Ådneram turisthytte

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  56 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Spesialnøkkel

Det er viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. English infomation

Ådneram Turisthytte – den perfekte hytta for skoleklasser, lag og foreninger!

Sirdal er et svært populært vintersport-sted, og for skientusiaster er Ådneram et eldorado. Hytta ligger like ved et omfattende løypenettverk med muligheter for både familievennlige småturer i nærterrenget til lengre turer gjennom en eller flere av de mange lune dalene. Like bak hytta finner du en diger akebakke som byr på utfordringer for store og små. Dette området er også ypperlig for skileikaktiviteter. Sommerstid byr Stavanger Turistforenings rutenettverk innover i fjellet på fantastiske fotturer. 

OM HYTTA:

Ådneram Turisthytte er en utleiehytte . Den må bookes på forhånd og er låst med egen nøkkel. Nøkkel hentes i Fjellbutikken på Suleskard innenfor åpningstider. Ta med kvittering eller ordrebekreftelse. Hytta leies fra kl. 19 på ankomstdag til kl. 19. på avreisedag.

Fjellbutikken: narbutikken.fjellbutikken@narbutikken.no

tlf: 38370010

 Hytta har elektrisk oppvarming og et stort velutstyrt kjøkken. Den har også en stor peisestue, som brukes som spisesal, oppholdsrom og til aktiviteter. Det er ikke matlager (proviant) på denne hytta.

Hytta har hele 56 sengeplasser, så her er det god plass til mange! Du kan kjøre rett til hyttedøra, så hytta er svært tilgjengelig.

På hytta er det 56 sengeplasser. Romfordelingen er slik:  

 • 2 stk. rom for 2 personer 
 • 4 stk. rom for 4 personer 
 • 6 stk. rom for 6 personer  

Det er dusjanlegg og toaletter i kjelleren. Det er også tilrettelagt med handicap-toalett. Rett ved siden av Ådneram Turisthytte finner du Ådneram Anneks, som har 14 sengeplasser og er ubetjent.

Ønsker du å leie sykler, ski eller kano. Se Frilager.no.

BOOKING

Ønsker du å booke Ådneram Turisthytte trykk her

RABATTER:

Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting, så du gjør lurt i å melde deg inn i Stavanger Turistforening før avreise.

VIKTIG:

Ta med mat og ved til eget forbruk

Nøkkel: Hentes i Fjellbutikken på Suleskard innenfor åpningstider. Ta med kvittering eller ordrebekreftelse. tlf: 38370010

Hytta har elektrisk oppvarming. Peisen i spise/peisestua må fyres med varsomhet. Ved kan tas med eller bestilles i Fjellbutikken på Ådneram.

I sengene skal det brukes egen lakenpose, eller laken, dyne- og putetrekk.

Dynevar og putevar som er i sengene er varetrekk og skiftes av Stavanger Turistforening. Ved avreise skal dyne og pute ristes og sengeplassene forlates rene og ryddige.

Ved avreise skal tepper støvsuges og gulver vaskes i hele hytta. Rengjøringen omfatter også vask av kjøkken, dusjer og toaletter.

Vinterstid brøytes parkeringsplassen utenfor hytta jevnlig. Skiutstyr, pulker, akebrett o.l. må plasseres i garasjen når det ikke er i bruk. Foreningen kan ikke ta ansvar for ting som ikke er forsvarlig plassert for brøytingen.

Alle matrester fjernes fra hytta. - Kjøleskap rengjøres.

I perioden 1/10 - 1/5 er det ved avreise viktig at ovner står på 15 grader slik at alle rom holder en viss temperatur (p.g.a. fare for frysing) Spesielt er dette viktig i soverommene inn av kjøkken og yttergang hvor det ikke er kjeller under.

Alle lys slås av, med unntak av utelyset over inngangsdøren Varmtvannsbereder skal stå på.

Ved avreise er det også meget viktig at alle vinduer er lukket og dører låst.

Brannvern: Ved ankomst skal det utpekes en ansvarlig brannvernleder, hvis ikke annet blir sagt, er dette den som har signert leiekontrakten. Brannvernlederen skal ha 2 assistenter, en med ansvar for varsling, og en med ansvar for rømming i branntilfelle.

