Bjørnevasshytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  24 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Bjørnevasshytta ligger flott til med utsikt over Store Bjørnevatn ved FV.45 mellom Valle og Dalen i Telemark, kun 50 meter fra parkeringsplassen som er ved Fylkesveien.

Hytta består av en vandrerdel og en utleiedel. Vandrerdelen er låst med DNT standard nøkkel, mens utleiedelen har egen nøkkel som fås hos DNT Sør ved bestilling. Det går ingen buss fra Valle til Dalen, derfor må besøkende bruke egen bil.

Pris pr. person - se medlemsprisene her.

For å booke hovedhytta send en mail til: mail.dntsor@dnt.no eller ring tlf. 38 12 07 50. Vi besvarer mail og telefon i våre åpningstider: man-fre 10-16, tor 10-17, lør 10-15.

UTSTYR Begge hyttene er fullt utstyrt med kjøkkenutstyr, gass bluss til matlaging og vedovn til oppvarming. Hovedhytta har gasskomfyrer. Solcelle til belysning. Det er dyner og puter i alle senger, men lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Hyttene er utstyrt med brannvarslere og brannslukningsapparater. Bruk DNT standard nøkkel til wc og tørkerom. Vann hentes i Store Bjørnevatn eller bekk 20 meter nord for hytta om sommeren.

Hovedhytte 2 soverom med tilsammen 8 sengeplasser inne i hovedhytta. Vedovn i det ene soverommet. 4 soverom benyttes i anneks ved leie som tilsammen har 8 sengeplasser. To rom i vandrerdelen kan benyttes dersom de er ledige, slik at det tilsammen 20 sengeplasser når en leier hovedhytta.. Underkøyene er doble, men regnes ikke med i antall senger. Barn kan ligge sammen i disse.

Ved leie av hytta må koppehåndkle og oppvaskluter tas med av leietaker.

Vandrerdelen har 3 soverom med tilsammen 8 sengeplasser, i to rom kan det ligge 2 barn i underkøya slik at det kan være 10 personer. Soverommet med 4 senger kan bookes. Det er dyner og puter i alle sengene, men lakenpose eller sovepose skal brukes ved overnatting.

Setesdal Vesthei - Ryfylkeheiane landskapsverneområde

De fleste av DNT Sørs hytter i fjellet er beliggende i et landskapsvernområde, og alle er i Nasjonalt villreinområde. Landskapsvernet er av stor verdi for oss alle - og med allemannsretten følger også allemannsplikten. DNT Sør oppfordrer alle til å sette seg inn i bakgrunnen for vernet før en går på tur!

AKTIVITET 6 kanoer/vester/årer til leie ved overnatting og leie av hovedhytta.

BOOKING Noen av sengene i vandrerdelen kan forhåndsbookes. 

BETALING Last ned app "DNT hyttebetaling" eller bruk skjema for fakturabetaling (fakturagebyr 50,-). Alle som benytter hytta enten til dagsbesøk eller overnatting skal skrive seg alltid inn i protokollen på hytta.

Betaling ved leie av hovedhytta: Grupper kan booke inntil 20 senger som bestilles på forhånd hos DNT Sør mail.dntsor@dnt.no

Bjørnevasshytta er godt egnet for skoleklasser/grupper.

Informasjon om bestilling og betaling for skoleklasser og større grupper, vennligst se her. Faktura sendes, oppgi umiddelbart hvor mange som har vært med.

PARKERING Det er kun leietakere av hytta som kan parkere ved hytta om sommeren, andre gjester parkerer ved fylkesvegen. Veien opp til hytta er sengt med bom og låst med DNT nøkkel.

HUND Hund kan legges i mellomgangen ved vedboden/do/vaskerom. Det er ikke anledning til å ta med hund inn i hyttene.

Turmuligheter: se UT.no

Vegmelding: Om vinteren kan Fv.45 være stengt i perioder, sjekk her før du skal dra til Bjørnevasshytta.

Før du skal på tur i Setesdal Vesthei anbefaler vi deg å lese her for informasjon om eventuelle hendelser og endringer som kan ha betydning for din tur.

Les også på Aust-Agder Turistforenings nettsider annen aktuell info om Austheiene.

Her kan du lese om hvordan du skal gjøre når du benytter ubetjente- og selvbetjente hytter.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Kano
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Utleie

Passer for

 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Bil hele året
 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Hytta ligger rett ved Fv45.

Bommen opp til hytta er låst. Det er kun leietakere (grupper) som har anledning til å parkere ved hytta. Andre parkerer på parkeringsplassen ved veien.

Sørfra tar man Rv 9 gjennom Setesdalen og tar av østover på Fv45 ved Rotemo mot Dalen. Det er ca. 16 km til skilt Bjørnevasshytta. Parkeringsplasser langs veien 150 m fra hytta.

Buss: Setesdalsekspressen (Kristiansand-Evje-Haukeli) til Rotemo med Norway Bussekspress eller AKT.

Taxi i Valle: 488 49 615

Adkomst vinter

Hytta ligger rett ved Fv45.

Sørfra tar man Rv 9 gjennom Setesdalen og tar av østover på Fv45 ved Rotemo mot Dalen. Det er ca. 16 km til skilt Bjørnevasshytta. Parkeringsplasser langs veien 150 m fra hytta.

Buss: Setesdalsekspressen (Kristiansand-Evje-Haukeli) til Rotemo med Norway Bussekspress eller AKT.

Taxi i Valle: 488 49 615

Annonse

SjekkUT | Bjørnevasshytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
47

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Bjørnevasshytta ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT