Bjørnhollia

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  90 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 13. sep. - 31. mars
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Sør i Rondane, med sine lune dalføre og flotte natur ligger Bjørnhollia og venter på fjellturistene. Her har du alt innen rekkevidde - toppturer, rusleturer eller fisketurer. Tunet på Bjørnhollia har mottatt byggeskikkspris som et av de flotteste turistanleggene i fjellheimen. Her vil du garantert føle deg hjemme.

Åpningstider

Bjørnhollia er betjent uken før påske og i påsken, og i sommersesongen omtrent fra slutten av juni til miten av september. Du kan også se åpningstidene på hjemmesiden til Bjørnhollia.

Vinteren 2022 viderefører ordningen med forhåndsbooking av senger på de betjente hyttene.

Her finner du DNTs oppdaterte informasjon om hytter og aktiviteter i forbindelse med smittevern.

Bestilling av overnatting gjøres direkte til hytta/bestyrer. Send bestilling pr e-post til bjornhollia@dnt.no

Turmuligheter:

Med Bjørnhollia som utgangspunkt kan du gå en rekke fine dagsturer i Rondane. I tillegg er Bjørnhollia både et naturlig startsted og overnattingssted på en rundtur gjennom Norges første nasjonalpark. Klassisk rundtur i Rondane (Trekanten) Har du fire-fem dager til rådighet, o g lyst til å oppleve Norges første nasjonalpark, bør du prøve deg på denne klassiske rundturen gjennom Rondane. Turen tar deg rundt Rondanes største sammenhengene fjellparti adskilt av Rondvatn, Illmanndalen og Langglupdalen. Rondane fra Nord til Sør Gå fra Hjerkinn og nærm deg Rondanes stortopper dag for dag, blant annet gjennom Dørålglupen, av mange kalt "Porten til Rondane". Så fortsetter turen blant de majestetiske topper og ut på andre siden, ned mot myke stier på Ringebu.

Les mer om turer og aktiviteter på Bjørnhollia og i området rundt. 

Toppturer

Høgronden 2114 moh . Rondslottet 217 8 moh . Hornflågan 1536 moh. Åpningstider Bjørnhollia er vanlegvis betjent ved påsketider og i sommarsesongen frå slutten av juni til midten av september. Resten av året er det mulighet for sjølbetjent overnatting . Hytta er låst med DNT-nøkkel utenom betjent sesong. Har du spørsmål om sjølbetjeningskvarteret kan du kontakte Turinformasjonen hos DNT Oslo og Omegn.

Selvbetjeningskvarteret på Bjørnhollia

Når den betjente hytta er stengt er det i visse perioder mulig å bruke selvbetjeningskvarteret på hytta.

Les mer og bestill overnatting

Villrein

Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

Vertskap:

Beate Øygarden og Svein Aaseng

Medlemskort

Husk å ta med gyldig medlemskort.

Lær mer om hytta og DNT ved å se på dette morsomme filmklippet :)

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v

Passer for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Om sommeren tog til Koppang på Rørosbanen eller til Ringebu i Gudbrandsdalen. Videre med buss til Straumbu. (Bussrute fra Ringebu til Straumbu i skoleferien.) Fra Straumbu (P) er det ca. 7 km inn til Bjørnhollia. Privatbiler kan også parkeres ved Gammelgarden og herfra kan man sykle eller gå transportveien 8 km inn til hytta.

Adkomst vinter

På vinteren er det tog/bil til Atna/Koppang i Østerdalen og buss/bil videre til Furulund Gård/Neset, parkering - herfra ca. 6 km kvistet rute til hytta. Obs: Veien over Ringebufjellet kan bli stengt om vinteren hvis dårlig vær.
Annonse

SjekkUT | Bjørnhollia

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
168

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Bjørnhollia ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT