Måsvassbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  31 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 20. juni - 11. okt.
 • Nøkkel
  Ulåst

Hytta må forhåndsbookes:
På grunn av smitteverntiltak MÅ du bestille (både hovedhytte og sikringshytte) på forhånd. For opphold fra 20. juni og utover sommeren kan du booke enkeltsenger, men max 12 i hovedhytta og 6 i sikringshytta. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta. Eget sengetøysett må tas med.

BOOKING:

Hytta må nå forhåndsbestilles. For å bestille overnatting på Måsvassbu trykker du her.

Måsvassbu er en selvbetjent hytte som ligger vakkert til ved foten av Klauva (1512 moh.). Med utgangspunkt i hytta som ligger ved Måsvatnet kan du enten gå dagsturer til et av de mange fjellene i området eller ta turen videre til Vasstindbu.

 • Hytta har 25 senger i hovedhuset og 6 senger i sikringsbua. Hytten er selvbetjent så du vil kunne kjøpe enkel proviant på hytta. I store deler av sommersesongen fra 20. juni til 11. oktober er det hytteverter på hytta.
 • Sikringshytta og vaktrommet (10 senger til sammen) er tilgjengelig utenom sesongen med DNT-nøkkel. Det er ikke proviant i sikringshytta, men man har fortsatt tilgang til proviantrommet i hovedhytta. Er dere flere enn 10 personer utenom sesong? Da kan dere leie hovedhytta ved å kontakte administrasjonen på e-post: arnstein.eide@dnt.no og hente egen nøkkel.
 • Det er tillatt med hund kun i eget hunderom (2 senger) på sikringshytta, ikke i hovedhytta.
 • Hovedhytta har et romslig kjøkken med spiseplass til ca. 20, og en romslig peisestue for samlinger og kos. Hytta egner seg derfor godt til skoleklasser og grupper.

Måsvassbu ble bygget i 1934, og er i de seneste årene fullstendig renovert.

NB! Det er ikke tillatt å bruke vedsekker fra hytta til bålfyring. Veden er kostbar og blir fraktet inn på scooter eller helikopter. Vi setter pris på om dette blir respektert.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på DNT Romsdal sine hytter. Dersom du ikke har betalt gjennom bookingsystemet, kan du laste ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

Tur- og aktivitetsmuligheter
Fra hytta er det et overkommelig mål å gå på Skrokkenfjellet (Storfjellet) 1058 moh. Dette er også en fin tur på ski. For den som vil gå litt mer bortover, anbefaler vi en tur til Mørkvatnet (888 moh), ca. 5 km i sørøstlig retning etter stien mot Vasstindbu. Dette er en alpin botn med tinder og breer rundt. For den som vil ta større utfordringer, kan en gå til steinhytta på Loftskarstinden, eller Klauva.

På Måsvassbu har en fiskemuligheter rett utenfor stuedøren med bl.a. en liten robot i naustet for fri bruk. Det er også fint å ta med seg fiskestanga til Litlevatnet. Det ligger ved stien mot Isfjorden. Der har vi også hatt hell med bruk av oter.

Andre aktiviteter: Tema innen fjell, dyr og plantar. Kartkunnskap og orientering. Rovvilt.

Området innbyr til turer på ski, og til alle slags skiaktiviteter. Her kan en legge langrennsløype, hoppbakker, slalåm, telemark og utfor. Det er bare fantasien som begrenser.

Tilrettelegging for hund: Det er kun tillatt med hund i eget hunderom i sikringshytta (2 senger, DNT-nøkkel)

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Booking
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Peis
 • Fiske
 • Telefon

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Alternativ 2 er kortest/lettest å gå, men lengst å kjøre etter humpet grusvei.

Alt.1: En tar av fra hovedveien på Mittet, mellom Åfarnes og Vistdalen. Bilvei til Dale, 3,4 km. Bomvei ca. 5 km til P-plass ved Skrokken seter. Herfra merket sti ca tre kvarter til Måsvassbu.

Alt.2: Følge hovedveien til Vistdalen, ta av mot Måsvassbu (skilt), bomvei/grusvei opp Langdalen/Langadalen til P-plass ved fellesbeitet,ca 10 km. Herfra merket sti ca. halv time til Måsvassbu. Obs. dyr på beite langs veien.

Perkeringsplassen på Fellesbeitet er inngjerdet, så her skal bilen stå trygt uten å få bulker fra beitedyra, mens en selv nyter livet til fjells.

Alt. 3: Utgangspunkt Isfjorden/Hen sentrum: Følge veien mot Kavli. P-plass der veien tar av til Kavlisetra. Herfra merket sti til Måsvassbu om Loftskardet 3,5 time, eller en dobbelt så lang tur forbi Kavlisetra om Kjøvskardet.

Alt. 4: Starte fra Breivika (øvre vei) litt vest for Isfjorden. Merket sti bratt opp over Breivikskardet til Måsvassbu, ca 5 timer.

Tog til Åndalsnes. Buss fra Molde og Åndalsnes til Åfarnes og Vistdalen.

Adkomst vinter

NB! P.g.a. mangel på parkeringsplasser anbefaler vi ikke å gå fra Dale/Mittet. DNT Romsdal jobber med en løsning.

Adkomst om vinteren er da fra Isfjorden via Loftskaret (ca. 10 km) eller fra Vistdal ca. 11-12 km. Men det brøytes ikke opp Langdalen, så man må gå fra bygda.

Varsel

Værvarsel for Måsvassbu. Vis på YR.no
Søn (15.08)Delvis skyet11º0 mm
Lett bris (3.7m/s) Sørvest
Man (16.08)Delvis skyet14º0 mm
Svak vind (2.6m/s) Vest-nordvest
Tir (17.08)Lettskyet18º0 mm
Svak vind (1.6m/s) Vest-nordvest
Ons (18.08)Regnbyger17º2 mm
Svak vind (2.3m/s) Vest
Tor (19.08)Skyet14º0 mm
Svak vind (2.7m/s) Nord-nordvest
Fre (20.08)Delvis skyet13º0 mm
Svak vind (2.4m/s) Nord-nordøst
Lør (21.08)Regn16º2 mm
Svak vind (1.9m/s) Nordvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 095 Åndalsnes og 096 Sunndalsøra

Annonse
Værvarsel for Måsvassbu. Vis på YR.no
Søn (15.08)Delvis skyet11º0 mm
Lett bris (3.7m/s) Sørvest
Man (16.08)Delvis skyet14º0 mm
Svak vind (2.6m/s) Vest-nordvest
Tir (17.08)Lettskyet18º0 mm
Svak vind (1.6m/s) Vest-nordvest
Ons (18.08)Regnbyger17º2 mm
Svak vind (2.3m/s) Vest
Tor (19.08)Skyet14º0 mm
Svak vind (2.7m/s) Nord-nordvest
Fre (20.08)Delvis skyet13º0 mm
Svak vind (2.4m/s) Nord-nordøst
Lør (21.08)Regn16º2 mm
Svak vind (1.9m/s) Nordvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt