vann hentes enten i bekken like nedenfor hytta (i retning brønnen) eller i brønnen (følg skilt).

Beskrivelse av hytta

Hytta er ca. 60 m2. Hytta har kjøkken og stue. I storstua er det langbord med plass til 8. Hytta har ett soverom med plass til 3 (køyeseng + en enkelseng), et annet med plass til 2 (køyeseng)og et siste soverom med en dobbeltseng. Utedo og vedskjul.

Annet
DNT Oslo anbefaler gode boller og annet godt på Sørsetra i vintersesongen. Setra ligger like øst for Jørgenhytta.

Jørgenhytta er oppkalt etter Jørgen Bjelke som var sentral i gamle OOTs nysatsing på markahytter på 1990-tallet.

Fasiliteter

  • Vedovn

Tilpasset for

  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Fra Kleivstua (parkering og bom) på blåsti 3,1 km til Sørsetra og blåsti 0,4 km videre til Jørgenhytta.

Fra Sundvollen (buss) ca 0,5 km på vei og ca 1,5 km på sti opp Krokkleiva til Kleivstua og derfra 3,5 km på blåsti videre over Sørsetra til hytta.

Fra Sollihøgda (buss og parkering) på blåmerket sti 8,5 km over Holmevann, Toresplassen og Kneikaseter til Sørsetra, og videre på blåsti 0,4 km til hytta.

Fra Sollihøgda (buss og parkering) på blåsti 7,1 km over Damtjern til Sørsetra og videre på blåsti 0,4 km til hytta.

Fra Høymyr (parkering) med sykkel på vei og trillesti til sør for Sørsetra og vestover på traktorvei til skilt mot hytta. Ca 6,5 km.Videre 0,2 km på blåsti til hytta.

Fra Kleivstua (parkering) med sykkel på vei til veidele sør for Sørsetra og traktorvei videre vestover til skilt mot hytta. Ca 3,5 km. Videre 0,2 km på blåsti til hytta.

Adkomst vinter

Fra Sollihøgda til Sørsetra er det flere alternativer:
- Linjeløypa (korteste): 7,5 km
- Toresplassløypa (kupert): ca 8 km
- Djupdalsløypa (snøsikker): 15,5 km
- Over Finneflaksetra (scooterkjørt): 9,8 km km

Fra Kleivstua til Sørsetra er det 2 alternativer:
- Over Kongens Utsikt og Finneflaksetra (kupert, scooterkjørt): 6,5 km
- Hovedløypa (kortest): 3,5 km

Fra Sørsetra følg blåmerket rute (upreparert, men lett) 0,4 km til Jørgenhytta.

Papirkart

Kartblad: 044 Holleia - Vikerfjell

Annonse