Sloaros

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  22 sengeplasser
 • Åpningstider
Bli DNT-medlem

Nye nasjonale smittevernregler gjør at alle fra og med 9. desember må forhåndsbestille overnattinger på hyttene via UT.no. Antall tilgjengelige senger er redusert ift. total kapasitet.

Metersregelen er også innført igjen. Det er mulig å se i bestillingssystemet om det er mange som har bestilt, slik at metersregelen kan overholdes. Skulle du være i tvil kan vi kontaktes på epost: mail.dntsor@dnt.no

Av erfaring er vi i ei årstid med få gjester på hyttene våre, så ønsker du en hyttetur er det bare å sjekke ut ledig kapasitet på hyttene våre.

Sloaros er ei flott hytte beliggende i høyfjellsterrenget lengst nord i Setesdal Vesthei, mellom Haukeliseter og Hovden. Hytta ble rehabilitert i 2019. Det er ca. 13 km å gå fra Hovden via Krossloskaret, fra Haukeliseter går stien via Holmevasshytta, en flott 3-dagers tur.

Pris pr. person - se medlemsprisene her.

UTSTYR 

Sloaros består av hovedhytte, sikringshytte og egen do/vedbod. Begge hyttene er utstyrt med kjøkkenutstyr, gassbluss, solcelleanlegg som lyskilde og mobillading og vedovn til oppvarming. Dyner og puter i alle sengene + ekstra madrasser i hovedhytta. Bruk lakenpose/sengesett eller sovepose ved overnatting.

Hovedhytta har fem soverom med tilsammen 16 sengeplasser.

Sikringshytta består av 1 soverom med 2 senger og stue/kjøkken/senger med 4 senger (til nød 2 ekstra i underkøyen).

Her kan du lese om hvordan du gjør når du benytter selv- og ubetjente hytter.

HUND 

Hunderom med køyeseng til høyre ved inngangen i sikringshytta. 

BESTILLING 

Noen av sengene kan bestilles i forkant. Dersom du kommer etter kl 19.00 kan sengen være opptatt, men du får alltid plass allikevel.

BETALING

Det enkleste er å laste ned "DNT hyttebetaling" før du drar til fjells, der kan du enkelt betale for oppholdet og provianten. Fakturafullmakten kan også benyttes (+ 50,- i gebyr). 

Før du forlater hyttene våre ber vi dere ta en ekstra sjekk for å se til at alle lamper er skrudd av, og at alle vinduer og dører er lukket.

Gi beskjed til DNT Sør dersom dere er mer enn 10 personer sammen på tur - mail.dntsor@dnt.no

Setesdal Vesthei - Ryfylkeheiane landskapsverneområde

De fleste av DNT Sørs hytter i fjellet er beliggende i et landskapsvernområde, og alle er i Nasjonalt villreinområde. Landskapsvernet er av stor verdi for oss alle - og med allemannsretten følger også allemannsplikten. DNT Sør oppfordrer alle til å sette seg inn i bakgrunnen for vernet før en går på tur!

Ferdselsforbud 25.april til 30. mai pga reinsdyrkalvingen. Reinsdyrjakt fra 20.august til 30.september, ikke tillatt for grupper. Enkeltvandrere og famile kan benytte hytta.

Før du skal på tur i Setesdal Vesthei anbefaler vi deg å lese her for informasjon om eventuelle hendelser og endringer som kan ha betydning for din tur.

AKTIVITET 

Gratis fiske for medlemmer av DNT Sør i Langevatn, Sloarosvatnet, Gravatn og del av Skyvatn fra høyeste toppen av Skurefjell og østover. Det er kun tillatt å bruke håndredskap. 

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Vann
 • Vedovn

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Kollektivtransport

Adkomst sommer

Med bil: RV9 fra nord og sør.Fra nord merket løype fra Haukeliseter via Holmavasshytta til Sloaros.Fra sør er det merket løype fra Hovden, ca 5 timer. Løypa starter ved Hovden Skisenter, skilt på høyre side. Første stykke på grusvei inn til Lundebuteigen, videre merket løype.

Med buss:Fra Kristiansand (Kristiansand - Evje - Haukeli). Finn rutetider her. 

Adkomst vinter

Merket løype fra Hovden. Preparert løype fram til Krossloskaret og oppkjørt mot Langevatnet i perioder.

Annonse

SjekkUT | Sloaros

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
11

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Sloaros ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT