Gaukhei

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  41 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Booking er for tiden ikke mulig på nett pga. de spesielle smittevernhensynene. Ta derfor kontakt med vårt tursenter på tlf: 38 12 07 50, eller epost: mail.dntsor@dnt.no , for booking.

Frem til 15. august 2021 er det kun mulig å overnatte flere på våre hytter dersom man er fra samme husstand/kohort. Vi tar imot booking på både hovedhytter og sikringshytter. Gjester på sikringshytte kan hente mat i hovedhytte. I slike tilfeller følges ordinære regler med spriting av hender. Pass på å holde minimum 2 meters avstand til gjester fra andre kohorter.

Vi gjør oppmerksom på at dersom endrede smittevernregler gir åpning for det, vil det kunne bli åpnet for ytterligere bookinger. Man er altså ikke nødvendigvis sikret hytta for seg selv.

Videre er det også ekstra viktig at hver gjest tar ansvar, følger smittevernråd fra FHI og reglene på hytta, og vasker godt etter seg når hytta forlates.

Dagsbesøk på selvbetjente- og ubetjente hytter er ikke tillat. Les mer om DNTs smitteverninstrukser her.

Gaukhei hyttene er det tradisjonsrike anlegget (hovedhytte fra 1898) midt i Setesdal Vesthei, 840 moh, med godt fiske i Gaukheivatnet og med de fineste hvite sandstrendene i vannene rundt. Turmulighetene er mange, både topptur og bruke robåten/kanoer til øya midt i Gaukheivatnet med moltemyr.

Hytteanlegget består av fire hytter; hovedhytta, sikringhytta Normannsbu, Sovehuset og Førerbua på odden 500 meter øst for de andre hyttene.

Pris pr. person - se medlemsprisene her.

BELIGGENHET

Gaukhei ligger 7 timers gange fra Bortelid og 5-6 timers gange fra Ljosland, til begge stedene går det buss, ved bruk av bil er det gode P-muligheter ved henholdsvis Bortelid skisenter eller ved Langevatn/Gloppedalen. Sykkel kan benyttes fra Gloppedalen, langs Langevatnet og inn mot Pytten om sommeren. Om vinteren blir det kjørt opp skispor langs Langevatnet. Turen kan også starte på Langeid i Bygland, P-plass ved RV9, via Tjønndalen, to timer til Tjønndalen og 5 timer videre til Gaukhei. Buss se www.nor-way.noVestfra går turen til Gaukhei via Kvinen og Josephsbu. Eller fra nord via Øyuvsbu - 7 timers gange.

UTSTYR

Alle hyttene er godt utstyrt med kjøkkenutstyr, gass til matlaging, vedovner, solcellelys, dyner og puter i alle sengene. Bruk egen lakepose eller sovepose ved overnatting. Normannsbu har proviantlager.

NORMANNSBU har 14 sengeplasser. 5 soverom med 2 køyer = 10 sengeplasser 1 soverom med 4 køyer = 4 sengeplasser

HOVEDHYTTA har 20 sengeplasser og kan forhåndsbestilles hos DNT Sør. Hovedhytta kan ikke brukes i perioden okt-mai og er låst med egen nøkkel.Fra juni - okt. er hytta åpen. Hytta kan leies av grupper utenom sommersesongen, les mer her.1 soverom med 2 sengeplasserLoft med to rom - sovesal med 12 senger mot øst og 6 sengeplasser mot vest FØRERBUA har 2/3 sengeplasser, overkøye og dobbelkøye. Hytta ligger 500 meter øst for hovedhytta ute på et nes. SOVEHUSET ligger vest for hovedhytta og har 6 sengeplasser, 4 i rom til venstre og 2 i rom til høyre.

Her kan du lese om hvordan du skal gjøre når du benytter selv- og ubetjente hytter.

HUND

Det er tilrettelagt for hund på to av hyttene.

FØRERBUA - hunden kan overnatte inne i hytta på et teppe.

SOVEHUSET - 2 hundebur i rom til høyre.

Dersom hunderommene er opptatt av andre så kan hund også legges i bod som er i tilknytning til sovehuset.

