Gaudland

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  18 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Spesialnøkkel
Bli DNT-medlem

Gaudland - farmen light!

På det nedlagte småbruket Gaudland er gårdsdriften byttet ut med aktivt friluftsliv for store og små. Her kan du bade, padle, fiske og drive med orientering. Gaudland ligger idyllisk til like over Gaudlandsvannet. Hytta er lett tilgjengelig og egner seg godt for skoleklasser eller større grupper.

OM HYTTA:

Gaudland er en utleiehytte og man bestiller hele hytta. Det er innlagt strøm og vann med dusj og toalett. På kjøkkenet finner man kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Det er ikke matlager på denne hytta. 

Hytta har 18 sengeplasser fordelt på 5 rom. Det er også mulighet, for inntil 8 personer, å sove i uthuset. Hvis man skal sove i uthuset er det viktig at du har med utstyr og liggeunderlag for å ligge på et grovt tregulv. Uthuset har en litem hems med plass til 2 personer, mens gulvflaten har plass til inntil 6 personer.

Det er også fint å sette opp telt rundt huset. Ved leie av Gaudland kan man fritt benytte seg av to robåter og to kanoer. Årer og vester ligger i kjelleren. Den veden som er i kjelleren kan benyttes.

Eiendommen er en del av friområdet som kan benyttes av alle, men for å overnatte eller telte må det bestilles plass. Toalettet i uthuset er åpent for alle som ferdes på eiendommen. For teltere eller matservering ute, så er det mulig å benytte seg av uthuset/hønsehuset. Skal du lage uthuset/hønsehuset om til spiseplass må du ha med bord og stoler selv. Det er i tillegg et grindabygg, som brukes som grillhytte. Denne kan også benyttes av alle, men det er viktig at du fjerner asken etter bruk.

BOOKING:

Hytten må bookes på forhånd og er låst med egen nøkkel. Nøkkel hentes i Tursenteret i Stavanger før avreise. Tursenteret finner du i undergangen ved Rogaland Teater, og det er viktig å ta med bookingbekreftelsen når du henter nøkkelen. Hytta leies fra kl. 13 på ankomstdag til kl. 13. på avreisedag.

Booking trykk her  

RABATTER:

Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

TURMULIGHETER:

Det er merket flere turstier ut fra Gaudland til blant annet Rekedal (ca. 6-7 km), fra Gaudland til Spjotevatn (ca. 3 km en vei) og en rundløype på Gaudland (ca. 3-4 km). Det er også merket en rundløype ut fra Barstad til Elvestraum og over Dufjell (ca 7-8 km). Turene er beskrevet i STFs bok 125 utvalgte turer. Husk hold hunden i band da det er beiteområde for husdyr i hele området.

Gaudland minirunde: Turen er kun 444 m lang og total høydestigning er kun 42 m. Dette er en fin rusletur som starter gjennom porten bak uthuset, går forbi ruinen etter et kvernhus og videre skrått opp bakken bak kvernhusruinen over til en sti som går ned på utsiden av steingarden rundt Gaudland.

Gunnarskarsheio rundt: Turen er 3,7 km. Beregn 1-2 timer uten pause. Turen begynner rett utenfor porten på Gaudland. Etter et stykke i den frodige og skogkledde Spjotedalen, kommer man opp på de snaue knausene på Gunnarsskarsheio. Her er det flott utsikt. Underveis er det mange fine rasteplasser og små tjern. Denne turen er ikke så godt merket og mindre brukt.

Strandlivatnet rundt: Turen er ca 3,4 km. 1-2 timer uten pause. Fra tunet på Gaudland går turen i kulturlandskapet sørover på Ferdseleveien mot Strandlivatnet, og videre langs vatnet. Etter å ha tatt av fra vannet går man inn i skogen og opp til en ruin etter en høyløe. Turen fortsetter videre på sti oppover til Skiptingsmyra. Her er går man i kanten av myr og fortsetter oppover i skog. På slutten er det delvis bratt klyving opp til toppen av Søndagsdrøosknuden (252 moh.). Her er det utsikt helt ut til havet. Turen fortsetter videre på løypa mellom Saurdal og Gaudland. I stidele ligger ruinene etter garden som låg på Lundan. Herfra er det en spennende, fin og gammel ferdselsvei ned til Gaudland. Turen er merket med røde T-er, men den er nok mindre i bruk og kan være noe vanskelig å finne fram.

Kvitaheio: Topptur. 4 km, 290 moh. Mye brukt topptur. Start som Gunnarskarsheio rundt. Går videre etter stidele mot Ålekjertjørn 163 moh. gå over bekk før tjørn og følg myrdrag. Gå over høydedrag, følg rundt fjell, før man siste stykke må klyve opp til selve toppen. På returen kan man som alternativ gå i umerka terreng ned til Spjodevatn. Her kan man bade eller fiske. Returner videre langs Ålekjertjørn til der sti går over bekk. Legger du inn denne avstikkeren blir turens lengde lik som topptur tur/retur 8 km, men legg inn mer tid.

Djubedalsknuten: Flott topp på 257moh. som har en fantastisk utsikt. Turen er ikke merket.

HUND:

Hytta er ikke tilrettelagt for hund, men hunden kan bo i uthuset. Se her hvilke hytter, som du kan ha med hunden din.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Fasiliteter

 • 220v
 • Båt
 • Booking
 • Kano
 • Tørkerom
 • Peis
 • Fiske
 • Strømovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Kollektivtransport
 • Bil hele året
 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Fra Stavanger: Følg E39 til Helleland. Ta av fv. 32 mot Eia. Fortsett langs fv. 501 mot Hauge i Dalane. Eller fv. 44 via Egersund, fv. 501 fra Heskestad. Se etter skilt til Gaudland. Følg grusvei opp til parkeringsplass. Herfra er det ca. 50 meter å gå.Det går an å kjøre helt opp til huset på grusvei, men vi ønsker ikke at biler skal stå parkert rett utenfor huset. Bilen bør derfor kjøres ned igjen til parkeringsplassen etter avstigning.

Det er ikke mulig å kjøre inn med stor buss. Stor minibuss går bra. Parkeringsplassen ligger 1 km fra hovedveien og veien er svingete grusvei.

Adkomst vinter

Vinterstid blir veien inn til hytta IKKE brøytet eller strødd. Da må man gå ca. 1 km fra hovedveien opp til hytta. (Det er ikke mange dager med snø i løpet av vinteren). Eventuell brøyting av vei må påkostes av leietaker.

Tilgjengelighet

Annonse

SjekkUT | Gaudland

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
3

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Gaudland ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT