Stavskar i Setesdal Vesthei

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  9 sengeplasser
 • Åpningstider
  Ubetjent i perioden ukjent ()

Stavskarhytta ligger innerst i dalen nedenfor Stavbrokka og er omkranset av fjellsider som reiser seg så godt som loddrett nesten 400 meter mot toppen. Blant annet ligger Svarvarnuten (1378 moh.) ca. 1 km sørvest for Stavskar og er et nydelig toppturmål for de som søker utsikt over Setesdalsheiene.

I perioden 25/4-31/5 er det ferdselsforbud pga villreinkalvinga.

I perioden 20/8-30/9 er hytta forbeholdt jegere. Enkeltvandrere er velkommen, men grupper kan ikke benytte hytta.

Bekken som renner gjennom dalen gir deg friskt drikkevann rett fra fjellet. Bekken ender opp i Rennevatnet 400 meter sørøst for hytta.

Stavskar er ikke stor og har kun et soverom med 9 senger. Størrelsen på hytta gjør at det tar kort tid å fyre opp og få varme i hytta. Stavskar ble bygget av et sauegjeterlag i 1920-årene (ombygget i 2004), og er stokkebygd med brede veggfaste senger (som i gamle stølsbuer). I oktober 2013 ble det satt opp ei ny laftehytte på 16 m2 som kun fungerer som sikringshytte.

Før du skal på tur i Setesdal Vesthei anbefaler vi deg å lese her for informasjon om eventuelle hendelser og endringer som kan ha betydning for din tur.

Her kan du lese om hvordan du skal gjøre når du benytter ubetjente- og selvbetjente hytter.

Hund
Hund legges i vedrommet, kan ikke tas med inn i hytta eller sikringshytta.

Betaling
Last ned den nye betalingsapp'en før du drar til fjells: DNT hyttebetaling eller benytt betalingsfullmakten som ligger på hytta.

Utstyr
Hytta er utstyrt med fullt kjøkkenutstyr og dekketøy. Det er ikke strøm på hytta, men gass til matlaging og vedfyring.
Det er dyner og puter i alle senger, men lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Den gamle ferdselsveien, Skinnveien, går like forbi hytta. Skinnveien ble benyttet av folk i gamledager under sin ferd til Stavanger. Området rundt hytta innbyr til aktivitet både sommer og vinter, og Stavskar er et naturlig hvile-/ overnattingssted på turen inn mot Bossbu.

Se flotte bilder fra privat tur Berg-Stavskar-Bossbu her.

Her finner du oversikt over fiskevann og fiskekort.

Mobildekning:
Det er mobil/sms dekning fra Berg og inn mot hytta som ligger ca. 1 km sør for Rennevatnet. Videre noe dekning på toppen av Stavbrokka. Det kan være noen sms-lommer på stien mot Bossbu, men det er noe ustabilt.

Fasiliteter

 • Bade
 • Wc
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Kjør RV9 nordover Setesdalen til Valle og ta til venstre mot Berg, skilt ved vegen med T og hyttenavn.
3 km fra RV9 til der ruta starter. P-plass på toppen, men det er også mulig å betale i betalingsbommen og kjøre videre 1 km til en liten P-plass ved skiltet til Stavskar og Bossbu.
2 timer å vandre til hytta.

Offentlig transport med buss fra Kristiansand (sør) og Haukeligrend (nord) til Valle. Rutetider se http://www.nor-way.no/

Taxi i Valle: 468 79 273

Adkomst vinter

Samme adkomst som sommerbeskrivelse bortsett fra at parkeringsplassen da er like før bommen. Derfra 10 km å gå til Stavskar.

Papirkart

Kartblad: 020 Setesdal - Fyresdalsheiane

Annonse