Heisetra

Annonse

Om hytta

Dette er nye retningslinjene på våre hytter i koronapandemi -perioden:

På grunn av korona-situasjonen vil det bli endringer i hyttebesøkene fra tidligere. Vi har innført noen enkle retningslinjer som blir like for alle i en periode fremover.

 • Alle må bestille på forhånd her'.
 • Det er kun helgeleie som gjelder, fra fredag til søndag. Legg inn aktuell dato i søkefeltet.
 • Alle som bor/ oppholder seg på hytta skal oppgi navn og mobilnummer. Dette kan benyttes ved eventuell sporing om en skulle bli syk to uker etter oppholdet.
 • Prisene er sterkt redusert og vi håper at det vil passe for spesielt familier.
 • Hyttene er låst med egen nøkkel, og må hentes på kontoret i Matrosgata 6, Sandefjord
 • Kun én gruppe på hvert besøk. Gruppa kan maksimalt være 20 personer (oppdatert 12.mai) Gjelder for Heisetra, som vanligvis har en kapasitet til 25 personer.
 • Slirabu har plass til fem personer.
 • Hyttene har fast helgpris.
 • Hyttene skal være tomme i 72 timer, før neste gruppe kommer. Dette vil gjøre det uaktuelt å leie i ukedagene.
 • Det er ikke lov med dagsbesøk. Dette gjelder også for toalettene.
 • Vi forutsetter at alle som leier hytte vil overholder de gjeldende retningslinjene fra Folkehelseinstituttet.
 • Gjestene vasker selv ved avreise og tilsynet av hyttene blir langt hyppigere enn normalt. Det er klorin som gjelder i tillegg til sprit, som er tilgjengelig på hytta.
 • Gjestene skal ta med eget sengetøy som er vasket på 60 grader før overnatting på en og samme hytte. Sovepose og lakenpose er tillatt. Sjekklister på hytta må følges.
 • Du må i tillegg ta med kluter og glasshåndklær. Det er kun tørkepapir tilgjengelig.

Planlegg håndhygienetiltak ute og på tur. Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon. Ha med deg egne søppelposer i tilfelle det er tomt der du kommer. Bruk gjerne toalettpapir når du må benytte naturen til det naturlige, men ta med deg papiret. Ikke legg det i naturen.

Velkommen til Heisetra

Hytta leies ut i sin helhet - ikke enkelt senger.
I Vestre Kodal finner du de fleste av Sandefjord Turistforenings (STF) blåmerkede stier. Hytta heter Heisetra og kan anbefales til selskaper/seminarer eller familiebegivenheter. Hytta er innredet med alt en trenger for å lage mat og for å ha selskap for grupper inntil 25 personer. ( I koronapandemien gjelder det kun grupper på fem personer)

Det er ikke turhytte-tilbud på søndagene inntil videre. Turfolket, spesielt i helgene bes respektere at hytta er leid ut til privatarrangement. Det er allikevel mulig å passere hytta for å komme til Heivannet.

Griller på uteområdet vil bli flyttet og kan brukes andre steder på området, av turfolket.

Utleie

Hyttene leies ut i sin helhet - ikke enkelt senger!

I koronatiden vil det være begrenset med utleie på hytta til kun gjelde fra fredag til søndag.

Adresse til hytta: Heiaveien 282 - 3243 Kodal: Veibeskrivelse finner du her

Kontakt og informasjon kan gjøres til Sandefjord Turistforening på mobil 95 40 50 85 eller på epost til sandefjord@dnt.no .

Nøkler må hentes på vårt kontor i åpningstidene i Matrosgata 6

Det er 20 års aldersgrense for å stå som selvstendig leietaker.

Utstyr og fasiliteter, Heisetra

Hytta inneholder garderobe med varmeskap for tørk av klær, to stuer med til sammen plass til tjuefem personer, kjøkken, vaskerom (ikke dusj), toalett, HC-toalett.

Tre soverom med til sammen ti sengeplasser, hvorav ett rom består av en dobbel køyeseng, både oppe og nede. Ett rom med to enkle køyesenger og ett rom med en enkel køyeseng.

Femten lave senger med madrass på hems med sengetøy, som består av laken, dyne og pute. Du må ta med eget putetrekk (gjelder i coronapandemitiden)

Besøkende må ha med seg lakenpose eller sovepose.

Utenfor hytta er det en romslig terrasse. Det er grill og bålplass. Ved hentes i vedboden. Grillkull og tennveske, må man ta med selv.

Hytta har innlagt vann og oppvarmingen er strøm og vedfyring. Hytta er tilrettelagt for funksjonshemmede, som dagsturhytte. Hytta er utstyrt med projektor - høytaler og lerret.

Det er nettdekning via Telenornettet

Kjøkkenet er utstyrt med induksjonskomfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin, kjøkkenutstyr og dekketøy til ca 30 personer. Det er ikke proviant på hytta.

Spisestue med plass til 25 personer - stue med hvor det er sitteplasser til 25 personer. Stua har også peis. ( Ikoronapandemien er det 20 personer på hytta som er gjeldene)

Tilrettelagt for skoleklasser ( Gjelder ikke i koronapandemi - situasjonen)

Inne på hytta er det et godt utvalg av ulike spill og 30 eksemplarer av DNTs tursangbok. Dette er tilgjengelig for alle som leier hytta.

Barnas Turlag har utarbeidet fire små kart med tips til fire barnevennlige turer i området: Tur til Grevesteinen (ca to km hver vei, flott utsikt fra toppen), Tur til Sliradammen, Øvre – og nordre Heivann rundt (ca fire km) og Heivannet rundt (ca to km). Kartene selges for fem kr pr. stk.

Hytta er delvis lagt tilrette for funksjonshemmede. Nytt fra 2018 er at det er ferdigstilt en tresti som ender i en brygge. . Her er det muligheter for å låne robåt.

Bilkjøring til hytta er tillatt for transport av bagasje.

Frisbeegolf-løypa er plassert på hytteområdet. Anbefaler å ta med frisbee- brett.

Til bedrifter (Gjelder ikke i koronapandemi-situasjonen)

Stadig er det personalgrupper som ønsker å gjennomføre sitt seminar eller ha sosialeomgang på Heisetra. Hytta er tilrettelagt for dette ved at det er tekniskt utstyr som projektor med høytalere og lerret. Du tar selv med en PC. Det er Telenordekning i området. Dere ordner dere selv med mat og drikke.

Vinteraktiviteter

Når været tillater det og det er nok snø, vil det kjøres opp skispor på ca 15 km. Dette er skiløyper som er familievennlig. Her skal det være plass til deg som er turgåer på ski. Til deg som har hund. Du er også velkommen til å benytte turområdet sammen med hunden din. Følg oss på Skisporet.no. Her ser du når skiløypene ble sist preppet.

Det er ikke renovasjon i området, derfor ber vi alle å ta med seg søppel hjem.

Båndtvangreglene gjelder, som alle andre steder. Vis hensyn til de ville dyrene, når det er mye snø. Ikke slipp hunden løs i skogen.

Priser (gjelder i koronapandemi situasjonen)

Gruppa skal ikke være mer enn 20 personer - avstandsreglen på en meter fra hverandre gjelder.

Medlem kr 1000 pr døgn

Ikke medlem kr 1500 pr døgn

Avbestillingsregler: Avbestillinger mindre enn fjorten dager før ankomst, vil det bli holdt tilbake kr 500.-

Utbedring av uteområdet og Heisetra

Prosjektet med utbedring av stien rundt Heivannet vil fortsette 2020. Det skal anlegges tresti over våttområder - bruer skal bygges over bekker og myrer. Nåværende bruer skal utbedres og forsterkes.

Heisetra, skal få et overbygg på verandaen. Dette vil gjøre slik at en kan sitte utendørs i ly for både vind og regn. Trappen som går opp til andre etage skal snus. Det vil gjøre at adkomsten til hemsen blir enklere og en kan henge fra seg sine ytterklær, når en skal overnatte på hemsen.

Fasiliteter

 • 220v
 • Båt
 • Booking
 • Kano
 • Tørkerom
 • Peis
 • Fiske
 • Servering

Tilpasset for

 • Handikap
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn
 • Rullestol

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Bil hele året
 • Sykkel

Adkomst sommer

Det er parkeringsplass 300 meter fra hytta. Heia ligger 2 1/2 mil nordvest for Sandefjord, i Sandefjord kommune. Fra Raveien på Haukerød tar du fv. 305 mot Andebu og Kodal ca. 7,5 km nordover. Når du kommer til Skjeggerød, tar du til venstre mot Åsrum og vestre Kodal. Følg veien mot Åsrum, til venstre over Trollsåsbrua mot Pipenholt. Der tar du fylkesvei 601 til høyre mot Hvitstein og Heia. Følg veien ca. en mil, siste par km på grusvei. Det er skiltet til Heiasetra og parkeringsplass på venstre side etter brua. Heiasetra ligger ca. 500 meter ned en grusvei vest for parkeringsplassen. Bilkjøring til hytta er kun tillatt for nyttekjøring og transport av funksjonshemmede. Alle andre benytter parkeringsplass.

Hytta sin adresse: Heiaveien 282 -3243 Kodal

Adkomst vinter

Bilkjøring for å laste av varer og utstyr er tillatt. Biler for handicap har tillatelse til å kjøre frem til hytta. Det er ikke ønskelig med at bilen blir parkert ved hytta med tanke på brøyting.

Veien og hyttetunet blir brøytet ved behov.

Varsel

Værvarsel for Heisetra. Vis på YR.no
Fre (05.06)Kraftig regn12º3 mm
Frisk bris (8.1m/s) Øst-nordøst
Lør (06.06)Regnbyger15º1 mm
Svak vind (2.0m/s) Sør-sørøst
Søn (07.06)Lettskyet15º0 mm
Laber bris (5.7m/s) Sør-sørvest
Man (08.06)Lettskyet16º0 mm
Svak vind (1.8m/s) Øst-nordøst
Tir (09.06)Delvis skyet16º0 mm
Svak vind (2.2m/s) Øst-nordøst
Ons (10.06)Delvis skyet15º0 mm
Lett bris (3.4m/s) Sør-sørøst
Tor (11.06)Lettskyet19º0 mm
Flau vind (1.4m/s) Sør
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Annonse
Værvarsel for Heisetra. Vis på YR.no
Fre (05.06)Kraftig regn12º3 mm
Frisk bris (8.1m/s) Øst-nordøst
Lør (06.06)Regnbyger15º1 mm
Svak vind (2.0m/s) Sør-sørøst
Søn (07.06)Lettskyet15º0 mm
Laber bris (5.7m/s) Sør-sørvest
Man (08.06)Lettskyet16º0 mm
Svak vind (1.8m/s) Øst-nordøst
Tir (09.06)Delvis skyet16º0 mm
Svak vind (2.2m/s) Øst-nordøst
Ons (10.06)Delvis skyet15º0 mm
Lett bris (3.4m/s) Sør-sørøst
Tor (11.06)Lettskyet19º0 mm
Flau vind (1.4m/s) Sør
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt