Legg til huskeliste
  21
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 18 sengeplasser
  • Åpen hele året

  Gaudland - farmen light! På det nedlagte småbruket er gårdsdriften byttet ut med aktivt friluftsliv for store og små. Her kan du bade, padle, fiske og drive med orientering. Hytta er lett tilgjengelig og egner seg godt for skoleklasser eller større grupper.

  Beliggenhet

  Gaudland ligger idyllisk til like over Gaudlandsvatnet i Sokndal kommune i Dalane. Her er det sauebeiter på alle kanter, fin løvskog og et spennende turterreng i typisk ulendt Dalane-terreng. Husk å lukke alle grinder!

  Om hytta

  Gaudland er ei utleiehytte der du bestiller hele hytta. Det er innlagt strøm og vann med dusj og toalett. På kjøkkenet er det kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Det er ikke matlager på denne hytta. 

  Hytta har 18 senger fordelt på 5 rom. I tillegg er det 12 løse madrasser (ikke dyner og pute til disse) . Det er også mulighet, for inntil 8 personer, å sove i uthuset. Her er det ikke ovn. Hvis man skal sove i uthuset er det viktig at du har med sovepose og liggeunderlag for å ligge på et grovt tregulv. Uthuset har en liten hems med plass til 2 personer, mens gulvflaten har plass til inntil 6 personer. Her er det også oppheng for hengekøye.

   Ved leie av Gaudland kan du fritt benytte deg av to robåter og fire kanoer. Årer og vester ligger i kjelleren. Den veden som er i kjelleren kan også benyttes til fyring i vedovnen innendørs.

  Eiendommen er en del av friområdet som kan benyttes av alle, men for å overnatte eller telte må man sette dette opp minst 150 meter fra husene. Dette av hensyn til de som eventuelt har leid huset på Gaudland. Toalettet i uthuset er åpent for alle som ferdes på eiendommen. 

  For teltere eller til matservering ute, så er det mulig å benytte seg av uthuset/hønsehuset. Dette er i utgangspunktet forbeholdt de som har leid anlegget. Skal du lage uthuset/hønsehuset om til spiseplass må du ha med bord og stoler selv. Det er i tillegg et grindabygg, som brukes som grillhytte. Det er viktig at du fjerner asken etter bruk.

  Aktiviteter

  Kanoer og robåter er til fri bruk for hyttas gjester. Det er også en fotballbane like utenfor hytta, samt rikelig med benker både under tak og ute i det fri. 

  Det er merket flere turstier ut fra Gaudland til blant annet Rekedal (ca. 6-7 km), fra Gaudland til Spjotevatn (ca. 3 km en vei) og en rundløype på Gaudland (ca. 3-4 km). Det er også merket en rundløype ut fra Barstad til Elvestraum og over Dufjell (ca 7-8 km). Turene er beskrevet i STFs bok 125 utvalgte turer. Husk hold hunden i bånd da det er beiteområde for husdyr i hele området.

  Gaudland minirunde: Turen er kun 444 m lang og total høydestigning er kun 42 m. Dette er en fin rusletur som starter gjennom porten bak uthuset, går forbi ruinen etter et kvernhus og videre skrått opp bakken bak kvernhusruinen over til en sti som går ned på utsiden av steingarden rundt Gaudland.

  Gunnarskarsheio rundt: Turen er 3,7 km. Beregn 1-2 timer uten pause. Turen begynner rett utenfor porten på Gaudland. Etter et stykke i den frodige og skogkledde Spjotedalen, kommer man opp på de snaue knausene på Gunnarsskarsheio. Her er det flott utsikt. Underveis er det mange fine rasteplasser og små tjern. Denne turen er ikke så godt merket og mindre brukt.

  Strandlivatnet rundt: Turen er ca 3,4 km. 1-2 timer uten pause. Fra tunet på Gaudland går turen i kulturlandskapet sørover på Ferdseleveien mot Strandlivatnet, og videre langs vatnet. Etter å ha tatt av fra vannet går man inn i skogen og opp til en ruin etter en høyløe. Turen fortsetter videre på sti oppover til Skiptingsmyra. Her er går man i kanten av myr og fortsetter oppover i skog. På slutten er det delvis bratt klyving opp til toppen av Søndagsdrøosknuden (252 moh.). Her er det utsikt helt ut til havet. Turen fortsetter videre på løypa mellom Saurdal og Gaudland. I stidele ligger ruinene etter garden som låg på Lundan. Herfra er det en spennende, fin og gammel ferdselsvei ned til Gaudland. Turen er merket med røde T-er, men den er nok mindre i bruk og kan være noe vanskelig å finne fram.

  Kvitaheio: Topptur. 4 km, 290 moh. Mye brukt topptur. Start som Gunnarskarsheio rundt. Går videre etter stidele mot Ålekjertjørn 163 moh. gå over bekk før tjørn og følg myrdrag. Gå over høydedrag, følg rundt fjell, før man siste stykke må klyve opp til selve toppen. På returen kan man som alternativ gå i umerka terreng ned til Spjodevatn. Her kan man bade eller fiske. Returner videre langs Ålekjertjørn til der sti går over bekk. Legger du inn denne avstikkeren blir turens lengde lik som topptur tur/retur 8 km, men legg inn mer tid.

  Djubedalsknuten: Flott topp på 257moh. som har en fantastisk utsikt. Turen er ikke merket.

  Hund

  Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. Hytta er ikke tilrettelagt for hund, men hunden kan bo i uthuset. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her.

  Bestilling og betaling

  Denne hytta er ei utleiehytte. Den bestilles og betales på forhånd og er låst med egen nøkkel. Nøkkel hentes i Tursenteret i Stavanger før avreise. Hytta leies fra kl. 13 på ankomstdag til kl. 13. på avreisedag.

  Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik.

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

  - Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene.

  - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

  - Ungdom overnatter til halv pris.

  - Rabatt på proviantmat til turen din

  - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt

  Se flere fordeler og se priser for medlemskap her.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Båt
  • Booking
  • Kano
  • Tørkerom
  • Peis
  • Fiske
  • Strømovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  • Barnevogn
  Annonse
  Dalane

  Adkomst mulig med

  • Kollektivtransport
  • Bil hele året
  • Bil om sommeren
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Fra Stavanger: Følg E39 til Helleland. Ta av fv. 32 mot Eia. Fortsett langs fv. 501 mot Hauge i Dalane. Eller fv. 44 via Egersund, fv. 501 fra Heskestad. Se etter skilt til Gaudland. Følg grusvei opp til parkeringsplass. Herfra er det ca. 50 meter å gå.Det går an å kjøre helt opp til huset på grusvei, men vi ønsker ikke at biler skal stå parkert rett utenfor huset. Bilen bør derfor kjøres ned igjen til parkeringsplassen etter avstigning.

  Det er ikke mulig å kjøre inn med stor buss. Stor minibuss går bra. Parkeringsplassen ligger 1 km fra hovedveien og veien er svingete grusvei.

  Adkomst vinter

  Vinterstid blir veien inn til hytta IKKE brøytet eller strødd. Da må man gå ca. 1 km fra hovedveien opp til hytta (det er ikke mange dager med snø i løpet av vinteren). Eventuell brøyting av vei må påkostes av leietaker.

  SjekkUT | Gaudland

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  21

  SjekkUT-besøk