Legg til huskeliste
    1610
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 12 sengeplasser
    • Åpen hele året

    På Gramstad starter mang en søndagstur for folk på Nord-Jæren. Visste du at det koselige, hvitmalte våningshuset kan leies til arrangementer og overnatting?

    Beliggenhet

    Huset på Gramstad har en strategisk beliggenhet, noe som er ideelt for større grupper og arrangementer. Bare 10 minutters kjøring ut av Sandnes sentrum og du er på parkeringsplassen, som ligger like ved. Dette er startstedet for flere av Stavanger Turistforening sine aktiviteter og en inngangsport til bymarka for Nord-Jæren. Sammen med Jærstrendene er området det største rekreasjonsområdet for Stavangers og Sandnes' befolkning.

    Om hytta

    Huset ligger like ved Friluftslåven på Gramstad, og både låven og huset kan leies til større arrangementer. Låven kan da brukes til festlokale, og huset til overnatting for gjestene.

    Huset er godt utstyrt og det er innlagt både vann og strøm. Det er også wc med dusj, komfyr og oppvaskmaskin. Det er ikke matlager (proviant).

    Huset på Gramstad har 12 sengeplasser fordelt på 4 rom og møtelokaler til 25 personer. 

    Huset må bookes på forhånd og er låst med egen nøkkel. Nøkkel hentes i Tursenteret i Stavanger før avreise.

    Tilrettelegging: Det er bygd rampe foran inngangsdør slik at rullestolbrukere kan komme inn i huset. Dette er et gammelt hus og døråpninger er relativt smale og har terskler. Alle soverom er i 2. etasje. Ta kontakt for nærmere informasjon.

    Aktiviteter

    Kafeen på Friluftslåven, som ligger like ved huset på Gramstad, er åpen kl. 12-15 hver torsdag og søndag, unntatt i sommermånedene fra 1. juli til 31. august. Fra 3. juli til 4. august har vi sommeråpen kafe: fem dager hver uke, onsdag-søndag kl. 12-18. Legg turen innom vår koselige kafe etter endt tur. Her er det blant annet salg av vafler og kaffe.

    Det er utallige turmuligheter med utgangspunkt fra Gramstad og inn i Sandnesmarka: Dalsnuten, Bjørndalsfjellet og Lifjell er alle innenfor rekkevidde. 

    Du kan også leie kano og padle på Gramstadtjørn. Frilager har kanoer til utleie ved tjernet. Vester og padleårer står i en tilhenger like bak låven.

    Hund

    Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. Det er ikke tillatt med hund i huset, men den kan bo i kjelleren. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her .

    Bestilling og betaling

    Denne hytta er ei utleiehytte. Den bestilles og betales på forhånd og er låst med egen nøkkel. Nøkkel hentes i Tursenteret i Stavanger før avreise. Hytta leies fra kl. 13 på ankomstdag til kl. 13. på avreisedag. 

    Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik.

    DNT-medlemskap

    Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting og forsikring. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

    - Alle medlemmer får minimum 20 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene.

    - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

    - Ungdom overnatter til halv pris.

    - Rabatt på proviantmat til turen din

    - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt

    - Skolegrupper får redusert pris på huset på Gramstad i ukedagene. Ta kontakt for mer informasjon. 

    - Booker du både huset og friluftslåven, får du 15% rabatt på totalprisen.

    Se flere fordeler og se priser for medlemskap her .

    Avbestillingsvilkår

    - Ved avbestilling inntil 15 dager før avtalt opphold faktureres ingen leie.

    - Ved avbestilling inntil 7 dager før opphold faktureres 50% av leieprisen.

    - Ved avbestilling senere enn 7 dager før opphold må full leie betales selv om avbestilling skyldes sykdom, vær eller føreforhold. Eventuell erstatning avklares med forsikringsselskap.

    Fasiliteter

    • 220v
    • Booking
    • Strømovn
    • Mobildekning
    • Steikeovn
    • Utleie
    • Dusj
    • Bade

    Passer for

    • Barnevennlig
    • Barnevogn
    Annonse
    Nord Jæren

    Adkomst mulig med

    • Bil hele året
    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Huset på Gramstad ligger 10 minutter fra Sandnes sentrum og midt i Nord-Jærens største friluftsområde. Følg Daleveien på østsiden av Gandsfjorden. Kjør forbi Aspervika og Sandvika og ta av ved skilt merket Dalsnuten. Kjør bakken til topps og stopp ved stor parkeringsplass. 

    BUSS: Buss nr 18 går fra Sandnes sentrum til Dale. Man kan gå av bussen ved Stronda og gå derfra knapt 2 km langs veien opp til Gramstad. Man kan også følge merkete turstier fra enten Hana, Asperholen eller Dale. Turløypene er tegnet inn og beskrevet i brosjyren "Ut i det grønne" som er utgitt av Sandnes kommune.

    Adkomst vinter

    Huset på Gramstad ligger 10 minutter fra Sandnes sentrum og midt i Nord-Jærens største friluftsområde. Følg Daleveien på østsiden av Gandsfjorden. Kjør forbi Aspervika og Sandvika og ta av ved skilt merket Dalsnuten. Kjør bakken til topps og stopp ved stor parkeringsplass.

    SjekkUT | Gramstadtunet

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    1610

    SjekkUT-besøk