Bossbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  27 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 1. juni - 31. des.
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

BOSSBU er selvbetjent og betegnes som høyfjellsperlen i Setesdal Vesthei,1030 moh. Hyttene ligger vestvendt med solnedgangen over Botnsvatnet. Hvit sandstrand nedenfor for den badelystne.

Det er omlag 5-6 timers gange fra P-plassen på Berg. Visningsskilt til "Stavskar" ved RV9 opp bakken til Berg.

Pris pr. person - se medlemsprisene her.

UTSTYR

Godt utstyrte kjøkken med gassbluss til matlaging og har alt av kjøkkenutstyr. Solcelle til belysning. Dyner og puter i alle sengene og ekstra madrasser som ligger på loftet. Benytt medbrakt lakenpose eller sovepose ved overnatting. Proviant i hovedhytta. Ved i begge hyttene eller i bod bak hovedhytta. Gass i bod bak hovedhytta. Påse at flaska er helt tom før den byttes. Vann hentes på oppmerket plass i Botnsvatn, bæreåk til henting finnes i hovedhytta. Tørkerom/vaskerom i begge hyttene.Do/toalett inne i begge hyttene. Senger: Sikringshytte har 14 sengeplasser fordelt på 4 soverom. Hovedhytta har fire soverom med 13 sengeplasser, ett soverom med tre sengeplasser.

HUND

Eget hunderom på sikringshytta som har 2 hundebur og 4 senger. Hund kan ikke tas med inn i hovedhytta eller i stue/soverom i sikringshytta. Burene passer til hunder ca på størrelse med en fuglehund. Dersom hundeburene er opptatt kan hunden legges i boden bak hovedhytta. Hunderommet kan forhåndsbookes. 

BETALING/BOOKING

Noen av sengene kan forhåndsbookes.Bestilt seng er ledig til kl 19.00, etter dette kan andre benytte denne sengen, da må en annen ledig seng eller madrass benyttes. Grupper over 8 personer bestilles hos DNT Sør. Nye priser for skoleklasser i ukedagene.

Den enkleste måten å betale er med app "DNThyttebetaling", last den ned før du drar til fjells. og betal for proviant og losji. En melding om godkjenning av oppholdes fås når det er nettdekning. Skjema for fakturabetaling kan også benyttes, da sendes det faktura i etterkant med et gebyr på kr 50,- 

ANNET

Setesdal Vesthei - Ryfylkeheiane landskapsverneområde De fleste av DNT Sørs hytter i fjellet er beliggende i et landskapsvernområde, og alle er i Nasjonalt villreinområde. Landskapsvernet er av stor verdi for oss alle - og med allemannsretten følger også allemannsplikten. DNT Sør oppfordrer alle til å sette seg inn i bakgrunnen for vernet før en går på tur! 

Arrangører av større organiserte arrangement som idrettsarrangement, jaktprøver, store teltleirer og militærøvinger, må søke forvaltningsstyresmakta om løyve til arrangementet.

Vis hensyn til villreinen, den sørligste villreinstammen i landet, gå rolig vekk dersom du ser eller treffer på en flokk.

Bossbu har følgende restriksjoner: Fra 25. april til 31. mai er det ferdselsforbud på grunn av villreinskalving. Fra 20. august til 30. september er sikringshytta forbeholdt gunneiere og deres gjester, enkeltvandere er velkommen, men ikke grupper i den perioden.

AKTIVITET 

 • Dagstur til Urdalsknuten (1434 moh). Den høyeste toppen i Vest-Agder, der den ligger helt på grensa mot Aust-Agder. 
 • Gratis fiske i Botnvatnet for DNT medlemmer .  
 • Gode fiskemuligheter langs ruta mellom Bossbu og Svartenut, for eksempel Auguntjørnin. Fiskekort må kjøpes, se her 

MOBILDEKNING

Bak sikringshytta ca 100 meter rett nord mot Skinneskardet. Sms på stien østover mot Svelingsstøylen og ved Stavbrokka.

Oversiktskart over DNT Sør sine 12 hytter og løyper i Setesdal Vesthei.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Bil: Fra nord RV9 Haukeliggrend-Valle-Berg. Fra sør Kristiansand-Valle-Berg.

Buss: Akt bussreiser/Setesdal bilruter. Vandre 2 km til Berg.

Kjør Rv 9 opp Setesdalen til Valle og ta vestover opp mot Berg (skilt med T og Stavskar ved Rv 9).

Parkeringsplass på Berg, kan kjøesr gjennom betalingsbom og derfra 1 km til parkeringsplass rett ved løypa. Følg merket rute og beregn omlag 2 timer til Stavskar og 3 timer videre til Bossbu.

For offentlig transport med buss fra Kristiansand og Haukeligrend, se http://www.nor-way.no/.

Taxi i Valle: 468 79 273

Ny bro ved Låghellervatn åpnet 1.8.16, stien endret mot Svartenut.

Adkomst vinter

Adkomst vinter er som om sommeren, men bilen parkeres da på parkeringsplassen nær sommer-bommen, herfra er det 10 km inn til Stavskar og 10 km videre til Bossbu.

SjekkUT | Bossbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
12

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Bossbu ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT