Måsvassbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  31 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 17. okt. - 8. april
 • Nøkkel
  Spesialnøkkel
Bli DNT-medlem

BOOKING:

Hytta må nå forhåndsbestilles. For å bestille overnatting på Måsvassbu trykker du her. Etter 17. oktober er hovedhytta stengt og må bookes gjennom DNT Romsdals administrasjon. Sikringshytta bookes i sin helhet frem til 28. februar. Det er foreløpig ikke mulig å booke Måsvassbu etter 28. februar.OM HYTTA:

Måsvassbu er en selvbetjent hytte som ligger vakkert til ved foten av Klauva (1512 moh.). Med utgangspunkt i hytta som ligger ved Måsvatnet kan du enten gå dagsturer til et av de mange fjellene i området eller ta turen videre til Vasstindbu eller Skorgedalsbu.  

 • Hytta har 25 senger i hovedhuset (inkl. vaktrom) og 6 senger i sikringsbua. Hytten er selvbetjent så du vil kunne kjøpe enkel proviant på hytta. I store deler av sommersesongen er det hytteverter på hytta. 
 • Sikringshytta og hunderom (6 senger til sammen) er tilgjengelig utenom sommersesongen med DNT-nøkkel. Det er ikke proviant i sikringshytta, men man har fortsatt tilgang til proviantrommet i hovedhytta. Er dere flere enn 6 personer utenom sesong? Da kan dere leie hovedhytta ved å kontakte administrasjonen på e-post: arnstein.eide@dnt.no og hente egen nøkkel. 
 • Det er tillatt med hund kun i eget hunderom (2 senger) på sikringshytta, ikke i hovedhytta. 
 • Hovedhytta har et romslig kjøkken med spiseplass til ca. 20, og en romslig peisestue for samlinger og kos. Hytta egner seg derfor godt til skoleklasser og grupper.  

Måsvassbu ble bygget i 1934 og ligger i Molde Kommune.

NB! Det er ikke tillatt å bruke vedsekker fra hytta til bålfyring. Veden er kostbar og blir fraktet inn på scooter eller helikopter. Vi setter pris på om dette blir respektert.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på DNT Romsdal sine hytter. Dersom du ikke har betalt gjennom bookingsystemet, kan du laste ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

Tur- og aktivitetsmuligheter Fra hytta er det et overkommelig mål å gå på Skrokkenfjellet (Storfjellet) 1058 moh. Dette er også en fin tur på ski. For den som vil gå litt mer bortover, anbefaler vi en tur til Mørkvatnet (888 moh), ca. 5 km i sørøstlig retning etter stien mot Vasstindbu. Dette er en alpin botn med tinder og breer rundt. For den som vil ta større utfordringer, kan en gå til steinhytta på Loftskarstinden, eller Klauva.

På Måsvassbu har en fiskemuligheter rett utenfor stuedøren med bl.a. en liten robåt i naustet for fri bruk. Det er også fint å ta med seg fiskestanga til Litlevatnet. Det ligger ved stien mot Isfjorden. Der har vi også hatt hell med bruk av oter.

Andre aktiviteter: Tema innen fjell, dyr og plantar. Kartkunnskap og orientering. Rovvilt.

Området innbyr til turer på ski, og til alle slags skiaktiviteter. Her kan en legge langrennsløype, hoppbakker, slalåm, telemark og utfor. Det er bare fantasien som begrenser.

Tilrettelegging for hund: Det er kun tillatt med hund i eget hunderom i sikringshytta (2 senger, DNT-nøkkel)

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Booking
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Peis
 • Fiske
 • Telefon

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Alt.1: En tar av fra hovedveien på Mittet, mellom Åfarnes og Vistdalen. Bilvei til Dale, 3,4 km. Bomvei ca. 5 km til P-plass ved Skrokken seter. Herfra merket sti ca. tre kvarter til Måsvassbu.

Alt.2: Følge hovedveien til Vistdalen, ta av mot Måsvassbu (skilt), bomvei/grusvei opp Langdalen/Langadalen til P-plass ved fellesbeitet, ca. 10 km. Herfra merket sti ca. halv time til Måsvassbu. 

Alt. 3: Utgangspunkt Isfjorden/Hen sentrum: Følge veien mot Kavli. P-plass der veien tar av til Kavlisetra. Herfra merket sti til Måsvassbu om Loftskardet 3,5 time, eller en dobbelt så lang tur forbi Kavlisetra om Kjøvskardet.

Alt. 4: Starte fra Breivika (øvre vei) litt vest for Isfjorden. Merket sti bratt opp over Breivikskardet til Måsvassbu, ca 5 timer.

Tog til Åndalsnes. Buss fra Molde og Åndalsnes til Åfarnes og Vistdalen.

Adkomst vinter

Vi anbefaler å gå fra Dale/Mittet på vinteren, ca. 7 km fra hytta. Parkering på Dale eller ved Ellingsetra når det av og til er brøytet dit. Da blir turen noe kortere. 

Alternativt fra Isfjorden via Loftskaret (ca. 10 km) eller fra Vistdal ca. 11-12 km. Men det brøytes ikke opp Langdalen, så man må gå fra bygda.

Annonse

SjekkUT | Måsvassbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
21

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Måsvassbu ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT