Bjørnevasshytta i Setesdal Austhei

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  24 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Det er nå mulig å booke senger på Bjørnevasshytta. Klikk på "Bestill overnatting"

Bjørnevasshytta er ei ubetjent turisthytte (ingen proviant). Den ligger flott til mellom Valle og Dalen i Telemark og med nydelig utsikt over Store Bjørnevatn.

Stor P-plass ved FV 45, veien opp til hytta er låst med bom, hytta ligger 50 meter fra riksvegen.
Hovedhytta/utleiedelen er låst med egen nøkkel, mens DNTs standardnøkkel benyttes på vandrerdelen. Bjørnevasshytta består av 30 senger, 8 senger i vandredelen og 22 senger i utleiedelen.

Grupper kan booke inntil 20 senger som bestilles på forhånd hos DNT Sør, mail.dntsor@dnt.no. Bjørnevasshytta er godt egnet for skoleklasser/grupper. Kanoer og annet utstyr kan brukes ved utleie.

Enkeltvandrere kan booke 4 senger i vandredelen (fire-mannsrom). Booking betyr at du kan betale og reservere en seng før du drar på tur. Reserveringen gjelder fram til kl 19.00, etter det får du plass på hytta, men kanskje ikke den sengen du har bestilt.

Romfordeling:

Hovedhytte:
2 soverom med 4 køyer = 8 sengeplasser
4 soverom i anneks som kan brukes ved leie med 2 soverplasser pr rom = 8 sengeplasser. Kan ligge to barn i underkøya, men regnes ikke med i antall senger.

Vandrerdel i anneks:
Kjøkken fullt utstyrt og med gass bluss til matlaging .
3 soverom med tilsammen 8 sengeplasser. i to rom kan det ligge 2 barn i underkøya.

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging, som fullt kjøkkenutstyr og dekketøy, men mat må du selv stå for. Hytta er utstyrt med solcellepanel til belysning, samt gass og ved til matlaging og oppvarming. (Hovedhytta har to gasskomfyrer, kjøleskapet virker ikke). Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og ellers rydding av hytta inne og ute. Det er dyner og puter i alle senger, men lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta. Hyttene er utstyrt med brannvarslere og brannslukningsapparater. Nøkkel til "svalgangen" til wc og tørkerom henger på veggen i kjøkken vandrerdel. Vann hentes i Store Bjørnevatn eller bekk 20 meter nord for uteplassen ved hytta om sommeren.
Ved leie av hytta må koppehåndkle og oppvaskkluter tas med av leietaker.

Dersom det er lite gass eller ved kan Bjørnevann hytteservice kontaktes: tlf 977 08524

Utstyr:

6 kanoer/vester/årer til leie ved overnatting på hovedhytta.

Betaling vanderdel:
Last ned betalings app DNT hyttebetaling eller bruk skjema for fakturabetaling som du finner på hytta (fakturagebyr 50,-). Hvis du booker seng på forhånd er den allerede betalt. Uansett hvordan du gjør opp for deg skal du skrive deg inn i protokollen!

Betaling ved leie av hovedhytta:
Informasjon om bestilling og betaling for skoleklasser og større grupper, vennligst se her. Faktura sendes, oppgi umiddelbart hvor mange som har vært med.

Parkering: Det er kun leietakere av hytta som kan parkere ved hytta, andre gjester parkerer ved fylkesvegen. Veien opp til hytta er sengt med bom og låst.

Hund:
Hund kan legges i mellomgangen ved vedboden/do/vaskerom. Det er ikke anledning til å ta med hund inn i hyttene, hovedhytta og vandrerrommene.

Turmuligheter: se UT.no

Vegmelding:
Om vinteren kan Fv45 være stengt i perioder, sjekk her før du skal dra til Bjørnevasshytta.

Før du skal på tur i Setesdal Vesthei anbefaler vi deg å lese her for informasjon om eventuelle hendelser og endringer som kan ha betydning for din tur.

Les også på Aust-Agder Turistforenings nettsider annen aktuell info om Austheiene.

Her kan du lese om hvordan du skal gjøre når du benytter ubetjente- og selvbetjente hytter.

Fasiliteter

 • 12v
 • Kano
 • Tørkerom
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Utleie
 • Bade
 • Vann
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Bil hele året
 • Sykkel

Adkomst sommer

Hytta ligger rett ved Fv45.

Bommen opp til hytta er låst. Det er kun leietakere (grupper) som har anledning til å parkere ved hytta. Andre parkerer på parkeringsplassen ved veien.

Sørfra tar man Rv 9 gjennom Setesdalen og tar av østover på Fv45 ved Rotemo mot Dalen. Det er ca. 16 km til skilt Bjørnevasshytta. Parkeringsplasser langs veien 150 m fra hytta.

Buss: Setesdalsekspressen (Kristiansand-Evje-Haukeli) til Rotemo med Norway Bussekspress eller AKT.

Taxi i Valle: 488 49 615

Adkomst vinter

Hytta ligger rett ved Fv45.

Sørfra tar man Rv 9 gjennom Setesdalen og tar av østover på Fv45 ved Rotemo mot Dalen. Det er ca. 16 km til skilt Bjørnevasshytta. Parkeringsplasser langs veien 150 m fra hytta.

Buss: Setesdalsekspressen (Kristiansand-Evje-Haukeli) til Rotemo med Norway Bussekspress eller AKT.

Taxi i Valle: 488 49 615

Varsel

Papirkart

Kartblad: 020 Setesdal - Fyresdalsheiane

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig