Legg til huskeliste
  70
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Sjarmerende Flørlistølen - et Lysefjorden-paradis i furuskogen. Her er det er gode muligheter for bærplukking. Er du riktig heldig kan du også få se elg i solnedgang!

  Beliggenhet

  Flørlistølen ligger herlig til midt inne i et flott skogsområde, ovenfor Lysefjorden. Hytta ligger direkte tilknyttet rutenettet Lysefjorden Rundt, og er derfor et flott stopp på veien hvis man er på oppdagelsesferd i Lysefjorden. 

  Flørlistølen ligger en kilometers gange opp fra Flørli kai. Veien opp går i bratt terreng, og langs den gamle stølsveien. Du kan også velge å gå Flørlitrappene (4444 trappetrinn) for å komme til hytta. 

  Om hytta

  Flørlistølen er ei utleiehytte, og du bestiller hele hytta. Den er låst med egen nøkkel.

  Hytta har seks sengeplasser, samt en stue med kjøkken.

  Flørlistølen er enkelt utstyrt for matlaging og opphold. Det er kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær, men ikke matlager på denne hytta. Det er ikke strøm, men gass til bruk for matlaging, vedfyring og stearinlys. 

  Du ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og at hytta er ryddig innvendig og utvendig. Lakenpose, eller sovepose, skal brukes i sengene. Det er viktig at du tar med deg alt søppel når du forlater hytta. Dette kan kastes i bosskontaineren på Flørli kai. 

  Husk at det er er sauer på beite og at grinda på stien mellom hytta og Flørli må være lukket.

  Aktiviteter

  Hytta ligger direkte tilknyttet rutenettet, Lysefjorden Rundt, og det er utallige turopplevelser i områdene rundt hytta. Sjekk ut.no for mange gode turforslag.

  Hvorfor ikke gå via trappene på vei opp? På toppen av trappene har du gått opp 740 høydemeter. Videre til Flørlistølen kan du enten gå en lengre rundtur på cirka 3 timer eller ta en kortere vei på cirka 45 minutter langs den gamle rallarstien. Rallarstien finner du ved å gå til høyre over demningen og følge vardene.

  Området rundt stølen er også ideelt for deg som har lyst å overnatte i hengekøye. På våren kan legge ut spektakulære skiturer i terrenget ovenfor hytta, men det krever at du bærer skiene et godt stykke oppover fra kaien. 

  Hund

  Stavanger Turistforening arbeider aktivt for å tilrettelegge for hunder på flest mulig hytter. Hytta er ikke tilrettelagt for hund, men hunden kan bo i kjelleren. All nødvendig informasjon om det å ha med seg hund på turisthyttene, samt hvilke av Stavanger Turistforenings hytter som er tilrettelagt for hund, finner du her.

  Bestilling og betaling

  Denne hytta er ei utleiehytte. Den bestilles og betales på forhånd og er låst med egen nøkkel. Nøkkel hentes i Tursenteret i Stavanger før avreise. Hytta leies fra kl. 13 på ankomstdag til kl. 13. på avreisedag.

  Har du spørsmål eller trenger hjelp til å planlegge turen, kan du kontakte Stavanger Turistforening, eller besøke vårt Tursenter i det hvite huset ved Kannik.

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turopplevelser for hele landet. Her er noen av medlemsfordelene i Stavanger Turistforening:

  - Alle medlemmer får 30 % rabatt på overnatting på alle de selv- og ubetjente hyttene. Du får også gode rabatter på de betjente hyttene.

  - Barn under 12 år bor gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene.

  - Ungdom overnatter til halv pris.

  - Rabatt på proviantmat til turen din

  - Gode medlemsrabatter i Tursenteret vårt

  Se flere fordeler og se priser for medlemskap her.

  Fasiliteter

  • Booking
  • Mobildekning
  • Utleie
  • Teltplass
  • Wc
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  RyfylkeFrafjordheiane landskapsvernområde

  Adkomst sommer

  Ferje fra Stavanger, Lauvvik, Forsand, Songesand og Lysebotn. Merket løype videre til Flørlistølen. Eller med bil fra Forsand til Øvre Espedal og Vinddalen. Fra parkeringsplassen i Vinddalen er det merket løype videre til Skåpet og Flørlistølen

  For informasjon om buss- og båtruter fra Stavanger/Sandnes til Ryfylkeheiene og fjordene, sjekk ut denne lenken.

  Adkomst vinter

  Ferje fra Stavanger, Lauvvik, Forsand, Songesand og Lysebotn. Merket løype videre til Flørlistølen. Eller med bil fra Forsand til Øvre Espedal og Vinddalen. Denne veien brøytes ikke ved snøfall, men åpner alltid igjen etter vinterferien. Fra parkeringsplassen i Vinddalen er det merket løype videre til Skåpet og Flørlistølen

  For informasjon om buss- og båtruter fra Stavanger/Sandnes til Ryfylkeheiene og fjordene, sjekk ut denne lenken.

  SjekkUT | Flørlistølen

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  70

  SjekkUT-besøk