Lakkenstova

  Legg til huskeliste
  45
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Ei populær og barnevennlig hytte, som også egner seg utmerket som et mål for jomfrutur til ei selvbetjent DNT-hytte!

  OBS: Hunderommet i sikringshytta kan ikke benyttes av våre gjester til overnatting. Hund kan overnatte.

  Beliggenhet

  Lakkenstova ligger like vest for Ljosland i Åseral, 850 moh.. Det er ca. 6 km. til bilvei både sommer og vinter.

  Hytta nås lettest fra Ljosland. Sommerstid med utgangspunkt i parkering ved Kvernevassdammen, og vinterstid fra parkering ved Ljosland skisenter.

  Utstyr

  Lakkenstova består av hovedhytte og sikringshytte. Begge har godt utstyrt kjøkken med gassbluss til matlaging og alt av kjøkkenutstyr. Solcelle til belysning og vedovn til oppvarming. Dyner og puter i alle sengene og ekstra madrasser som ligger på loftet i hovedhytte. Benytt medbrakt lakenpose eller sovepose ved overnatting. Proviant kun i hovedhytta. Ved i begge hyttene. Gass i egen gassbu. Påse at flaska er helt tom før den byttes. Vann hentes fortrinnsvis i Sandvasstjønn. Tørkerom/vaskerom i begge hyttene. I Do/toalett i tilknytning til vedbod i begge hyttene.

  Senger: I hovedhytte er det to soverom i 1. etg. med 4 sengeplasser i hvert rom. På loftet er det 14 sengeplasser i "sovesal". I sikringshytte er det 3 soverom med tilsammen 10 sengeplasser. 

  Det er lademuligheter for telefon på hytta. Ha med USB-A kabel.

  Hund

  Det er eget hunderom på sikringshytta med 1 hundebur og 2 senger. Hundeburet passer til hunder med middels størrelse. Dette nås via bislag/yttergang. Hund kan ikke tas med videre inn i sikringshytta. På hovedhytta har hunder ikke tilgang.

  Hunderommet kan forhåndsbestilles.

  Bestilling og betaling

  Noen av sengene kan bestilles før du drar til fjells på ut.no. Det betyr at du kan bestille og betale på forhånd. Bestillingen gjelder frem til kl. 19.00. Etter dette får du plass på hytta, men kanskje ikke den sengen du har bestilt.

  I perioden 20 august - 3 september er det jakt. Hytta er da stengt. 

  Dersom du ikke har bestilt i forkant benytter du appen "DNT hyttebetaling" for betaling. Denne laster du ned før du drar til fjells. Der kan du enkelt betale for oppholdet og provianten. Fakturafullmakten kan også benyttes (+ 100,- i gebyr).

  Husk alltid å skrive deg inn i protokollen, uansett om du også har bestilt på forhånd eller betaler med app.

  Se prisliste her

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs over 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22.000 km. med merket sti over hele landet, somskaper turopplevelser. Bli medlem her.

  Villreinhensyn

  De fleste av DNT Sørs hytter i fjellet er beliggende i Setesdal vesthei - Ryfylkeheiane landskapsvernområde, og i Nasjonalt villreinområde. Landskapsvernet er av stor verdi for oss alle - og med allemannsretten følger også allemannsplikten. DNT Sør oppfordrer alle til å sette seg inn i bakgrunnen for vernet før en går på tur!

  Arrangører av større organiserte arrangement må søke forvaltningen om løyve til arrangementet.

  Vis hensyn til villreinen, den sørligste villreinstammen i landet, gå rolig vekk dersom du ser eller treffer på en flokk. Se ferdselsråd her.

  Historie

  Lakkenstova er oppkalt etter Lars Gunnar "Lakken" Aanensen, som også var hedersgjest på innvielsesfesten. Han ga økonomisk støtte til oppsetting av hytten. Etter hans bortgang fikk DNT Sør en testamentert gave som ble brukt til bygging av sikringshytta.

  Annet

  Før du forlater hyttene våre ber vi dere ta en ekstra sjekk for å se til at alle lamper er skrudd av, og at alle vinduer og dører er lukket.

  Gi beskjed til DNT Sør dersom dere er mer enn 10 personer sammen på tur - mail.dntsor@dnt.no

  Før du skal på tur i Setesdal Vesthei anbefaler vi deg å lese her for informasjon om eventuelle hendelser og endringer som kan ha betydning for din tur.

  Det er ikke mobildekning på hytta, og det er sparsomt med dekning på siste halvdel av stien på vei inn. 

  Her kan du lese om hvordan du gjør når du benytter selv- og ubetjente hytter.

  Aktivitet

  Terrenget inn til Lakkenstova er steinete og innbyr til bading i småtjern og pytter underveis. I tillegg er det en fin konkurranse å telle T-merker, for dem finnes det nok av på veien til Lakkenstova. Flott utsikt over Kvennevatnet på veien inn sommerløypa.

  Korte dagsturer:

  - Topptur til de to toppene som ligger ca. 5-600 meter sørvest for hytta.

  - Tur rundt Lakkenvannet

  Lengre dagsturer:

  - Topptur til Skoræ (1041 moh.)

  - Topptur til Gråfjell (1005 moh.)

  - Utendørs overnatting i gamle steinhellere

  - Utendørs overnatting ved ytre Holmavasslega

  - Klatring med sikring

  - Fisketurer rundt hytta

  Fasiliteter

  • 12v
  • Tørkerom
  • Fiske
  • Bade
  • Wc
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  Annonse
  SetesdalsheianeSetesdal Vesthei Frafjordheiane landskapsvernområde

  Adkomst mulig med

  • Kollektivtransport

  Adkomst sommer

  Bil:Fra Kristiansand til Ljosland (sørfra ca. 110 km): Kjør RV 9 mot Evje. Til venstre ved Hægeland inn på RV 462 til Bjelland, så til høyre mot Sveindal. Videre RV 455 til Kyrkjebygda og Ljosland. Kjør til demningen ved Kvernevatn hvor det er parkering. 

  Buss:Fra Kristiansand: buss til Evje, bytte til buss mot Åseral som stopper i Kyrkjebygda.Fra Kyrkjebygda til Ljosland må buss bestilles på tlf. 97 58 53 63 innen kl. 18:00 dagen før.

  Mer informasjon på akt.no

  Mer infromasjon om bestillingsruter 

  Adkomst vinter

  Samme som sommer, men parkering ved Ljosland skisenter.

  SjekkUT | Lakkenstova

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  45

  SjekkUT-besøk