Legg til huskeliste
    83
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Helt sør i Finnemarka ved vannet Nerdammen ligger denne perlen av en DNT- hytte. Fantastisk beliggende med flott utsikt over vannet, og meget gode solforhold.
    Denne hytta leies ut per rom. Det er to soverom med tre senger i hvert rom. 

    BELIGGENHET: Hytta er lett tilgjengelig med kort vei fra parkeringsplass hele året. Det er 1 km å gå i tilnærmet flatt terreng fra nærmeste parkeringsplass, Damhaugen P. Du går på god skogsbilvei nesten helt inn til Nerdammen, og videre på kjerrevei/traktorvei som det er mulig å gå på med barnevogn med store hjul om sommeren, likeså rullestoler. Vinterstid er det oppkjørt skiløype i delvis samme trasé nesten til døra, kun noen få meter å tråkke.

    UTSTYR: Det er stor stue med åpen kjøkkenløsning og vedovn. Hytta har to soverom med familiekøyer; dobbelseng nede og enkelseng over. Hundebur på rom 1. Det er dyner og puter i sengene. Påbudt med lakenpose, eller sengetøy, til å ha utenpå det som er der. Det er et eget vaskerom.

    Hytta har en barnestol/barnesete til å henge/feste på kraftig bordplate, samt en høy barnestol med tilhørende brett.

    Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold; kjeler, kjøkkenutstyr, dekketøy. Det er vaskemidler, bøtter og kluter for rengjøring etter bruk.
    Her er ikke strøm, men gasskomfyr med stekeovn til matlaging, vedovn/vedfyring for oppvarming og stearinlys for belysning. Ta med deg hodelykt.

    Ps. det ligger en trillebår ved parkeringsplassen for lån inn til hytta.

     DO: Det er utedo (separasjonstoalett) i det nye uthuset på tunet. Instruks for bruk er oppslått på do. Nøkler til do og vedlager i det nye uthuset henger inne i hytta.
    Doen skal vaskes før du forlater hytta.

    VED: Tørr ved ligger i det nye uthuset. 
    Nøkler til do og vedlager i det nye uthuset henger inne i hytta. Veden skal ikke brukes til bål ute, det kan sankes i området.

    GASS: I gass-skapet utenfor langveggen på hytta finner du gassbeholderne. Nøkkelen til gass-skapet henger over komfyren på kjøkkenet. Du må åpne ventilen på toppen av gassbeholderen i gass-skapet før du kan tenne på gasskomfyren. Det tar litt tid før det tenner. Husk å stenge ventilen på gass-beholderen før du forlater hytta.
    Instruks for skifte av gassbeholder henger inne i gass-skapet.

    VANN: Vann til oppvask, rengjøring og kroppsvask hentes i Nerdammen rett nedenfor hytta.
    Isbor står i gangen vinterstid. Gå et godt stykke ut på isen før du borer, det er langgrunt.
    Drikkevann bør medbringes om sommeren (pga mye bading av både mennesker og hunder). 

    MAT og SØPPEL: IKKE legg igjen noe slags mat/tørrmat eller drikke på hytta, og ta med all søppel hjem igjen.

    HUND: Det er tillatt med hund i bur på soverom 1.
    Hund skal ikke inn i stua.  

    BESTILLING: Hytta leies ut per rom. Det er to soverom og hvert rom har tre senger. Du disponerer hytta fra kl. 14 ankomstdag til kl. 13 avreisedag. Hytta bør forhåndsbestille.  Om du kommer uanmeldt, kan du risikere at hytta er full.
    Skoleklasser og andre grupper som ønsker å benytte hytta og/eller uteområdet ved hytta, bes kontakte DNT Drammen og Omegn på e-post eller telefon.

    AKTIVITETER: Bading i Nerdammen rett nedenfor hytta. Fiske fra land. Fotturer, det er merka/skilta stier i flere retninger i området. Blåstikryss ca. 200 meter nord for hytta. Preparert skiløype like ved hytta, stort løypenett i området. 

    HISTORIE: Damslett var opprinnelig en gammel privat hytte som ble overdratt til Drammen kommune. Solbergelva jeger- og fiskerforening disponerte hytta fram til 2010-tallet, da kommunen overlot bruksretten til DNT Drammen og Omegn. Den opprinnelige hytta sto da omtrent til nedfalls, den ble revet, og ny hytte oppført 2021/2022.

    Denne hytta har fått støtte av Sparebankstiftelsen DNB og overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping

    Fasiliteter

    • 12v
    • Booking
    • Mobildekning
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    • Barnevennlig
    • Barnevogn
    Annonse
    Drammensmarka og Finnemarka

    Adkomst mulig med

    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Med bil til Damhaugen P-plass: Kjør til Solberg Senter i Solbergelva, Drammen. Kjør Solbergveien, Skanseveien, Myrabekken, Bergås Terrasse og Øvre Solbergvei opp til betalingsbom på Lunneplassen P-plass. Kr. 80,-, kun kortbetaling. Følg så Nerdamsveien videre opp til Damhaugen P som ligger på høyre side når du er så godt som på toppen av åsen. Herfra går du veien videre innover til Nerdammen, og så videre på traktorvei langs østsiden av vannet inn til Damslett som er andre hytte på venstre side av «veien».

    Buss 51 til Solbergsenteret/Solberg skole fra Drammen, eller Mjøndalen/Krokstadelva. Til fots opp Solbergveien og forbi Solberg Spinneri og videre opp åsen.

    Adkomst vinter

    Som sommer. Bomveien opp åsen til Damhaugen P brøytes og strøs hele vinteren. Fra parkeringplassen går det oppkjørt spor til 20 meter fra hytteveggen.

    SjekkUT | Damslett

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    83

    SjekkUT-besøk