Lakkenstova

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  36 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 1. jan. - 19. aug.
 • Nøkkel
  Ulåst

Booking er for tiden ikke mulig på nett pga. de spesielle smittevernhensynene. Ta derfor kontakt med vårt tursenter på tlf: 38 12 07 50, eller epost: mail.dntsor@dnt.no , for booking.

Frem til 15. august 2021 er det kun mulig å overnatte flere på våre hytter dersom man er fra samme husstand/kohort. Vi tar imot booking på både hovedhytter og sikringshytter. Gjester på sikringshytte kan hente mat i hovedhytte. I slike tilfeller følges ordinære regler med spriting av hender. Pass på å holde minimum 2 meters avstand til gjester fra andre kohorter.

Vi gjør oppmerksom på at dersom endrede smittevernregler gir åpning for det, vil det kunne bli åpnet for ytterligere bookinger. Man er altså ikke nødvendigvis sikret hytta for seg selv.

Videre er det også ekstra viktig at hver gjest tar ansvar, følger smittevernråd fra FHI og reglene på hytta, og vasker godt etter seg når hytta forlates.

Dagsbesøk på selvbetjente- og ubetjente hytter er ikke tillat. Les mer om DNTs smitteverninstrukser her.

Lakkenstova er selvbetjent, og en populær barnevennlig hytte som er godt tilrettelagt for familier, skoleklasser/grupper, og dagsbesøkende.

Den ligger omlag 6 km fra bilvei både sommer som vinter. Om vinteren kjøres det opp rundløype fra Ljosland skisenter Parkering ved Kvernevassdammen om sommeren, og ved Ljolsand skisenter om vinteren.

Pris pr. person - se medlemsprisene her.

Hovedhytta på Lakkenstova har proviant, mens annekset er uten proviant.

UTSTYR

Lakkenstova består av hovedhytte og sikringshytte, begge med overnattingsplasser og godt utstyrt med kjøkkenutstyr, gassbluss til matlaging, solcellelys og vedovn til oppvarming. Proviant i hovedhytta. Dyner og puter i alle sengene, ha med eget sengetøy. Hovedhytta To soverom med 4 senger i hvert rom i 1.etg, loftet har 14 senger tilsammen 22 senger. Skoleklasser/grupper kan forhåndsbestille den eldste delen med 18 sengeplasser og ekstra madrasser, ta kontakt på mail.dntsor@dnt.no

SikringshyttaTre soverom med tilsammen 10 sengeplasser.

HUNDTo-mannsrommet på sikringshytta er tilrettlagt for hund, første rom til venstre når du går inn i hytta.

Her kan du lese om hvordan du gjør når du benytter selv- og ubetjente hytter.

BETALING Det enkleste er å laste ned "DNT hyttebetaling" før du drar til fjells, der kan du enkelt betale for oppholdet og provianten. Fakturafullmakten kan også benyttes (+ 50,- i gebyr).

Gi beskjed til DNT Sør dersom dere er mer enn 10 personer sammen på tur - mail.dntsor@dnt.no 

Setesdal Vesthei - Ryfylkeheiane landskapsverneområde

De fleste av DNT Sørs hytter i fjellet er beliggende i et landskapsvernområde, og alle er i Nasjonalt villreinområde. Landskapsvernet er av stor verdi for oss alle - og med allemannsretten følger også allemannsplikten. DNT Sør oppfordrer alle til å sette seg inn i bakgrunnen for vernet før en går på tur! 

AKTIVITETER

Terrenget inn til Lakkenstova er steinete og innbyr til vardebygging, bading i småtjern og pytter, fisking og klatre-/buldremuligheter underveis. I tillegg er det en fin konkurranse å telle T-merker, for dem finnes det nok av på veien til Lakkenstova. Flott utsikt over Kvennevatnet på veien inn sommerløypa.

Før du skal på tur i Setesdal Vesthei anbefaler vi deg å lese her for informasjon om eventuelle hendelser og endringer som kan ha betydning for din tur.

KORTE DAGSTURER:

Topptur til de to toppene som ligger ca. 5-600 meter sørvest for hytta.Tur rundt Lakkenvannet

LENGRE DAGSTURER:Topptur til Skoræ (1041 moh.)Topptur til Gråfjell (1005 moh.)

Utendørs overnatting i gamle steinhellereUtendørs overnatting ved ytre HolmavasslegaKlatring og buldring i områdetKlatring med sikringFisketurer rundt hytta

HISTORIELakkenstova er oppkalt etter Lars Gunnar "Lakken" Aanensen, som også var hedersgjest på innvielsesfesten. Han ga økonomisk støtte til oppsetting av hytten. Etter hans bortgang fikk DNT Sør en testamentert gave som ble brukt til bygging av sikringshytta.

Fasiliteter

 • 12v
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Wc
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Bil:

Fra Kristiansand til Ljosland (sørfra ca 110 km): Kjør RV 9. Til venstre ved Hægeland inn på RV 462 til Bjelland, så til høyre mot Sveindal. Videre RV 455 til Kyrkjebygda og Ljosland. Kjør til demningen ved Kvernevatn.

Buss:
http://www.sbr.no/ eller http://www.nor-way.no/
Tilbringerbuss fra Evje, tlf: 975 85 363.
Se også http://www.ljoslandinfo.no/ for informasjon om adkomst med bil.

Adkomst vinter

Samme som sommer, men parkering ved Ljosland skisenter.

Adkomst med offentlig transport

true
Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 18 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: