Sloaros

  Legg til huskeliste
  39
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 22 sengeplasser
  • Selvbetjent i perioden 1. juni - 31. des.

  Beliggende i et nydelig høyfjellsområde, med både eldre og nyere kulturminner i dagsturavstand, er det verdt å finne roen på Sloaros. 

  Beliggenhet

  Hytta ligger lengst nord i Setesdal-Vesthei, mellom Haukeliseter og Hovden, 1047 moh. Bredden av Langvatn ligger like sør for hytta, og dette vannet strekker seg vestover til de gamle molybdengruvene.

  Vanligst atkomst er fra Hovden via Krossloskaret. Om man kommer fra Haukeliseter så går stien via Holmevasshytta. Turen til Sloaros tar da 2 dager.

  Utstyr

  Sloaros består av hovedhytte, sikringshytte og et eget bygg til do/vedbod. Begge hyttene har godt utstyrt kjøkken med gassbluss til matlaging og alt av kjøkkenutstyr. Solcelle til belysning. Dyner og puter i alle sengene. Det er ekstra madrasser i hovedhytte. Disse ligger i sengene (2 madrasser oppå hverandre). Benytt medbrakt lakenpose eller sovepose ved overnatting. Proviant i hovedhytta. Ved i vedbod. Gass på samme sted. Påse at flaska er helt tom før den byttes. Vann hentes i bekken mellom Langvatn og Sloarosvatn (merket). Do/toalett i vedbod.

  Senger: Hovedhytta har fem soverom med tilsammen 16 sengeplasser. Sikringshytte har 1 soverom med 2 senger, og oppholdsrom med 4 senger hvorav de nederste køyene er 1,5 seng.  

  Hund

  Hund er tillatt på sikringshytta. Her er ikke hundebur. Hund skal ikke ligge i sengene. I hovedhytta er det ikke tillatt med hund. 

  Bestilling og betaling

  Noen av sengene kan bestilles før du drar til fjells på ut.no. Det betyr at du kan bestille og betale på forhånd. Bestillingen gjelder frem til kl. 19.00. Etter dette får du plass på hytta, men kanskje ikke den sengen du har bestilt.

  I perioden 20 august - 30 september er det jakt, og grunneiere skal da ha tilgang til hytta. Hytta er ikke stengt, men det er ikke mulig å forhåndsbestille sengeplass. Det er ikke ønskelig med større grupper på hytta i denne perioden.

  Dersom du ikke har bestilt i forkant benytter du appen "DNT hyttebetaling" for betaling. Denne laster du ned før du drar til fjells. Der kan du enkelt betale for oppholdet og provianten. Fakturafullmakten kan også benyttes (+ 100,- i gebyr).

  Husk alltid å skrive deg inn i protokollen, uansett om du også har bestilt på forhånd eller betaler med app.

  Se prisliste her

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs over 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22.000 km. med merket sti over hele landet, somskaper turopplevelser. Bli medlem her.

  Villreinhensyn

  De fleste av DNT Sørs hytter i fjellet er beliggende i Setesdal vesthei - Ryfylkeheiane landskapsvernområde, og i Nasjonalt villreinområde. Landskapsvernet er av stor verdi for oss alle - og med allemannsretten følger også allemannsplikten. DNT Sør oppfordrer alle til å sette seg inn i bakgrunnen for vernet før en går på tur!

  Arrangører av større organiserte arrangement må søke forvaltningen om løyve til arrangementet.

  Vis hensyn til villreinen, den sørligste villreinstammen i landet, gå rolig vekk dersom du ser eller treffer på en flokk. Se ferdselsråd her.

  Fra 25. april til 31. mai er det ferdselsforbud i området ved Sloaros på grunn av villreinkalving. Hytta er da stengt.

  Annet

  Før du forlater hyttene våre ber vi dere ta en ekstra sjekk for å se til at alle lamper er skrudd av, og at alle vinduer og dører er lukket.

  Gi beskjed til DNT Sør dersom dere er mer enn 10 personer sammen på tur - mail.dntsor@dnt.no

  Før du skal på tur i Setesdal Vesthei anbefaler vi deg å lese her for informasjon om eventuelle hendelser og endringer som kan ha betydning for din tur.

  Svært sporadisk mobildekning nord for Krossloskaret. Enkelte smålommer med beskjeden dekning langs stien.

  Her kan du lese om hvordan du gjør når du benytter selv- og ubetjente hytter.

  Aktivitet

  • Padling

  Kano kan benyttes gratis for overnattingsgjester. 2 kanoer som ligger ved vedboden på Sloaros. Det er også tilgjengelig redningsvester.

  Etter bruk må kanoene bæres tilbake, og lagres utenfor vedbod. Vester og årer må også henges/stettes på plass etter bruk.

  Vær obs på at det kreves ekstra forsiktighet ved padling i høyfjellet, da vannet er kaldt, og været skifter fort. All bruk av kano/båt skjer på eget ansvar.

  • Fiske

  Gratis fiske for medlemmer av DNT Sør i Langevatn, Sloarosvatnet, Gravatn og del av Skyvatn fra høyeste toppen av Skurefjell og østover. Det er kun tillatt å bruke håndredskap. 

  • Turmuligheter
   • Dagstur til molybdengruvene helt vest i Langsvatn, samt til Storhedder og Skutesteinen ved Storheddervatn.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Tørkerom
  • Fiske
  • Bade
  • Vann
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Setesdalsheiane

  Adkomst mulig med

  • Kollektivtransport

  Adkomst sommer

  Med bil: Dersom man skal gå inn fra Hovden kjører man RV9 fra nord og sør. Dersom man skal gå fra Haukeliseter kjører man enten RV9 til Haukeli, og deretter E134 til Haukeliseter. Fra øst og vest nås Haukeliseter fra E134.

  Fra nord merket løype fra Haukeliseter til Holmavasshytta. Deretter delvis merket løype fra Holmavasshytta til Sloaros.- kun merket i Agder. 

  OBS: broa ca. 20 min vest for Sloaros er ødelagt. Det er mulig å vade litt vest for den ødelagte broa. Broa repareres ila. juni 2024.

  Fra sør er det merket løype fra Hovden,. Løypa starter ved Hovden Skisenter, skilt på høyre side. Første stykke på grusvei inn til Lundebuteigen, videre merket løype. For flere detaljer: Hovden-Sloaros 

  Med buss: Fra Kristiansand (Kristiansand - Evje - Haukeli). Finn rutetider her.

  Adkomst vinter

  Merket løype fra Hovden. Preparert løype fram til Krossloskaret og oppkjørt mot Langevatnet i perioder.

  SjekkUT | Sloaros

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  39

  SjekkUT-besøk