Skorgedalsbu

Skorgedalsbu

Om hytta

Skrogedalsbu har en enkel adkomst (ca. 20 minutter å gå fra parkeringsplassen) og en beliggenhet som byr på både toppturer og tilgang til hytte- og rutenettet i Romsdalsfjella. Dette gjør at den egner seg både for fjellsportfolket, samt for barnefamilier som ønser kort vei til hytte, kunne bo der over flere dager og gjøre dagsturer fra hytta.

Mange vil nok velge å ligge fast på hytta og plukke topper, noe som for øvrig er minst like bra vinterstid som på sommeren. Skarven (1048 moh.) og Smørbottfjellet (1188 moh.) er de nærmeste mulighetene. Dette er en eldre hytte som nå er tilrettelagt og pusset opp. Den er tilgjengelig med DNT-nøkkel, og større grupper bes bestille plass hos Molde og Romsdals Turistforening. Etter renoveringen i 2014/15 er det ordnet med et hunderom rett innenfor hovedinngangen. Det er innlagt strøm på hytta og vanlig induksjonsovn på kjøkkenet.

Per dags dato er det totalt 11 senger fordelt på 4 rom som kan bookes på forhånd. Rom 1, 2 og 3 ligger i 1. etasje, rom 7 i 2. etasje. Større grupper bes ta kontakt med MRT for booking av hytta. Dette gjelder også dersom du ønsker en samlefaktura. Nettbooking krever forhåndsbetaling.

Romfordeling

1. etasje:
Rom 1: 2 senger (hunderom)
Rom 2: 4 senger (+plass til 2-3 madrasser)
Rom 3: 3 senger
Vaktrom: sovesofa

2.etasje:
Rom 4: 2 senger (+plass til 1-2 madrasser)
Rom 5: 4 senger( +plass til 2-3 madrasser)
Rom 6: 4 senger (+plass til 2-3 madrasser)
Rom 7: 2 senger (+ plass til 1 madrass)
Stue loft: sovesofa + plass til madrass

BOOKING

Forhåndsmeldte grupper 2019
24.-26. mai (turlederkurs 15 personer)
17-18.juni: 24 personer
16.-17. november (FULLT! 30 personer)

Fasiliteter

  • 220v
  • Booking
  • Mobildekning
  • Steikeovn
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund
  • Skoleklaser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Det går bomveg (82 kr) opp i Skorgedalen. Her er det kun betaling med kort. Om du kjører fra Åndalsnes kjører du først inn i Isfjorden, så ut igjen på høyde med Åndalsnes på andre siden av fjorden. Her tar vegen av opp i Skorgedalen. Turen fra Åndalsnes tar kun tjue minutter. Fra parkeringsplassen i Skorgedalen tar det ca. 20 minutter å gå til Skorgedalsbu.

Adkomst vinter

Vegen er vinterbrøytet. Bomvei kr. 82,- med kun kortbetaling. Deretter 900 meter gange til hytta.

Papirkart

Kartblad: 095 Åndalsnes