Måsvassbu

Måsvassbu

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  31 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 22. april - 21. juni ()

Måsvassbu er en selvbetjent hytte som ligger vakkert til ved foten av Klauva (1512 moh.). Med utgangspunkt i hytta som ligger ved Måsvatnet kan du enten gå dagsturer til et av de mange fjellene i området eller ta turen videre til Vasstindbu, og kanskje følge rutenettet helt til Dovrefjell om du har god tid. Sikringshytta er selvbetjent hele året, mens hovedhytta må forhåndsbestilles utenfor sesong. 2 rom av totalt 8 senger i hovedhytta kan forhåndsbookes i påskeferie og sommersesong.

 • Hytta har 25 senger i hovedhuset og 6 senger i sikringsbua. Hytten er selvbetjent så du vil kunne kjøpe enkel proviant på hytta. I store deler av sesongen fra 21. juni til 13. oktober er det hytteverter på hytta og hytten står åpen.
 • Sikringshytta og vaktrommet (10 senger til sammen) er tilgjengelig utenom sesongen med DNT-nøkkel. Det er ikke proviant i sikringshytta, men man har fortsatt tilgang til proviantrommet i hovedhytta. Er dere flere enn 10 personer utenom sesong? Da kan dere leie hovedhytta ved å kontakte administrasjonen på e-post: arnstein.eide@dnt.no og hente egen nøkkel.
 • Det er tillatt med hund kun i eget hunderom (2 senger) på sikringshytta, ikke i hovedhytta.
 • 2 rom av totalt 8 senger i hovedhytta er tilgjengelig for forhåndsbooking i påskeferie og sommersesongen.

Hytta har et romslig kjøkken med spiseplass til ca. 20, og en romslig peisestue for samlinger og kos. Hytta egner seg derfor godt til skoleklasser og grupper.

NB! Adkomst vinter: P.g.a. mangel på parkeringsplasser anbefaler vi ikke å gå fra Dale/Mittet. MRT jobber med en løsning. Adkomst om vinteren er da fra Isfjorden via Loftskaret (ca. 10 km) eller fra Vistdal ca. 11-12 km. Men det brøytes ikke opp Langdalen, så man må her gå fra bygda.

Måsvassbu ble bygget i 1934, og er i de seneste årene fullstendig renovert.

NB! Det er ikke tillatt å bruke vedsekker fra hytta til bålfyring. Veden er kostbar og blir fraktet inn på scooter eller helikopter. Vi setter pris på om dette blir respektert.

Tur- og aktivitetsmuligheter
Fra hytta er det et overkommelig mål å gå på Skrokkenfjellet (Storfjellet) 1058 moh. Dette er også en fin tur på ski. For den som vil gå litt mer bortover, anbefaler vi en tur til Mørkvatnet (888 moh), ca. 5 km i sørøstlig retning etter stien mot Vasstindbu. Dette er en alpin botn med tinder og breer rundt. For den som vil ta større utfordringer, kan en gå til steinhytta på Loftskarstinden, eller Klauva.

På Måsvassbu har en fiskemuligheter rett utenfor stuedøren med bl.a. en liten robot i naustet for fri bruk. Det er også fint å ta med seg fiskestanga til Litlevatnet. Det ligger ved stien mot Isfjorden. Der har vi også hatt hell med bruk av oter.

Andre aktiviteter: Tema innen fjell, dyr og plantar. Kartkunnskap og orientering. Rovvilt.

Området innbyr til turer på ski, og til alle slags skiaktiviteter. Her kan en legge langrennsløype, hoppbakker, slalåm, telemark og utfor. Det er bare fantasien som begrenser.

Tilrettelegging for hund: Det er kun tillatt med hund i eget hunderom i sikringshytta (2 senger, DNT-nøkkel).

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Booking
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Peis
 • Fiske
 • Telefon

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklaser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Alternativ 2 er kortest/lettest å gå, men lengst å kjøre etter humpet grusvei.

Alt.1: En tar av fra hovedveien på Mittet, mellom Åfarnes og Vistdalen. Bilvei til Dale, 3,4 km. Bomvei ca. 5 km til P-plass ved Skrokken seter. Herfra merket sti ca tre kvarter til Måsvassbu.

Alt.2: Følge hovedveien til Vistdalen, ta av mot Måsvassbu (skilt), bomvei/grusvei opp Langdalen/Langadalen til P-plass ved fellesbeitet,ca 10 km. Herfra merket sti ca. halv time til Måsvassbu. Obs. dyr på beite langs veien.

Perkeringsplassen på Fellesbeitet er inngjerdet, så her skal bilen stå trygt uten å få bulker fra beitedyra, mens en selv nyter livet til fjells.

Alt. 3: Utgangspunkt Isfjorden/Hen sentrum: Følge veien mot Kavli. P-plass der veien tar av til Kavlisetra. Herfra merket sti til Måsvassbu om Loftskardet 3,5 time, eller en dobbelt så lang tur forbi Kavlisetra om Kjøvskardet.

Alt. 4: Starte fra Breivika (øvre vei) litt vest for Isfjorden. Merket sti bratt opp over Breivikskardet til Måsvassbu, ca 5 timer.

Tog til Åndalsnes. Buss fra Molde og Åndalsnes til Åfarnes og Vistdalen.

Adkomst vinter

NB! P.g.a. mangel på parkeringsplasser anbefaler vi ikke å gå fra Dale/Mittet. MRT jobber med en løsning.

Adkomst om vinteren er da fra Isfjorden via Loftskaret (ca. 10 km) eller fra Vistdal ca. 11-12 km. Men det brøytes ikke opp Langdalen, så man må gå fra bygda.

Papirkart

Kartblad: 095 Åndalsnes og 096 Sunndalsøra