Skorgedalsbu

    Legg til huskeliste
    51
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Skorgedalsbu er en selvbetjent hytte hvor 11 av 21 senger kan forhåndsbestilles.

    Følgende rom kan bestilles på forhånd: Rom 1 (hunderom, 2 senger), rom 2 (4 senger), rom 3 (3 senger) og rom 7 (2 senger). Rom 4, 5 og 6 kan ikke bestilles og er tilgjengelig for drop-in. Ofte, spesielt vinterstid, kan det være store grupper på hytta som tar hele kapasiteten. Datoer med større grupper blir publisert på denne siden. Hytta er låst med DNT-nøkkel, så minst en i turfølge må være DNT-medlem. Ikke medlem? Meld deg inn her.

    Dette er en selvbetjent hytte. Det betyr at du kan kjøpe mat i proviantlageret i tillegg til maten du eventuelt har med deg. Utvalget i proviantlageret vil variere. I tillegg må du ha med eget sengtøy / sovepose eller lakenpose/silkesengesett, samt rydde og vaske hytta etter bruk slik at den fremstår som ren og ryddig for neste besøkende som kommer. Her kan du lese mer om hvordan du bruker en DNT hytte: https://www.dnt.no/hytteguide/

    Skorgedalsbu har en enkel adkomst (900 meter og ca. 20 minutter å gå fra parkeringsplassen) og en beliggenhet som byr på både toppturer og tilgang til hytte- og rutenettet i Romsdalsfjella. Dette gjør at den egner seg både for fjellsportfolket, samt for barnefamilier som ønser kort vei til hytte, kunne bo der over flere dager og gjøre dagsturer fra hytta.Hytta har god mobildekning, innlagt strøm, kjøleskap og steikeovn.

    Mange vil nok velge å ligge fast på hytta og plukke topper, noe som for øvrig er minst like bra vinterstid som på sommeren. Skarven (1048 moh.) og Smørbottfjellet (1188 moh.) er de nærmeste mulighetene. Dette er en eldre hytte som nå er tilrettelagt og pusset opp. Det er innlagt strøm på hytta og vanlig induksjonsovn på kjøkkenet.

    Per dags dato er det totalt 11 senger fordelt på 4 rom som kan bestilles på forhånd. Rom 1 (hunderom), 2 og 3 ligger i 1. etasje, og rom 7 i 2. etasje. Større grupper bes ta kontakt med DNT Romsdal for bestilling av hytta. Dette gjelder også dersom du ønsker en samlefaktura. Nettbestilling krever forhåndsbetaling.

    Romfordeling

    1. etasje: Rom 1: 2 senger (hunderom) Rom 2: 4 senger (+plass til 2-3 madrasser) Rom 3: 3 senger Vaktrom: sovesofa

    2.etasje: Rom 4: 2 senger (+plass til 1-2 madrasser) Rom 5: 4 senger( +plass til 2-3 madrasser) Rom 6: 4 senger (+plass til 2-3 madrasser) Rom 7: 2 senger (+ plass til 1 madrass) Stue loft: sovesofa + plass til madrass. 

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • 220v
    • Booking
    • Mobildekning
    • Steikeovn
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    • Skoleklasser
    Annonse
    Romsdalen og Eikesdalen

    Adkomst sommer

    Det går bomveg (90 kr, 2022) opp i Skorgedalen. Her er det kun betaling med kort. Om du kjører fra Åndalsnes kjører du først inn i Isfjorden, så ut igjen på høyde med Åndalsnes på andre siden av fjorden. Her tar vegen av opp i Skorgedalen. Turen fra Åndalsnes tar kun tjue minutter. Fra parkeringsplassen i Skorgedalen tar det ca. 20 minutter å gå til Skorgedalsbu.

    Adkomst vinter

    Vegen er vinterbrøytet. Bomvei kr. 90,- med kun kortbetaling (2022). Deretter 900 meter gange til hytta.

    SjekkUT | Skorgedalsbu

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    51

    SjekkUT-besøk