Bjørnhollia

  Legg til huskeliste
  296
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 90 sengeplasser
  • Betjent i perioden 19. juni - 15. sep.

  Sør i Rondane, med sine lune dalføre og flotte natur ligger Bjørnhollia og venter på fjellturistene. Her har du alt innen rekkevidde - toppturer, rusleturer eller fisketurer. Tunet på Bjørnhollia har mottatt byggeskikkspris som et av de flotteste turistanleggene i fjellheimen. Her vil du garantert føle deg hjemme.

  Åpningstider

  Bjørnhollia er betjent uken før påske og i påsken, og i sommersesongen omtrent fra slutten av juni til miten av september. Du kan også se åpningstidene på hjemmesiden til Bjørnhollia.

  Bestilling

  Overnatting bestiller du enkelt via hyttebestilling.dnt.no. Har du spørsmål rund t din bestilling eller spesielle ønsker ta kontakt på e-post: bjornhollia@dnt.no 

  Turmuligheter:

  Med Bjørnhollia som utgangspunkt kan du gå en rekke fine dagsturer i Rondane. I tillegg er Bjørnhollia både et naturlig startsted og overnattingssted på en rundtur gjennom Norges første nasjonalpark. Klassisk rundtur i Rondane (Trekanten) Har du fire-fem dager til rådighet, o g lyst til å oppleve Norges første nasjonalpark, bør du prøve deg på denne klassiske rundturen gjennom Rondane. Turen tar deg rundt Rondanes største sammenhengene fjellparti adskilt av Rondvatn, Illmanndalen og Langglupdalen. Rondane fra Nord til Sør Gå fra Hjerkinn og nærm deg Rondanes stortopper dag for dag, blant annet gjennom Dørålglupen, av mange kalt "Porten til Rondane". Så fortsetter turen blant de majestetiske topper og ut på andre siden, ned mot myke stier på Ringebu.

  Les mer om turer og aktiviteter på Bjørnhollia og i området rundt. 

  Toppturer

  Høgronden 2114 moh . Rondslottet 217 8 moh . Hornflågan 1536 moh. Åpningstider Bjørnhollia er vanlegvis betjent ved påsketider og i sommarsesongen frå slutten av juni til midten av september. Resten av året er det mulighet for sjølbetjent overnatting . Hytta er låst med DNT-nøkkel utenom betjent sesong. Har du spørsmål om sjølbetjeningskvarteret kan du kontakte Turinformasjonen hos DNT Oslo og Omegn.

  Selvbetjeningskvarteret på Bjørnhollia
  Antall sengeplasser på hytta: 14
  Når den betjente hytta er stengt er det i visse perioder mulig å bruke selvbetjeningskvarteret på hytta.
  Bestilles via hyttebestilling.dnt.no 

  Villrein

  Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein. Totalt stengt for besøk 1.mai-10.juni grunnet villrein. 

  Vertskap:

  Beate Øygarden og Svein Aaseng

  Medlemskort

  Husk å ta med gyldig medlemskort.

  Lær mer om hytta og DNT ved å se på dette morsomme filmklippet :)

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 220v

  Passer for

  • Barnevennlig
  Annonse
  Rondane

  Adkomst mulig med

  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Om sommeren tog til Koppang på Rørosbanen eller til Ringebu i Gudbrandsdalen. Videre med buss til Straumbu. (Bussrute fra Ringebu til Straumbu i skoleferien.) Fra Straumbu (P) er det ca. 7 km inn til Bjørnhollia. Privatbiler kan også parkeres ved Gammelgarden og herfra kan man sykle eller gå transportveien 8 km inn til hytta.

  Adkomst vinter

  På vinteren er det tog/bil til Atna/Koppang i Østerdalen og buss/bil videre til Furulund Gård/Neset, parkering - herfra ca. 6 km kvistet rute til hytta. Obs: Veien over Ringebufjellet kan bli stengt om vinteren hvis dårlig vær.

  SjekkUT | Bjørnhollia

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  296

  SjekkUT-besøk