Brannvernlederen skal straks etter ankomst:  

 1. Sammen med gruppen gå igjennom brannvernpermen  
 2. Gjøre seg kjent med rømningsveier, og sjekke at disse ikke er blokkert. 
 3. Sjekke at de tekniske brannvern. tiltakene er på plass og ok (som beskrevet i perm).  

Brannvarslingsanlegget er et sikkerhetstiltak og inspiseres regelmessig av fagfolk, ingen andre må røre ved dette. Den som til enhver tid er ansvarshavende må gjøre barn og skoleelever kjent med betydningen av dette.

Søppel: Samles i sekker som knyttes for og legges i Bosscontainer utfor hytten, ikke i garasjen. Skift til tom sekk i søppelstativ både ute og på kjøkken før du reiser.

Leietaker er ifølge booking økonomisk ansvarlig for skader på utstyr, inventar og bygning som skyldes hard medfart. Skriblerier på veggene i rommene er et problem lederne må opplyse om og kontrollere. Må en bruke forsikring er egenandelen hos forsikringsselskapet kr 50.000 (dette gjelder alle hyttene til STF) Vask og rengjøring av hytta skal utføres av leietaker. Hvis renholdet er klanderverdig, kan STF bestille rengjøring av innleid arbeidskraft for leietakers regning.

Leietaker oppfordres til å ha med førstehjelpsutstyr.

Alle Turistforeningens hytter skal være røykfrie.

Aktuelle telefonnummer:

STF `s kontor: 51840200 Bygn. ansv. STF, Stian Haga: 98494747

Driftsansv. STF, Per Henriksen: 982 17262 Butikk,Fjellbutikken a/s: 38370010

TURMULIGHETER:

Sirdal er et svært populært vintersportssted, og for skientusiaster er Ådneram et eldorado. Hytta ligger like ved et omfattende løypenettverk med muligheter for både familievennlige småturer i nærterrenget til lengre turer gjennom en eller flere av de mange lune dalene. Foruten turistforeningens kvistede løyper mellom fjellhyttene, har kommunen et fast løypenett som regelmessig kjøres opp.

Like bak hytta finner du en diger akebakke som byr på utfordringer for store og små. Dette området er også ypperlig for skileikaktiviteter. Mange hoppbakker, orgeltramp samt kuler og staup har vært bygd her. Hytta har også et flott tun for bygging av snøhuler, igloer og borger. Kun 500 meter fra hytta ligger Ådneram skitrekk med gode forhold for både ski og brettkjøring.

Sommerstid byr Stavanger Turistforenings rutenettverk innover i fjellet på fantastiske fotturer. I tillegg ligger topper som Hilleknut, Hadvardshei, Strondefjellet og Ørnefjell like ved hytta og venter på å bli besteget. Å kombinere fotturen med en sykkeltur åpner for nye oppdagelser. Tar dere med sykler er både Flatstøldalen, Lyseveien og Suleskardveien svært velegnet for turer på to hjul.

Oppe i lia, like bak hytta, har naturen lagt igjen en stor samling kampesteiner ved foten av en klippe. Dette er et fantastisk område for lek og aktiviteter. I Råmarstjørn, 250 meter unna, har gjester på hytta fiskerettigheter.

600 meter fra hytta ligger fjellbutikken hvor man kan handle mat, se http://www.fjellbutikken.no/

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøk vårt tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

HUND:

Det er laget et eget hunderom på baksiden av hytta. Rommet har egen inngang, og låses og lukkes fra innsiden. Rommet har to tilgjengelige senger. Les mer om hund på STF hyttene her.

MER INFORMASJON:

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i undergangen ved Rogaland Teater.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Sykkelutleie
 • Booking
 • Kano
 • Tørkerom
 • Peis
 • Fiske
 • Strømovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Handikap
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn
 • Rullestol

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Bil hele året
 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Med egen bil på E39 til Ålgård. Rv. 45 forbi Dirdal, gjennom Hunnedalen til Sinnes. Videre nordover på Rv. 45, forbi veiskillet til Setesdalen og fram til hyttene på venstre side av veien.

Informasjon om kollektiv-tilbudet til Ryfylkeheiene og fjordene, finner du på lenken Buss og båt til fjells .

Adkomst vinter

Samme veibeskrivelse som sommer. Egen buss i helgene i vintersesongen, se Buss til Ådneram

Adkomst med offentlig transport

true
Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 1 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: