Legg til huskeliste
  26
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 14 sengeplasser
  • Åpen hele året

  På Nodhagen finner du skjærgårdsidyll i Høgsfjorden, ved inngangen til Lysefjorden. Stedet ble gitt i gave av Ole og Mette Eskeland, og STF drifter på avtale med Sandnes kommune. Stedet egner seg godt for deg som er eldre eller har nedsatt mobilitet og som liker å fiske, bade eller nyte utsikten. STFs gruppe for eldre, 60+ står for skjøtsel og har aktiviteter her.

  Stedet er også ypperlig for barnefamilier som ønsker noen fine dager langs fjorden.

  Beliggenhet

  Hytta ligger på Bersagel i Sandnes kommune. Fra Stavanger sentrum er det kun en 40 minutters kjøretur. Nodhagen er omgitt av et fantastisk grøntområde med egen brygge, badestrand og naust.

  Om hytta

  Nodhagen er en utleiehytte, noe som betyr at du leier hele hytta for deg selv. Den er låst med nøkkel og må derfor bestilles på forhånd. Nøkkelen hentes i Tursenteret før avreise. Hytta har innlagt strøm og vann, og har toalett innendørs. Det er også et eget toalett-bygg utenfor hytta med dusj. Kjøkkenet er godt utstyrt med stekeovn, kjøleskap, oppvaskmaskin og kaffetrakter. Det er ikke matlager (proviant) på denne hytta, Det er til sammen 14 soveplasser i huset. 11 sengeplasser og 3 ekstra madrasser til å legge på gulvet. Sengeplassene er fordelt på følgende rom:

  Rom 1 har to enkeltsenger 

  Rom 2 har to køyesenger

  Rom 3 har fire enkeltsenger

  Sovealkove er opprettet i gang i andret etasje. Her finner du 3 enkeltsenger som sår inntil hverandre.

  Alle leietakere må ha med egen lakenpose/sengetøy som brukes på dyner og puter som sengene er utstyrt med. For dem som vil sove i hengekøye er det mulighet for det i naustet. Her er det kroker til å henge opp ca. åtte hengekøyer. Hengekøyer må tas med selv, eller leies på Frilager.no.

  Eiendommen eies av Sandnes kommune, men driftes etter avtale av Stavanger Turistforening. Den ble testamentert til kommunen fra Ole og Mette Eskeland for å nyttes som utfartssted for eldre og funksjonshemmede i Sandnes kommune.

  Området er særlig tilrettelagt for eldre og personer med begrenset mobilitet med turvei ned til sjøen og god adkomst til gapahuken. Les mer utfyllende om tilgjengelighet litt lenger nede på denne siden.

  Det er STFs gruppe for de eldre, 60+, som står for tilsyn, skjøtsel og generelt vedlikehold på både hytte og eiendom. Dette bistås av STFs Driftsavdeling ved behov.  Hytta er også 60+ gruppa sin hovedbase for aktivitet og møtevirksomhet.

  Det er begrenset med ved til peisen, så ta gjerne med litt selv. Av hensyn til naboer skal det være ro mellom kl. 23 og 06. Du kan kjøre bilen din helt til inngangsdøren på hytta og parkere utenfor. Det er tilgjengelig en bålpanne og to griller og flotte uteplasser hvor dere kan nyte måltidene med en uslåelig utsikt!

  Aktiviteter

  Det er robåter tilgjengelig ved hytta og veldig fint å benytte seg av disse i det flotte kystlandskapet på Bersagel. Båtene er i noe variabel stand, men er fullt brukende. Årer, åregafler og redningsvester finner du i kjelleren på hytta.

  Liker du å padle kano har frilager.no utleie av kanoer ved Lutsivannet, som ligger en kort kjøretur fra hytta. Det er også SUP-brett tilgjengelig til leie gjennom Frilager. Disse er lokalisert i naustet på tomta.

  Gapahuken på tomten er tilgjengelig for alle. Det er ikke booking på denne, og bruken fungerer etter "første mann til mølla" prinsippet. Ved til bålfyring må medbringes av den enkelte. Veden i hytta skal kun brukes i ovnen i hytta.

  Det er også mange flotte turmuligheter ved Nodhagen, blant annet turen opp til Vårlivarden (387 moh.). Vårlivarden er den høyeste toppen mellom Lutsivassdraget og Høgsfjorden. Utsikten er imponerende og gir et flott rundskue over Ryfylke og Stavangerhalvøya. Du kan gå den som en rundtur med utgangspunkt fra Nodhagen. 

  Hund

  Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. På Nodhagen er det ikke tillatt med hund på hytta, men den kan bo i kjelleren. Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund, så er det viktig at du ikke tar med hunden din inn i andre fellesområder på hytta, enn der hvor det er tilrettelagt. Takk for at du også gjør rent etter både deg og hunden din ved avreise, så blir det hyggelig til neste gjest. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her .

  Bestilling og betaling

  Denne hytta er en utleiehytte. Den bestilles og betales på forhånd og er låst med egen nøkkel. Nøkkel hentes i Tursenteret i Stavanger før avreise. Ta med bestillingsbekreftelsen når du skal hente nøkkelen. Hytta leies fra kl. 13 på ankomstdag til kl. 13. på avreisedag.

  Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik.

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

  - Alle medlemmer får minimum 20 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene.

  - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

  - Ungdom overnatter til halv pris.

  - Rabatt på proviantmat til turen din

  - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt

  Se flere fordeler og se priser for medlemskap her .

  Fasiliteter

  • 220v
  • Båt
  • Booking
  • Peis
  • Fiske
  • Strømovn
  • Mobildekning
  • Steikeovn
  Annonse
  Nord Jæren

  Adkomst mulig med

  • Kollektivtransport
  • Bil hele året
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Med bil:
  Fra Sandnes kjører man Rv 13 mot Ims. Ta av mot Bersagel. Etter avkjørsel mot Bersagel er det ca. 1.5 km til Nodhagen som ligger på høyre side av veien. Parker bilen på P-plass rett nedenfor veien.

  Med båt:
  Det er en brygge på Nodhagen, men grunt vann gjør at det kun er tilgjengelig for små båter.

  En oversikt over kollektive buss- og båtruter fra Sandnes og Stavanger til Ryfylkeheiene og fjordene finner du her .

  Adkomst vinter

  Med bil:
  Fra Sandnes kjører man Rv 13 mot Ims. Ta av mot Bersagel. Etter avkjørsel mot Bersagel er det ca. 1.5 km til Nodhagen som ligger på høyre side av veien. Parker bilen på P-plass rett nedenfor veien.

  Med båt:
  Det er en brygge på Nodhagen, men grunt vann gjør at det kun er tilgjengelig for små båter.

  En oversikt over kollektive buss- og båtruter fra Sandnes og Stavanger til Ryfylkeheiene og fjordene finner du her .

  SjekkUT | Nodhagen

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  26

  SjekkUT-besøk