BOOKING/ forhåndsbestilling Mange av sengene kan bookes/forhåndsbestilles før du drar til fjells på ut.no. Det betyr at du kan reservere og betale på forhånd. Reserveringen gjelder frem til kl. 19.00, etter dette får du plass på hytta, men kanskje ikke den sengen du har bestilt. Det må betales for hund på de stedene som er tilrettelagt for hund og eier.

Før du skal på tur i Setesdal Vesthei anbefaler vi deg å lese her for informasjon om eventuelle hendelser og endringer som kan ha betydning for din tur.

AKTIVITETER

Kano/robåt kan benyttes grtis for overnattingsgjester. 3 kanoer er i kanobu ved Førerbua. Robåten ligger nedenfor hovedhytta, den skal dras godt inn på land etter bruk. Det er følgende redningsvester på hovedhytta; 2 stk 50-70kg, 2 stk barnevester 15-30kg, 2 seilervester 25-40kg, og endel gamle vester til voksne som henger i gangen på hovedhytta. Alle vester,årer skal stettes på plass etter bruk, kanoer plasseres tilbake i kanobua.

All bruk av kano/båt skjer på eget ansvar.

Turmuligheter 

 • Kveldstur til Gaukheilega 
 • Kveldstur til Søtevasshelleren 
 • Dagstur til Livorlega  

-Se flotte bilder av løypen mellom Gaukhei til Øyuvsbu (7 timer)

BETALING Betaling for overnatting og proviant gjøres via App "DNT hyttebetaling" som må lastes ned før du drar eller bruk fakturafullmakt som er på hytta.

 Setesdal Vesthei - Ryfylkeheiane landskapsverneområde

De fleste av DNT Sørs hytter i fjellet er beliggende i et landskapsvernområde, og alle er i Nasjonalt villreinområde. Landskapsvernet er av stor verdi for oss alle - og med allemannsretten følger også allemannsplikten. DNT Sør oppfordrer alle til å sette seg inn i bakgrunnen for vernet før en går på tur!

MOBILDEKNING Det er mobildekning på følgende steder rundt Gaukhei hyttene:

- På toppen av Ramneknuten 

- Ved Gaukheilega (etter brua i vegskille mot Øyuvsbu og oppe i bakken) 

- På topen av Solumshei (fra sør og på toppen før nedstigningen mot hytta)

Videre er det sms "lommer" i løpenettet fra alle retninger, det variere noe med vær og vind.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Telefon
 • Utleie
 • Bade
 • Teltplass
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Adkomst fra nord:

Kjør RV9 fra Kristiansand, og forbi Rysstad (2,5 timer). Sving til høyre og kjør Brokke-Suleskarvegen. Setesdal Bilruter/Norway Bussekspress kjører fra Kristiansand til Haukeligrend, se rutetider på http://www.nor-way.no/ Fra Rysstad til P-plass ved Øyuvsbu er det ca 20 km om sommeren. Løypen mellom Øyuvsbu og Gaukhei er ca 15 km og tar fra 6 til 7 timer avhengig av vær og føreforhold.

Adkomst fra øst: Kjør RV9 til Langeid, P-plass ved RV9. Vandretur til Tjønndalen, ca 2 t og videre derfra til Gaukhei tar ca 6 timer. Buss tilsvarende som beskrivelse "Adkomst fra nord".

Adkomst fra vest: Donsen i Sirdal til Kvinen, 8 km. Videre til Josephsbu ca 10 km, hvor det er fint å overnatte. Fra Josephsbu til Gaukhei er det 7 km.

Adkomst fra sør:Ljosland - Gaukhei, 5 - 6 timer. P-plass ved Gloppedalen. Kjør inn til høyre før brua på Ljosland, ca 2 km til p-plass. Deretter vei langs Langevatn mot Pytten hvor det også er anledning til å sykle. Dersom man sykler bruker man i underkant av 1 time til veiens slutt. Derfra er det 4 timers gange inn til Gaukhei.

Bortelid - Gaukhei, 7 timer. P-plass ved Bortelid skisenter.

Adkomst vinter

Fra Ljosland - Gaukhei. 9 km på ski fra Ljosland fjellstoge.. Veien til Langevatn er ikke brøytet om vinteren.

Ellers samme som sommerrutene. P-plass ved Brokke hvor det er 21 km å gå til Øyuvsbu.

Rutene er vinterkvistet.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 3 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: